@Baytaş , 455 TS'ye beş kişi nasıl sığacaksınız? Sabit yatak 200x144 cm, oturma grubu 212x150 cm yatağa dönüşüyor. Biz üç kişiyiz, üçümüzün de yatma saati farklı olduğu için sıkıntı yaşayabiliyoruz akşamları.
Ayrıca bütçenizi 350.000TL demiştiniz. Yaklaşık 17.500€ eder. Siz bütçenizi epey aşmış görünüyorsunuz
30.000€'lara kadar çıkacaksak daha başka modellerimiz de var efenim, siz paradan haber verin
455 TS'nin çıplak fiyatı 26.000€, videoda görülen duşakabinli duş paketi, mover, truma vent sıcak hava dağıtımı, truma therme 220v su ısıtıcısı derken 28.790€'ya doğru çıkıyor. Güneş sistemi ve tente hariç daha.
Akü ile güneş sistemini de ekleyince 29.640€ ediyor.
Knaus Sport 500 KD'nin çıplak fiyatı 29.450€. Lakin bu fiyata Truma boiler gazlı su ısıtıcısı da dahil ki; bu sizin kamp dışı konaklamada en çok ihtiyacınız olacak şey. Ben bunun eksikliğini çok çekiyorum. Akü ile birlikte güneş panel seti de standart donanımda. Duş paketi de dahil. Büyük ihtimalle Truma vent de dahildir. Ekstra olarak sadece mover ekleyince 30.650€ ediyor. 500 KD, 1.000€ daha pahalı ama tam sizin ailenize uygun bir karavan bence.
500 KD, hem ranzalı bir sürü sabit yatak alanına sahip, hem de ayrı duş bölümüne. Anladığım kadarıyla duş bölümünün geniş olması sizin için çok önemli. Ancak her iki modeldeki duş alanı göründüğü kadar geniş değil bence. Sadece perde yerine duş panelleri kullanılması bir avantaj. Bu duş alanlarını en küçük Aviva modelinde bile bulabiliyorsunuz zaten. Bürstner ve grubunun tasarımlarında duş alanını hep ikinci plana atıp, ufacık göstermelik, kullanışsız bölümler bırakıyorlar nedense.
Benim takıldığım diğer bir konu, kaparo oldu. Daha teslim tarihini bile söylememişken neden kaparo istedi Ucaravan acaba? Müşteriyi bağlamak için satıcı kurnazlığı diye düşünüyorum. Pek yakıştıramadım doğrusu onlara.
Normal prosedür şöyle işler:
- Detaylı donanımları konuşup anlaşırsınız. Tüm bu detayların yazılı olduğu bir teklif yazılı olarak size iletilir. Bu teklifte ödeme koşulları ve teslim tarihi de yazar.
- Teklifin koşullarında mutabık kaldığınızda size bir "Proforma Fatura" hazırlanır. Bu faturada da yine ödeme koşulları ve teslim tarihi yazar.
- Proforma faturaya istinaden ön ödemesini yaparsınız ve satınalma süreci başlar.
Bu prosedür sadece karavanda değil, hemen her türlü mal alımında uluslararası bir standarttır.