5 Fotoğraf Rotası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,329

gezmen

Karavan Yönetim
Yer
Akhisar
Hürriyet'ten alıntıdır.
http://www.hurriyet.com.tr/seyahat/12668339.asp?gid=56

Cavid Sezen
********************************************************************************************

5 Fotoğraf rotası

Ayten SERİN 12 Ekim 2009

Fotoğraf meraklılarını doğaya çıkmaya, daha fazla fotoğraf çekmeye kışkırtan günler geldi. Ormanlar sarı, kahverengi, kırmızının binbir tonuyla renklenirken, sonbahar çiçekleri yüzünü gösterdi. Türkiye’nin farklı bölgelerinden doğadan, kültüre, tarihten mimariye foto safariye çıkabileceğiniz beş rota seçtik.

KAPADOKYA / NEVŞEHİR
Masal mekanı

[attachment=1]
Kapadokya, sıradışı yer şekilleriyle tam bir fotoğraf cenneti. Ürgüp, Göreme Açık Hava Müzesi, Uçhisar, Karanlık Kilise, Kızılvadi, Avanos çanak atölyeleri, Sinasos, Dervent Vadisi, Zelve Açık Hava Müzesi, Paşabağ, Hacıbektaş Veli Dergahı, Sarıhan Kervansarayı, Çavuşin, Ihlara Vadisi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Narlıkuyu Krater Gölü, Tuz Gölü, Zelve Manastırı bu bölgede görebileceğiniz ilginç yerler. 60 milyon yıl önce bölgedeki yanardağlar faaliyete geçince Göllüdağ, çevresine lav püskürtmüş. Küllerin oluşturduğu tüf, onu örten bazalt, yağmur ve rüzgarın etkisiyle zaman içinde koniler oluşturmuş. Peri bacaları bugün Kapadokya’da en dikkat çekici oluşum. Tarihte, Güzel Atlar Ülkesi olarak da adlandırılan bölge ilk Hıristiyanlardan kalma yeraltı kiliseleri, vadiler, göller, şarap mahzenleri, açık hava müzeleriyle şaşırtıcı güzelliklere sahip.

YEDİGÖLLER / BOLU
Göllerin aynasında sonbaharı yakalayın

[attachment=2]
Yedigöller’de sonbaharın tüm renklerini bir arada göreceksiniz. Kuzeyden güneye sıralanan göller, toprak kaymalarının vadileri kapamasıyla oluşmuş. Birbirine yüzeyden ya da yeraltından su akışıyla bağlı. İsimleri: Sazlıgöl, İncegöl, Küçükgöl, Deringöl, Büyükgöl, Kurugöl ve Seringöl. 1965’te milli park ilan edilen Yedigöller, bitki zenginliği, engebeli arazisi, şelaleleriyle fotoğrafçılar kadar yürüyüşçüler için de cazip. 238 bitki türünü barındırıyor. Ormanda sarıçam, karaçam, göknar, meşe, kayın, kızılağaç, karaağaç, akçaağaç, ıhlamur, dişbudak ve fındık gibi ağaç türleri; koruma altına bulunan geyik, karaca, ayı, domuz, tilki, kurt, sincap gibi hayvanlar ve 100 kuş türü yaşıyor. Yedigöller Milli Parkı’na İstanbul’dan karayoluyla yaklaşık 3,5 saatte ulaşılıyor. İki günlük bir tatilde buradan Abant Gölü, Mudurnu ve Göynük’e de uğrayabilirsiniz. Yedi gölün çevresindeki yürüyüş yaklaşık bir saat sürüyor. Gülen Kayalar, Dilek Çeşmesi ve şelale de yol üstünde. Panoramik manzara istiyorsanız Kapankaya’ya çıkmanız gerekiyor.

MARDİN
Her köşesi farklı fotoğraf konusu

[attachment=3]
Büyülü bir kenttir Mardin. Binaların süslemeleri taşa oyulmuş danteli andırır. Daracık taş sokakları, geçitleriyle ortaçağı hatırlatır. Tepeye kurulduğu için altında Suriye’ye kadar uzanan ova geceleri deniz illüzyonu yaratır. Yukarı Mezopotamya’nın en eski şehirlerindendir. Su-bari, Sümer, Akad, Babil, Mitanni, Asur, Pers, Roma, Bizans, Arap, Selçuklu, Artuklu ve Osmanlı’dan izler taşır. Cami, kilise, medrese, manastır iç içedir. Bakırcılar Çarşısı’nın ustaları, ıssızlığın ortasında yükselen Deyrulzafaran Manastırı, Kasimiye Medresesi’nin insan ömrünü simgeleyen havuzları, Midyat’in telkari işleyen kuyumcuları, topraktan peynir gibi yumuşak çıkan Mardin Taşı’nı katılaşmadan işleyen taşçıları, minareleri, kubbeleri başlıbaşına birer fotoğraf konusudur.

BEYPAZARI / ANKARA
Türkiye’nin en fotojenik evleri, mahalleleri

[attachment=4]
İstanbul - Ankara karayolu üzerinde Ankara’ya 100 kilometre uzaklıkta. İlçe, Hitit, Frig, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı egemenliğini yaşamış. Selçuklu döneminde göç eden Türkmen boylarına ev sahipliği yapmış. Osmanlı’da askeri sistemin bel kemiğini oluşturan tımarlı sipahi merkezlerinden biriymiş. Hareketli ticari hayatı ve Sipahi Beyi nedeniyle Beg Bazarı adını almış. Farklı kültürlerin harmanlandığı ilçede geçmişin izleri çok iyi korunmuş. Gelenekler ve geçmişin yaşam biçimi hâlâ yaşatılıyor. Ahşap Beypazarı evleri müthiş bir görselliğe sahip. Sokak aralarında uzun uzun yürüyün. Tarihi çarşılara uğrayın. Köy pazarı, Gümüşçüler Çarşısı, Suluhan, Hacı Bostan Konağı, Hacı Üstün Konağı, Taş Mektep cazip fotoğraf noktaları. Bakırcılık, telkari ve el işlemeleri de ilginizi çekecek. Panoramik manzara için Hıdırlık Tepesi’ne çıkmalısınız. İnözü Vadisi, Çayırhan Kuş Gölü ve Kara Göl doğa fotoğrafı için uğrayabileceğiniz alternatifler.

VAN GÖLÜ / BİTLİS-VAN
Süphan ve Nemrut’u çekmeden dönmeyin

[attachment=5]
Van Gölü, doğal güzellikler, tarihi mekanlar açısından çok zengin. Marmara Denizi’nin dörtte biri büyüklüğündeki göl mavi, yeşil sularıyla denizi çağrıştırıyor. Ünlü Akdamar Kilisesi, gölün güney kıyısına yakın bir adada. Buradan Süphan Dağı’nı fotoğraflamak için sonbahar ve kış en uygun dönem. Gölün sodalı sularında yaşayabilen tek balık türü İnci kefali. Turunuza gölün batı kıyılarındaki Tatvan veya Erciş’ten başlayabilirsiniz. Tatvan’ın kuzeyindeki Ahlat’ta ünlü Selçuk mezarları bulunuyor. Köprüsü ve kümbetiyle de fotoğrafçılara sıradışı mekanlar sunuyor. Ahlat taşını yapılarda ayırt etmeye çalışın ve mutlaka bir baston atölyesini görün. Erciş’ten geçerek gölün kuzey ucundaki Muradiye Şelalesi’ne ulaşabilirsiniz. Buradan Van’ın merkezine yönelin. Van Kalesi’ne çıkın, Kedi Evi’nde meşhur Van kedilerini fotoğraflayın. Sonrasında Edremit, Gevaş, Bahçesaray, Çatak, ve Gürpınar’a ve ihtişamlı kalesiyle sizi bekleyen Hoşap’a gidebilirsiniz. Süphan Dağı’nı ve Nemrut krater gölünü fotoğraflamadan dönmeyin.

9017093.jpg

9017094.jpg

9017095.jpg

9017096.jpg

9017097.jpg

Etiketler
Ynt: 5 Fotoğraf Rotası

Cavid bey teşekkürler konu ve yazılarınızın takipçisiyim saygılar

Teşekkürler cavit bey. Şimdilik sadece yedigölleri gördüm. Gerçekten şu anda çok güzel fotoğraf verir. Bir adet örnek göndereyim.

IMG_0171.jpg

Yedıgoller hakıkaten cok guzel bır rota fotograf cekımı ıcın. ;)
Ben 2 yıl once oylesıne bır gezmek ıcın gıttığım Yedıgoller de mınık Canon Ixus 50 makınemle o kadar cok fotoğraf cektım kı doyamadım o guzellığı karelere tasımaya ve anladım kı artık bana yetmıyordu o mınık emektar Canon um ::smiley:Iste o anda artık ıyı bır ekıpmana sahıp olmak ve de bır egıtım almak zamanı gelmış dedım kendı kendıme.Bu sayedede Istanbul a doner donmez bır Canon 50 D aldım.sonrasında IFSAK a başladım.Yedıgoller benım ıcın bu acıdan cok onemlı bır yere sahıptır 8)
O gezımden bır fotoyuda sızınle paylaşmak ıstedım :smiley:
Sevgıler
ÜLKER

IMG_3395.jpg

Görmeye değer çok güzel yerler, gezmeyi hep sevmişimdir, imkanım olsada bütün Türkiyeyi gezsem... :D

Mardin benim de görmek istediğim yerler arasında.Diğerlerini gördüm ama Yedigöller'e yeniden gitmek istiyorum,özellikle de sonbarda.İnşallah bu sonbaharda gidebilirim.Bir süredir Gezenbilirde hiç hareket yok.Yedigöller'e sonbaharda bir etkinlik yapılsa da gitsek :smiley:

lizz' Alıntı:
Mardin benim de görmek istediğim yerler arasında.Diğerlerini gördüm ama Yedigöller'e yeniden gitmek istiyorum,özellikle de sonbarda.İnşallah bu sonbaharda gidebilirim.Bir süredir Gezenbilirde hiç hareket yok.Yedigöller'e sonbaharda bir etkinlik yapılsa da gitsek :smiley:

Kamplı bir etkinlik olucak muhtemelen 29 Ekim civarı :smiley:

Tempus' Alıntı:
Kamplı bir etkinlik olucak muhtemelen 29 Ekim civarı :smiley:

Nereye acaba?Yedigöller'e mi? Kamplıysa zor benim için,çünkü kamp malzemem yok ve hiç kampta kalmadım.Ve ne yazık ki kampçılık pek bana göre değil sanırım :smiley: Günübirlik benim için daha uygun bu açıdan.Ankara'dan günübirlik katılacaklar olursa ben de düşünürüm diyecektim ki ,aklıma 29 Ekim olması sebebiyle benim de o gün görevli olacağım geldi ama sanırım bişeyler yapabilirim gene de :smiley: Teşekkürler bu konuda verdiğiniz bilgi için.Dün akşam sitede şöyle bir göz gezdirdim yakında yapılacak gezi etkinliklerine dair bilgi var mı diye ama bişiy bulamadım.Bahsettiğiniz konuda sitede bir paylaşım var da ben mi göremedim yoksa henüz sitede dile getirilmedi mi acaba?

ulkerrr' Alıntı:
Yedıgoller hakıkaten cok guzel bır rota fotograf cekımı ıcın. ;)
Ben 2 yıl once oylesıne bır gezmek ıcın gıttığım Yedıgoller de mınık Canon Ixus 50 makınemle o kadar cok fotoğraf cektım kı doyamadım o guzellığı karelere tasımaya ve anladım kı artık bana yetmıyordu o mınık emektar Canon um ::smiley:Iste o anda artık ıyı bır ekıpmana sahıp olmak ve de bır egıtım almak zamanı gelmış dedım kendı kendıme.Bu sayedede Istanbul a doner donmez bır Canon 50 D aldım.sonrasında IFSAK a başladım.Yedıgoller benım ıcın bu acıdan cok onemlı bır yere sahıptır 8)
O gezımden bır fotoyuda sızınle paylaşmak ıstedım :smiley:
Sevgıler
ÜLKER
paylaşım için tşk. çok güzel umarım diğerlerinide görebiliriz.

lizz' Alıntı:
Nereye acaba?Yedigöller'e mi? Kamplıysa zor benim için,çünkü kamp malzemem yok ve hiç kampta kalmadım.Ve ne yazık ki kampçılık pek bana göre değil sanırım :smiley: Günübirlik benim için daha uygun bu açıdan.Ankara'dan günübirlik katılacaklar olursa ben de düşünürüm diyecektim ki ,aklıma 29 Ekim olması sebebiyle benim de o gün görevli olacağım geldi ama sanırım bişeyler yapabilirim gene de :smiley: Teşekkürler bu konuda verdiğiniz bilgi için.Dün akşam sitede şöyle bir göz gezdirdim yakında yapılacak gezi etkinliklerine dair bilgi var mı diye ama bişiy bulamadım.Bahsettiğiniz konuda sitede bir paylaşım var da ben mi göremedim yoksa henüz sitede dile getirilmedi mi acaba?

Yedigöllere 2 kere gitmiş birisi olarak özellikle fotoğraf çekiceklerin kesinlikle kamplı gitmesi lazım, günün her saatindeki ışıklara ihtiyacınız oluyor orda güzel fotograf çekmek için. Günübirlik gitmeye değmez yolda geçirdiğiniz zaman orda geçirdiğiniz zamandan fazla olur özellikle İstanbuldan gidicekler için. Hatta ben ayarlarsam belki 2 gün kamplı bir gezi düşünüyorum. 29 Ekim tarihi net bir tarih değil sadece o tarihler civarı oraların en güzel zamanı. Sonbaharın sıcak veya soğuk geçmesine göre de ideal zaman 1-2 hafta ileri yada geri kayabiliyor. Bu bahsettiğim konu henüz düşünce aşamasında zaten daha çok zaman olduğu için Ekim ayı başında bir başlık açılır.

Tempus' Alıntı:
Yedigöllere 2 kere gitmiş birisi olarak özellikle fotoğraf çekiceklerin kesinlikle kamplı gitmesi lazım, günün her saatindeki ışıklara ihtiyacınız oluyor orda güzel fotograf çekmek için. Günübirlik gitmeye değmez yolda geçirdiğiniz zaman orda geçirdiğiniz zamandan fazla olur özellikle İstanbuldan gidicekler için. Hatta ben ayarlarsam belki 2 gün kamplı bir gezi düşünüyorum. 29 Ekim tarihi net bir tarih değil sadece o tarihler civarı oraların en güzel zamanı. Sonbaharın sıcak veya soğuk geçmesine göre de ideal zaman 1-2 hafta ileri yada geri kayabiliyor. Bu bahsettiğim konu henüz düşünce aşamasında zaten daha çok zaman olduğu için Ekim ayı başında bir başlık açılır.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Öyle bir yerde birkaç gün kalabilmek elbette mükemmel olurdu.Şahsen ben de Yedigöller'i çok seviyorum,daha önce gittiğimde bayılmıştım.Ben gittiğimde Haziran ayıydı.Sonbaharda mükemmel bir manzara olacaktır diye düşünüyorum.Sizin de dediğiniz gibi mükemmel kareler yakalanır.Zaten daha önce çekenlerden de görüyoruz,gördük.Mesela Cevdet Köroğlu'nun kişisel sayfasında da var hatta.İnsan bu güzellikleri kendisi de yaşamak,hissetmek istiyor.Sadece çekimler için değil elbette.Bu tür güzellikleri seyredebilmek,yaşayabilmekle insan ayrı bir mutluluk hissediyor,kendini şanslı hissediyor v.s. O yöredeki diğer gölleri de gördüm ama Yedigöller daha farklı, mükemmel bence...Bu sonbaharda Yedigöller'e tekrar gitmeyi çok istiyorum.Sonbahar bitmeden bişiyler ayarlayabilirim sanırım,ne de olsa daha vakit var.Herşey dilediğiniz gibi olsun :smiley:

Cevdet Bey'in Yedigöller fotoğrafları:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51651.0

sevgili kürşad yedigöllere yapılacak kamplı ekinlik için liste başına beni yazabilirsin ben biri günübirlik biri kamplı olmak üzere iki kere gittim ve benim gezenbilir kamplı etkinliklere ilk başladığım yerdir. fotograf çekimi için yeni makinemle uzun soluklu bi kamp yapmayı isterim 2 günden bile fazla olabilir.

lizz hanım yedigöllerde bungolavlar var bu oranizasyonda bi iki arkadaşınızla ayarlayabilirsniz gayet güzel bi organizasyon olabilir.

cidowsky' Alıntı:
lizz hanım yedigöllerde bungolavlar var bu oranizasyonda bi iki arkadaşınızla ayarlayabilirsniz gayet güzel bi organizasyon olabilir.

Eğer bungalovlar varsa konaklamayı düşünebilirim tabi,zaman olarak planları çelişmezse Ankara'dan geziye katılmak isteyen bir arkadaşım da var.Biraz daha bekleyelim bakalım tarihler için.Gün ola harman ola diyelim :smiley: :smiley:

geçen yıl 60 tl idi kirası u ıl ndir bilmiyorm bide önceden sıraya girmek gerek diye biliyorum isterseniz siz bi sorn soruşturun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR