merhaba arkadaşlar uzun süredir takipçinizim karavan hakkında muhabbet edebilecek insanlar bulmak zor. bu yaz bir karavan yapmayı düşünüyorum araç olarak ise peugeot j9 da karar kıldım.bu araçların ne kadar kalitesiz olduğunun farkındayım babamla uzun yıllar taşımacılık yapmıştık 3 tane eskitmiştik genel olarak huyunu suyunu bildiğim bir araç olması ve fiyatları açısından tercih sebebim olacak.otomotiv mühendisliği üniversite öğrencisiym teknik-pratik olarak biraz birikimim var iç dizaynını ve genel onarımlarını kendim yapacağım.bu projeye başlamak için murat 124 aracımı geçen hafta sattım ve bir yandanda çalışıyorum yani kendi imkanlarımla yapacağım hedefim yaza kadar 6 bin lira gibi bir bütçe yapmak.üniversitemin son yılı olacak seneye ve bir otomobilden daha fazla zevk alacağımı düşündüm bu işten.planım 4 000 lira civarı 1993 yıllarına yakın kısa şase motor durumu güzel bir j9 almak, gerçi hoş bir j9 un motoru 0 km dahi olsa uzun yol çekilmez ama.fakat haftalardır aklıma takılan ruhsat meselesi.minibüs olarak kalsa muayeneye gitmeden önce herşeyi söküp koltukları tekrar takıp 14+1 koltuk sayısını yakalamam lazım bu da eziyet demonte şeklinde yapsam pek pratik durmuyor, birda trafik sigortası 14+1 kişi olduğu için çok fazla çıkıyor.ruhsatı karavana çevirmekde gözümü korkutuyor maliyet açısından en mantıklısı bu ama öğrenci bütçesi ile yapılacağı için biraz zor gibi benim için.2014 mevzuatına göre proje muayene masrafları ne kadara patlar bana acaba ?