5. Geleneksel Gezenbilir İftar Buluşması (28 Ağustos 2010) (Fotoğraflar)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan şebo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 124
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,571
Ynt: 5. Geleneksel Gezenbilir İftar Buluşması (28 Ağustos 2010) (Fotoğraflar)

ortam çok güzel acayip kıskandım sanırım bu gidişle şark dönüşü sinop, muğla değil istanbul olacak gibi benim . bu kadar sık ve güzel organizasyon nerede bulacağım ki. emeği geçenlere teşk..

Etiketler

Benim mesafe farkından dolayı gelemeyen arakdaşlarımın duygularını paylasıyorum.
inşallah gelecek ramazan da bir etkinlikte buluşuruz.

herkese selamlar ve saygılarımla

Fotoğraçı arkadaşların objektifine takılan bir ışık dikkatimi çekti.
Bu ışığın ne olduğu hakkında fikri olan varmı.

Untitled-1.jpg

o ışık makinenin hareketi sonucu oluşan bir ışık, makine çekim yapmaya devam ederken aşşağı doğru indirilince ışıkda uzamış yukarı doğru :smiley:

Benimde aklıma geldi fakat diğer ışık ve resimlerde öyle bir akma yok.
Işık kuvettil ondan mı acaba.

nrlates' Alıntı:
Benimde aklıma geldi fakat diğer ışık ve resimlerde öyle bir akma yok.
Işık kuvettil ondan mı acaba.

flash ışığı öndeki ve sadece 3-5 metrede flash gücünü gösteriyor ve flash sadece bir an çakar söner. Arkadaki ışık ise sürekli fotografa kaydedilmeye devam eder

Bide fotoğraf kursu aldım başaymış meyersem.
Teşekkürler Kürşat bey.

nrlates' Alıntı:
Fotoğraçı arkadaşların objektifine takılan bir ışık dikkatimi çekti.
Bu ışığın ne olduğu hakkında fikri olan varmı.
yıldız değil ama AY KAYMASI nı çekmişim ;)
Kürşad güzel açıklamış teşekkürler :smiley:

Tempus' Alıntı:
o ışık makinenin hareketi sonucu oluşan bir ışık, makine çekim yapmaya devam ederken aşşağı doğru indirilince ışıkda uzamış yukarı doğru :smiley:

makine o ışığın boyu kadar oynasaydı öndeki insanların da görüntülerinin kaymış olması gerekmez miydi? neticede objektif o süre boyunca açık kaldı...
bu fotoyu çeken arkadaş pozlama süresinin kaç saniye olduğunu yazabilirse belki ay kaymasının nedeninin bilimsel bir açıklamasını da yapabiliriz diye düşünüyorum :smiley:

hidoki' Alıntı:
makine o ışığın boyu kadar oynasaydı öndeki insanların da görüntülerinin kaymış olması gerekmez miydi? neticede objektif o süre boyunca açık kaldı...
bu fotoyu çeken arkadaş pozlama süresinin kaç saniye olduğunu yazabilirse belki ay kaymasının nedeninin bilimsel bir açıklamasını da yapabiliriz diye düşünüyorum :smiley:
fotoğrafı çeken benim gibi bir amatör ve amatör makinayla otomatik pozlama ile çekti :-X .. diğer 2 fotoğrafada bakarsanız AY onlarda da birisi yine ışığı kaymış şekilde çıkmış Kürşad beyin açıklaması yeterli görünüyor.. sonuçta tripodsuz çekim.. kayan AY değilde Makina diyelim :smiley:

Ay ışığının görüntüde boyunun uzun olması objelerin makinaya uzaklıklarıyla ilgili.. makinanın yarım mm.oynaması 2-3 m. mesafede gözle görülmez bir bulanıklık yaratırken binlerce km.uzaklıkta taradığı ufuk alanı göründüğü kadar uzun olabiliyor.

Bu bahçede neler yapılmazki.Acizane önerim yolu düşen 3,5 kereste bir avuç beton çivisi bahçeye bıraksak sonrada bir hafta sonu toplansak testere çekiçleri getirsek hem kahvaltı yapsak hemde masaları DERMİŞİM

Masa işi ne oldu beyler bayanlar,bu işi uytmayalım.zorunlu olarak net'ten uzaklaşacağım.biran önce bişiler yapalım.

selam arkadaşlar evet koskocaman bahçemiz var, neler yapılmaz ki, nişan , düğün ,kına gecesi ,sünnet düğünü, dermişimmmmmil masaları da kurdukmu tamammmm :smiley: :smiley:
dimiii olmazmııı olur dimiiii dermişimmmm :smiley: :D :D
bir pazar kahvaltısı ile (gezenbilir Branch)buluşulup yapılabilir, masa işini halledebiliriz, elimden geleni yapmaya hazır ve nazırımmm arkadaşlar, gezenbilir müdavimleriiii eminim el atacaklardır bu işe, uzun kış gecelerindeee bahçesinde oturup sohpet eebileceğimiz tavla ve okey partileri düzenliyeileceğimz bir bahçemiz varmış ,çaylarınız benden arkadaşlar. demleme ve servis işi benden, çayın yanında da biraz da findukkk da tabiki , bu gün topladık kuruyor , yenmeye hazırlanıyorr, Birde Esracım mutafağımız varmı acabaaa, birr muhlama sözmm varrrr , size ,onu öğreneyim dedimmm, görüşmek üzereeee selam ve sevgilerimleeee

masalar konusunda bir ilan gözüme çarptı , demonte olması taşınma durumlarında işe yarayacağını düşünüyorum... belkide firmayla irtibata geçilirse daha uydun bir fiyat alınabilir....hadi masanın biride benden olsun ;)
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-bahce-bahce-dekorasyon-ucretsiz-kargo/detay?source=promotion_topl

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR