4x4'ler Dışındaki Diğer Araçlarımızı ve Deneyimlerimizi Paylaşalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 76
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,175

Etiketler
Ynt: 4x4'ler Dışındaki Diğer Araçlarımız ve Deneyimlerimizi Paylaşalım

Jeepcj7' Alıntı:
... babamda da 78 model 104 vardı kırmızı ... çok taşıdı bizi güneye, egeye ...

1100 motordu o araç, yakıtı koklayarak giderdi... Tam gezi arabasıydı aslında... Rampalar hariç!...

1985 ve 86 yıllarında 25'er günlük iki gezi yapmıştım 104'le, hayatımın en uzun gezileri idi zaten...
Her iki gezide de rota: İstanbul - Nevşehir - Mersin - Akdeniz ve Ege sahillerinden - İstanbul...
Birinde, Haziran ayı idi galiba, sıcaklık 40-45° arası, arabanın bagajı, üst bagajı, arka koltuklar tamamen dolu... Öğlen sıcağında Gökova'dan yukarıya tırmanıyoruz. Tırmanmaya çalışıyoruz daha doğrusu... Araba bir türlü gitmiyor, hızlanıyorum-1-2-3 ve vites küçültüyorum 3-2-1-duruyorum... Rampanın yarısında bir tamirci gördüm, "usta bu araba yürümüyor" dedim.
Güldü, yan tarafta duran kendi arabasını (64 impala) gösterdi ve "ben bu arabayla zor gidiyorum sen hiç gidemezsin bu sıcaklarda... sabah serinliğinde yol alacaksın" dedi. ;)

Orkun 307 konusunda çok haklısın..Doktor olan kardeşim ondan o kadar bıkmıştı ki (elektronik arızaları)
garantisi bitmeden sattı :( ..Ben artık jip alıcam dedi ve bana danışmadan Honda CRV aldı.. Yani hormonlu otomobil..Ama kendisi jip kullandığını sanıyor :D

2004 model 307'imi çok dikkatli kullanmama rağmen 25.000km'de sattım 12 kere servise girmişti, heryerinden ses geliyordu... kalorifer düğmesinden... direksiyon kutusundan gelen sese kadar elli kere söküldü takıldı...
Bir arkadaşım sıfır 206'sının lastiğini yardı, continentale gidip aynı lastiği sorduğunda 6 yıl önce üretiminin durduğunu söylediler. Peugeot tehdit ile 5 lastiği birden değiştirmeyi kabul etti.... Bunun gibi birkaç olay daha geçti başımızdan..

Şimdi haşin ve sert bir şekilde Corolla kullanıyorum 50.000km'ye geldi MAŞALLAH...tık yok..

Jeep34' Alıntı:
Orkun 307 konusunda çok haklısın..Doktor olan kardeşim ondan o kadar bıkmıştı ki (elektronik arızaları)
garantisi bitmeden sattı :( ..Ben artık jip alıcam dedi ve bana danışmadan Honda CRV aldı.. Yani hormonlu otomobil..Ama kendisi jip kullandığını sanıyor :D

Bir fransız müşterime ''sen fransızsın ama alman arabasına biniyorsun,masela pejo lar gayet güzel neden pejo kullanmıyorsun'' diye sorduğumda bana,bu yeni nesil pejo'ların tamamen görüntü olup 2-3 sene içerisinde dökülüp gideceğini,ve dökülene kadarda çok masraf çıkaracağını söylemişti.Demekki bir bildiği varmış.

Uzun süre kulandıklarım;

1993 - Renault 11
1994 - Golf GTI
1995- Peugeot 205 GTI 1.6
1996- Alfa Romeo 33 1.7 16V
1999- Peugeot 205 Junior
2003- Alfa Romeo 146
2004- Honda Civic VTI
2005- Honda HR-V (Halen kullanıyorum)
2007- Peugeot 205 GTI 1.9
2007- Jeep Cherokee Sport (Halen kullanıyorum)

Murat sen Cherokee için halen kullanıyorum demişsin :smiley: Bence off-road a tam hazırla da kullanmak neymiş gör :D

Haklısın abi, tam kullandığım söylenemz yarım kullanıyorum diyelim ;D Arabayı almam aylar sürmüştü, hep araya başka şeyler, başka planlar girdi, arabayı aldım neyse ki ama başka işler çıkmaya devam ediyor. Neyse aldık en azından yapılır zamanla, kısa bir süre koymuyorum ama işimizde, sağlığımızda bir sıkıntı olmazsa sonbahara arabayı hazır etmek planlarım arasında :smiley: Şu anki haliyle bile beni fazlasıyla mutlu ediyor bu arada 8)

91 de ehliyet
66 mustang
74 bmw 2002
79 cj 5
98 xj sport
99 audi a3
hepsi hala duruyor
projede bunlara ek porsche ve sl eklenmesi gundemde

Kolleksiyoner :smiley: :smiley: :smiley:

offroad' Alıntı:
91 de ehliyet
66 mustang
74 bmw 2002
79 cj 5
98 xj sport
99 audi a3
hepsi hala duruyor
projede bunlara ek porsche ve sl eklenmesi gundemde

1988 model alfa guılletta
1975 model malibu classic 1 yürür 2 hurda
1989 Ford taunus 2,0
1991 Ford taunus 2,0 gts
1991 mıtsubishi lancer
1991 mitsubishi galant 4ws-4wd
1997 lada niva
1998 toyota carina
aynı dönemde şirkete ait 1994 saab 900- 1996 range rover 4,6 hse- 1994 mitsubishi pajero
2000 suzuki maruti
1999 honda civic 1,4
1999 honda civic 1,4 is otomatik
1994 subaru libero domingo
2006 fiat idea multijet
1998 rover 420 si
1995 rover 220 turbo coupe
2005 opel corsa cdti
2006 peugeot 206 hdi
2004 fiat doblo 1,9 jtd
ama şimdi ne istersen diye soran olsa bir unimog-bir disco 3,9- birde mitsubishi wr4
aslında 3ünün fiyatı sıfır suzuki 5 kapıdan az

Ynt: 4x4'ler Dışındaki Diğer Araçlarımızı ve Deneyimlerimizi Paylaşalım

ilk aşkım Şahin'imin fren ayarları zırt pırt bozuluyordu.Fren yapınca ya sağa veya sola çekiyordu..Eşit basınç uygulamamak konusunda ısrarlıydı :D ...ve her ay mutlaka karbüratör ayarı yapılırdı... :smiley: ..Subap ayarı yapılmazsa hep şakırdıyarak şarkı söylerdi :smiley:

Benim Willys'iminde frenleri hiç düzelmedi... ana merkez, westinghouse, fren merkezlerinin hepsini değiştirdim ona rağmen fren yapınca biraz düşündükten sonra(!) kafasına göre sağa sola giderdi ;D ...sonra tesadüfen, kampanlardan birini güneşe doğru tutunca anladım sebebini... her tarafından ışık sızıyodu :eek: ....

İLK ARABAM HACI MURO :smiley: DAHA EHLİYET ALACAK YAŞTA BİLE DEĞİLDİM. SONRA RENO 12 STATİONUM OLDU. UZUN SÜRE KULLANDIM. ONU 88 YENİ KASA ŞAHİNLE DEĞİŞTİRDİM. ŞİMDİ ARTIK BÜYÜDÜK WE OTO GALERİCİYİM İZMİTTE. EH ARTIK KULLANMADIĞIM Bİ ARABA YADA ARAZİ ARACI KALMADI.

1979 fiat mirafiori cl s62 165 ps deli makineydi
1959 land rover orjnal kazması küregiyle emsalsiz bi araçdı çok pişmanım sattıgıma kolleksiyoncuya gitti
1992 flash pert
1992 dogan L
1996 europe
2000 europe
1974 cj5 şu anki aracım
2008 0pel corsa şirket arabam rezalet bi makine ama çok cimri

ercumentoflas' Alıntı:
1988 model alfa guılletta
1975 model malibu classic 1 yürür 2 hurda
1989 Ford taunus 2,0
1991 Ford taunus 2,0 gts
1991 mıtsubishi lancer
1991 mitsubishi galant 4ws-4wd
1997 lada niva
1998 toyota carina
aynı dönemde şirkete ait 1994 saab 900- 1996 range rover 4,6 hse- 1994 mitsubishi pajero
2000 suzuki maruti
1999 honda civic 1,4
1999 honda civic 1,4 is otomatik
1994 subaru libero domingo
2006 fiat idea multijet
1998 rover 420 si
1995 rover 220 turbo coupe
2005 opel corsa cdti
2006 peugeot 206 hdi
2004 fiat doblo 1,9 jtd
ama şimdi ne istersen diye soran olsa bir unimog-bir disco 3,9- birde mitsubishi wr4
aslında 3ünün fiyatı sıfır suzuki 5 kapıdan az

daihatsu terios 2006
jeep zj 94
2009 ford focus tdci şirket aracı yolda

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.