5.2 Yakıt Tüketimi Lpg Vs Benzİn

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan talip dik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,866

talip dik

Ana Kamp
Yer
mersin
ankaradan lpg tankını fulleyip(45 litre) mersin tarsusa geldim km sayacımı sıfırladım toplamda 500 km 2 depo ile gelmiş oldum yani 210 tl ile 500 km yol yaptım sonrasında şehir içinde tekrar sıfırlayıp denedim 140 km yolda 75 tl yaktı bu da 53 kuruşa denk geliyor km de bu arada araç da ekstra çok lastik ebatları egsoz dan doalyı felan bu şekilde olabilir.
Merak ettiğim soru şu ;

şehir içi ortalama lpg 60-70 kuruş yaktı diyelim benzinde ortalama 90-95 kuruş yaktı diyellim
aradaki 20 30 kuruşluk fark için;
aracın motoruna zarar vermek sağlamış olduğu performansı düşürmek vites geçişlerine kadar etkilediği performansı kaybetmeye değer mi ?
araç da bu
DSCF7952.jpg

Etiketler
bende de 5.2 var. şehir dışı 55 krş civarı yakıyor ama şehir içi 85-90 krş civarı. (tüpte tabi) benzinde hiç denemedim.

bende de 5.2 var. şehir dışı 55 krş civarı yakıyor ama şehir içi 85-90 krş civarı. (tüpte tabi) benzinde hiç denemedim.
çok yakıyormuş seninkisi hocam benim araç şehir içi hesapladım 65 kuruş yakıyor basarsam ışıklarda felan asılarak kalkarsam 1 depo tüp ile 150 km yapıyor şehir içi şuan benzinde biniyorm şehir içinde bakalm bu ay kaç km yakacak benzinde ay dolsun yazacam :D

Eğer performans düşüklüğü,vites geçişlerinde yığılma varsa bence LPG sistemini gözden geçirin olmadı başka markaya geçin. Ben BRC kullandım4 sene kadar, arazi vitesi tapa gaz 2000 mt yükseklikte aracı zorlayacak şekilde kullandığımda bile LPG'de performans kaybı olmuyordu. Bu arabaların LPG motor uyumu üst düzeydedir.

eğer motorun durumunu düşünüyorsanız bir öneri; araç normalde tüpte giderken ani tepkimelerde ani hızlanmalarda vs. tüpün aracı boğmaması için o anlık benzin çekmesini sağlayacak yazılım yüklettirin. gaz pedalını tekrar çeyrek yaptığınızda araç lpgye geri döner.

performans olark çok bi fark olduğunu söyleyemem ama benzinin yerini tutmazx diye düşünüyorum birde dedğinz gibi gaza çok yüklendiğimde raqmpa da felan ise kendisi otomatik benzine geçip ordan kullanıyor normal e çektiğimnde geri tüpe geçiyor herhangi bi sıkıntı yok bu hafta boyunca benzinde kullannıdm aşağı yukarı tüple aynı param gitti benzinde bineceğim galiba bundan sonra şehir içinde

LPG'de bir sorun olduğunu net olarak söyleyebilirim. Bu akaryakıt fiyatları ile şehir içinde tüp ve benzinin aynı yakması imkansız gerçi şehir dışında da imkansız. Ben İstanbul'da bu araçlara LPG tesisatı çeken bir ustaya yaptırdım mevcut üstünde vardı dediğiniz sorunlar mevcuttu, borularını daha büyük taktı,ekonomi değil performans ayarlı yaptı o halde bile %30-40 tasarruf sağlıyordum.Usta burada kilit nokta.

LPG'de bir sorun olduğunu net olarak söyleyebilirim. Bu akaryakıt fiyatları ile şehir içinde tüp ve benzinin aynı yakması imkansız gerçi şehir dışında da imkansız. Ben İstanbul'da bu araçlara LPG tesisatı çeken bir ustaya yaptırdım mevcut üstünde vardı dediğiniz sorunlar mevcuttu, borularını daha büyük taktı,ekonomi değil performans ayarlı yaptı o halde bile %30-40 tasarruf sağlıyordum.Usta burada kilit nokta.
şuan lpg 2.36 tl burdaki Bp istasyonuunda şimdi ben şehir içinde ortalama 150 km yapıyorum haftada lpg ile 61 kuruş yakıyor aşağı yukarı dedimki bu hafta benzinle bineyim 110 tl lpg yakıyordu her hafta ayın 3 ünden beri benzindeyim şehir içi klima açık geziyorum hatta şuan 4 gün oldu 60 tl lik benzin yakmışım şehir dışı gezerken lpg şehir içi benzin biniyorum artık hocam çok bi fark olmuyor şehir içinde ama şehir ler arası bariz 30 kulur oynuyor km de

lpg ayarlari ve sistem iyiyse motorda saglikliysa lpg candir bu araclarda benim arac benzinle lpg arasinda yakit farki litre bazinda neredeyse ayni oldugu gibi performanstada da fark yok prins marka filtreler falan yeni degisti uzun yolda 13-15 lt basma durumuna gore sehir icinde 18-20 lt arasi trafige gore ama hep kisa mesafe

lpg ayarlari ve sistem iyiyse motorda saglikliysa lpg candir bu araclarda benim arac benzinle lpg arasinda yakit farki litre bazinda neredeyse ayni oldugu gibi performanstada da fark yok prins marka filtreler falan yeni degisti uzun yolda 13-15 lt basma durumuna gore sehir icinde 18-20 lt arasi trafige gore ama hep kisa mesafe
benim araç şehir içi 23 felan şehir dışı da 16-18 litre civarı yakıyor lpg yi

Merhaba,
Ben 95 model zj 5.2 kullanıcısıyım. Aracım original 75.000 milde henüz.
Hiç lpg takılmadı. Durumu mükemmel.
Bu şartlar altında şehir içi/dışı karışık 100 km. de 22.8 litre benzin yakıyorum.
Güncel hesap üzerinden km. başına 1.18 tl. eder.
Sizin verdiğiniz lpg rakamlarının iki katı civarında.
Eğer bu araçları benzinli olarak kullanacak iseniz bu rakamlara katlanmanız gerekiyor kısaca.
Lpg'nin iyi ya da kötü olduğu konusunda bir yorum yapmayacağım.
saygılar,
Mehmet.

Merhaba,
Ben 95 model zj 5.2 kullanıcısıyım. Aracım original 75.000 milde henüz.
Hiç lpg takılmadı. Durumu mükemmel.
Bu şartlar altında şehir içi/dışı karışık 100 km. de 22.8 litre benzin yakıyorum.
Güncel hesap üzerinden km. başına 1.18 tl. eder.
Sizin verdiğiniz lpg rakamlarının iki katı civarında.
Eğer bu araçları benzinli olarak kullanacak iseniz bu rakamlara katlanmanız gerekiyor kısaca.
Lpg'nin iyi ya da kötü olduğu konusunda bir yorum yapmayacağım.
saygılar,
Mehmet.
1.18 yakıyorsa iyi sakn kullanımda öyledir geçenlerde ay boyu benzinde bindim 1 tl yaktığıda oldu bir hafta full hard kullandım klima açık tapa gaz ara gazı vs 1.80 kuruş yaktı km ye ama şuan lpg de kullanıyorum 60 kuruş iyidir ağa benim araçta orj 210 bin milde

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR