5 Yaş Üstü Bir Minibüsü Karavana Çevirme Maliyeti ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hasan124 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 103,829

hasan124

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar uzun süredir takipçinizim karavan hakkında muhabbet edebilecek insanlar bulmak zor. bu yaz bir karavan yapmayı düşünüyorum araç olarak ise peugeot j9 da karar kıldım.bu araçların ne kadar kalitesiz olduğunun farkındayım babamla uzun yıllar taşımacılık yapmıştık 3 tane eskitmiştik genel olarak huyunu suyunu bildiğim bir araç olması ve fiyatları açısından tercih sebebim olacak.otomotiv mühendisliği üniversite öğrencisiym teknik-pratik olarak biraz birikimim var iç dizaynını ve genel onarımlarını kendim yapacağım.bu projeye başlamak için murat 124 aracımı geçen hafta sattım ve bir yandanda çalışıyorum yani kendi imkanlarımla yapacağım hedefim yaza kadar 6 bin lira gibi bir bütçe yapmak.üniversitemin son yılı olacak seneye ve bir otomobilden daha fazla zevk alacağımı düşündüm bu işten.planım 4 000 lira civarı 1993 yıllarına yakın kısa şase motor durumu güzel bir j9 almak, gerçi hoş bir j9 un motoru 0 km dahi olsa uzun yol çekilmez ama.fakat haftalardır aklıma takılan ruhsat meselesi.minibüs olarak kalsa muayeneye gitmeden önce herşeyi söküp koltukları tekrar takıp 14+1 koltuk sayısını yakalamam lazım bu da eziyet demonte şeklinde yapsam pek pratik durmuyor, birda trafik sigortası 14+1 kişi olduğu için çok fazla çıkıyor.ruhsatı karavana çevirmekde gözümü korkutuyor maliyet açısından en mantıklısı bu ama öğrenci bütçesi ile yapılacağı için biraz zor gibi benim için.2014 mevzuatına göre proje muayene masrafları ne kadara patlar bana acaba ?

Etiketler
Ynt: 5 Yaş Üstü Bir Minibüsü Karavana Çevirme Maliyeti ?

Sevgili kardeşim hiç korkmana gerek yok ruhsat ve proje maliyetide totalde 750- 800 tl yi geçmez yaptırırsın tüvede göğsünü gere gere gidersin hadi kolay gelsin ;)

sağolun, peki iç dizaynı yaparken dikkat edilmesi gerek standartlar hususlar nelerdir?

ruhsata kişi sayısıda işleniyormu ?diyelimki 2 kişilik diye yazıldı illaki 2 kişi için belli bir standarta göre yatak masa gibi şeylermi konuluyor ?
örneğin temiz su deposunun belli bir hacmi ya da yerleşim standardı olması gerekiyormu ?
yani ben kafamı göre içini yaptıktan sonra gidip ilgili yere buna göre proje çizelim diyebilirmiyim ?
bir de bu aracı şehiriçindede sık kullanacağım için kısa şase düşünüyorum, uzunlar malüm dönmüyor.kısa hiç kullanmadım ama uzuna göre hem yakıt tüketiminin ve çekişinin daha iyi olacağını düşünüyorum kullanan varmı arkadaşlar ? yardımlarınız için teşekkür ederim.

ben kafamı göre içini yaptıktan sonra gidip ilgili yere buna göre proje çizelim diyebilirmiyim ?

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?action=post;topic=101997.0;last_msg=1315553#ixzz2uYZ12ZKr

Kafanıza göre içini yapıp;fotoğraflarını çekip projesini çizdirebilirsiniz.Kolay gelsin.

Merhaba
Karavanla ticari veya otomobil ruhsatiyla dolaşan var mi Vize haricinde hic bir sıkıntı
Mesela cevirmeye girdiginizde veya polis arama yaptığında karavan ruhsatı olmadigi icin sorun çıktı mı?
cok teşekürler şimdiden

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

SON KONULAR

Geri