5. Gürsu Havacılık Şenliği (25 - 27 Temmuz 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sanalpilot Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 188
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,996

Etiketler

Hocam devam devam... süperler...

Soracagım bi sey var... bu yere inislerde ilk siz yere basıyor ve arkadası az bir süre de olsa tasıyorsunuz galiba fotograflardan öyle anlasılıyor.. ;D ben 95 kiloyum hadi beni tasıdınız diyelim... Sedat hocam nasıl olacak ¿ :eek: ::smiley:

Tandem kalkışta önce yolcunun ayağının yerden kesilmesi gerekiyor(yolcunun kalkışta koşmaması ihtimaline karşı) ve yine inişte de en son yolcunun ayaklarının yere basması gerekir.Son yaklaşma da yere yaklaşık 20 mt kala ben harnesten(uçarken içine oturduğumuz kuşama verilen ad) çıkarım ve asılı pozisyona geçerim.Palye dediğimiz kanadın havada anlık durdurulmasından sonra frenleri birden bırakarak kanadın öne saldırıp dalışa geçmesini sağlarız(bunun için iyi bir koordinasyon ve bol bol pratik yapmak gerekli) ve dalış hızı bitip de kanat düz uçuşa geçtiğinde biz bu esnada yere 1 mt mesafede paralel olarak uçarız ve hız bitiğinde de frenleri sonuna kadar çekip kanadı stalla sokarız.Ve bu sırada yolcuya harnesten çıkmasını söyleriz ve pilot frenleri çekerken dğer yandan da henüz tam olarak ayağa kalkmamış olan yolcuyu koltuk altlarından yada harnesin yan bağlarındna tutarak yere oturmasını engeller ve o anda pilot ve yolcu yere ayak basmış olur,eğer hala kanat bir miktar hıza sahipse ileriye doğru bir iki adım atarak yere düşmenin önüne geçilir.Buna tandem yamaçparaşütlerinde palye ile inmek denir.(bkz; yukarıdaki resimler şekil 975-c)

akarsu' Alıntı:
Hocam devam devam... süperler...

Soracagım bi sey var... bu yere inislerde ilk siz yere basıyor ve arkadası az bir süre de olsa tasıyorsunuz galiba fotograflardan öyle anlasılıyor.. ;D ben 95 kiloyum hadi beni tasıdınız diyelim... Sedat hocam nasıl olacak ¿ :eek: ::smiley:
Sorun değil sedat hocam hafif kalır çok daha ağır yolcularla uçtum ben

resimler cok guzel. tesekkurler

ibrahim bey, 86 ve 87 nolu baslıklarla resimleri gosterilen ucuslarda ortalama ve max kac G yeniliyor?

Daha önce thy de uçan bir pilot yolcum olmuştu ve spirale girmiştik onun bana söylediğine göre +4 4,5 g yemişiz(valla ben onun yalancısıyım).Spirale girdiğimde irtifa uygunsa olabildiğince uzun tutuyorum ama bu güne kadar 10 saniyeden fazla dayanamadım,10. saniyeden sonra gözlerim kararmaya başlıyor.Bu arada 12 kanat kolda(yanyana uçuşa verilen havacılık terimi) uçarken çekilmiş fotoğraflarımız olacaktı bir yerlerde bulursam onları da atacağım foruma.ortaya çıkan manzara gerçekten de görülmeye değerdi

Ben bir sey sormak istiyorum;
Festival tarihleri veya uçmak isteyenlerin katılım yapabileceği tarihler 27-28-29 mu?
Cunku ben 26'sından baslayacagını anladım... sanırım
Tam tarih nedir?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri