4x4 Toyota Hilux Yakıt Tüketimi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avcihasan15 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,060

avcihasan15

Yeni Üye
Yer
BURDUR
arkadaşlar herkeze merhaba..

küçük bir sorum var.benim 87 model 4x4 toyota hilux um var. ön çekilerin kildi arazi konumunda açık olduğu zaman ama arazi vitesi takılı değil iken .aracın yakıtı yinede yüksek yakarmı.
teşekkürler.

Etiketler
Ynt: 4x4 Toyota Hilux Yakıt Tüketimi ?..

Selamlar
Biraz farkedecektir , arazi vitesi takılı olmamasına rağmen ön difransiyel döner konumdadır .

"ön çekilerin kilidi arazi konumunda açık olduğu zaman ama arazi vitesi takılı değil iken"
Kullandığınız araçta, ön poryaların iki konumu vardır.
1.Open (Bu konumda iken ön diff.in işlevi yoktur, 4H veya 4L çalışmaz) )
2.Lock (Bu konumda iken ön diff. görevdedir. Ancak aracı 4x4 olarak kullanmak için içeriden 4H veya 4L konumuna almak gerekir.)

Benden önceki arkadaşımızın da dediği gibi; aracınızı 4H veya 4L konumunda kullanmayacaksanız, poryaları dediğiniz gibi "açık" değil, "lock" konumunda tutmanız, ön diff'i yormaktan ve fazla yakıt harcamaktan başka işe yaramaz.

Saygılarımla.

bende tam bu soruyu soracaktım hatta bir ara yeni konu başlatmayı bile düşündüm ve şimdi iyiki de açmamışım diyorum.bende siz değerli toyotacılara hatta hilüxcülere buradan 3 sorum olacak.

1-)ön porya kilitleri açık ama araç 4x2 de ise yani sürekli kilidi aç kapa yapmamak için sürekli açık tutmamızın ne gibi zararları vardır.yakıtı etkilermi ?kilit açıkken ön defransiyel çalışırmı ? aracın manevrasında herhangi bir azalma olurmu? ilerleyen zamanlarda kilitlerde bir sıkıntı olurmu ? yüksek hızlarda kilitler açık ama araç arazi vitesinde deyil ise kilitlerde herhangi bir ısınma vs olurmu ?

2-)aracımın defransiyelinde herhangi bir problem yok.ama lsd defransiyel taktırmak istiyorum.bunun için sadece lsd denilen parçayı ayrıca takabilirmiyim ? yoksa başlı başına defransiyelin komple deyişmesi mi gerekir ?

3-)birde yakın bir ilde (adana) toyota araçlara klima takan bir yer buldum tavsiye edermisiniz ? sorduğum ve anladığım kadarı ile klima a dan z ye orjinal oluyormuş ve çokta randıman veriyormuş.fiyatta sanırım 1300 tl gibi.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler,saygılar...

1-AÇ KAPA YAPARSANIZ KİLİTLER VE DİFRANSİYEL UZUN ÖMÜRLÜ OLUR, YAKITINIZ AZ OLUR
2-sadece lsd takılıyor başka birşeye ihtiyaç yok
3 -fiyatı iyi garanti veriyorsa taktırın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR