4x4 kış lastiği mi ? bggoodrich T/A

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nofearifat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,380
Ynt: 4x4 kış lastiği mi ? bggoodrich T/A

sertem41' Alıntı:
Karda offroad yapsak nasıl olur, bayağı bir fark yaratılır sanırım bu lastiklerle. :D

Sırf kar ise zemin iyi sonuç alırsınız ama BFG daha da iyi sonuç verebilir. Ben Blizzaklar ile Kayışdağına çıkarken (yer buz rüzgardan) durdum, sonra kalkamadım. Arkadaşım ise BFGoodrichlerle arkamdan kalktı, yanımda durdu ve devam etti. Yani kısacası offroad için bir yere kadar karda bile. Ondan sonra AT veya MT daha iyi oluyor malesef :( ama saf buz zeminde MTlerden iyidir yine bence..

Etiketler

sinaa' Alıntı:
Sırf kar ise zemin iyi sonuç alırsınız ama BFG daha da iyi sonuç verebilir. Ben Blizzaklar ile Kayışdağına çıkarken (yer buz rüzgardan) durdum, sonra kalkamadım. Arkadaşım ise BFGoodrichlerle arkamdan kalktı, yanımda durdu ve devam etti. Yani kısacası offroad için bir yere kadar karda bile. Ondan sonra AT veya MT daha iyi oluyor malesef :( ama saf buz zeminde MTlerden iyidir yine bence..

Teşekkür ederim Sina Bey bilgiler için, bakalım artık bizde bu kış test edeceğiz her türlü. Sonuçlarını artık o zaman görürüz.

Saygılar.

Herkesin ilgisine teşekkür ederim.İnşallah İlk kar da kartepede 4x4 Michelin Latitude Alpin HP lastiklerini deniyecem....

nofearifat' Alıntı:
Herkesin ilgisine teşekkür ederim.İnşallah İlk kar da kartepede 4x4 Michelin Latitude Alpin HP lastiklerini deniyecem....

Bilgimiz olursa size eşlik edebilirim, bizlerde bekliyoruz o karlı günleri.

Her türlü ebatta COOPER,KUMHO,CONTİNENTAL,BARUM marka lastik bulunur.

Kendi aracımda (navara) cooper kullanıyorum çok mennunum.Amerikan markasıdır.4x4 lastiklerinde uzman bir markadır.

MBA' Alıntı:
bfgoodrich karda iş yapmayacaktır. Hafif arazi koşullarında kullanılır ama, çamurda da iş yapmaz pek..Şu an bizim araçda da takılı, ancak memnun değilim.

Wrangler DuraTrac ı incelemenizi öneririm.

Merhaba, bu lastiğin sitesine baktığımda "kış koşulları için arttırılmış çekiş" ibaresi var ama kategori olarak "4x4 yaz" kategorisinde bulunuyor.

http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/wrangler-duratrac/index.jsp

Bu lastikler 4 mevsim araçta takılı kalsa, yaz kış ve asfalt, arazi, karda kullanıcıyı memnun edebilir mi? (Çok fazla performans beklenmiyor elbet)

Selam,

Arkadaşım sen lastiği kullananlara sor, kullanmadan burada yok olurdu olmazdı şuydu buydu diyenlere pek kulak asma.

Ben 2 tanesi sıfır, biride sıfıra yakın olmak üzere 3 takım BFG A/T kullandım.

En son kar kullanımım Kartepe de oldu ve emin ol lastiklerin kar performansına hayran kaldım.

Hatta tam olarak kar demeyeyim buz üzeri hafif kar kaplı yolda lastikler ciddi anlamda iyi performans sergilediler.

Bu lastikleri kullanan biri olarak BFG in karda kesinlikle seni tatmin edeceğine eminim.

Saygılar ..

lastik konusunda hep aynı hatayı yapıyoruz ve devam ediyoruz azimle bakalım ne zaman düzelicek :smiley:

iki lastiği gerçekten kıyaslamak için lastiklerin aynı yenilikde ve aynı zeminde aynı araçlarda denenmesi gerekir. Birisi diyorki ben karda BF at kullandım kötüydü birisi diyorki ben kullandım süperdi.

Araçlarınız aynımı? kullanılan kar derinliği, kar sertliği, buzlanma aynımı? Pilotaj aynımı?

keisnlikle değil. o zaman da emin olarak kötülemek yada övmemek lazım lastikleri.

temel olarak basitçe , buzlu zeminde lastiklerin dişlerinin büyük olması tutunma yüzeyini azaltır ve lastik başarısız olur, çünkü dişleri gömebileceği bir zemin yoktur yada dişlerin tutunabileceği.

ama yumuşak ve biraz derin karda dişleri büyük olan lastikler karı kazarak ilerlerken dileri ufak olan lastiklerin diş araları buzla dolar ve yürümemeye başlar.

kar lastiği olarak satılan lastikler genelde asfalt lastiğinin asfalt üstüne kar yağmış halindede başarı gösteren lastiklerdir, buzlanma durumlarına daha uygundur, off road koşullarında yumuşak ve derin karda bf AT yada MT lastik kadar iş yapmaz.

Tabi bunların hepsi başta söylediğim gibi genelleme, her şartta değişir.

BF at yada diğer AT lastikler için söylenebilecek tek şey herşeyi biraz yaparlar ama hiçbirşeyi tam yapmazlar. Bu yüzden değişen zemin şartlarının neredeyse hepsinde ortalama performanst verebilirler. Ama ortalama performansın yetmediği durumlarda işe yaramazlar.

her yol şartının ortalama lastik performansı size yeterse eğer AT ler iyi seçenektir. Ama At nin gidemeyeceği çamura giricekseniz MT almalısınız, yada buzda ve asfaltta üstün performans istiyorsanız HP yada Kar lastiklerini denemelisiniz.

lastikte BFGOODRICH İYİDİR AMA BEN VİTARAMDA YOKAHAMA GEOLANDER A/T G012 4 MEVSİLİK 215/65/16 KULLLANIYORUM ARŞTIRIN SİTESİNDEN GAYET YUUMUUŞAK KONFORLU ÇEKİŞLİLASTİ AŞINMAYA KARŞI SIRTLARI BULUNMAKTA HER KOŞULDA ÇEKİŞİ GÜZEL YAYLA YOLLARINDA DENEDİM KARDADA 5000KM YAPTIM BU LASTİKLE EN KESİCİ KAYA TAŞLI YOLLARDA KULLANDIM EN UUFAK Bİ KESİLME DAHİ OLMADI ÇOK MEMNUNUM ORDUDAKİ YOKAHAMA BAYİNDEKİ TMER UUSTAMA BUU SEÇİMİ YAPTIRDIĞI İÇİN TEŞEKKÜRLER....

Tempus' Alıntı:
lastik konusunda hep aynı hatayı yapıyoruz ve devam ediyoruz azimle bakalım ne zaman düzelicek :smiley:

iki lastiği gerçekten kıyaslamak için lastiklerin aynı yenilikde ve aynı zeminde aynı araçlarda denenmesi gerekir. Birisi diyorki ben karda BF at kullandım kötüydü birisi diyorki ben kullandım süperdi.

Araçlarınız aynımı? kullanılan kar derinliği, kar sertliği, buzlanma aynımı? Pilotaj aynımı?

keisnlikle değil. o zaman da emin olarak kötülemek yada övmemek lazım lastikleri.

temel olarak basitçe , buzlu zeminde lastiklerin dişlerinin büyük olması tutunma yüzeyini azaltır ve lastik başarısız olur, çünkü dişleri gömebileceği bir zemin yoktur yada dişlerin tutunabileceği.

ama yumuşak ve biraz derin karda dişleri büyük olan lastikler karı kazarak ilerlerken dileri ufak olan lastiklerin diş araları buzla dolar ve yürümemeye başlar.

kar lastiği olarak satılan lastikler genelde asfalt lastiğinin asfalt üstüne kar yağmış halindede başarı gösteren lastiklerdir, buzlanma durumlarına daha uygundur, off road koşullarında yumuşak ve derin karda bf AT yada MT lastik kadar iş yapmaz.

Tabi bunların hepsi başta söylediğim gibi genelleme, her şartta değişir.

BF at yada diğer AT lastikler için söylenebilecek tek şey herşeyi biraz yaparlar ama hiçbirşeyi tam yapmazlar. Bu yüzden değişen zemin şartlarının neredeyse hepsinde ortalama performanst verebilirler. Ama ortalama performansın yetmediği durumlarda işe yaramazlar.

her yol şartının ortalama lastik performansı size yeterse eğer AT ler iyi seçenektir. Ama At nin gidemeyeceği çamura giricekseniz MT almalısınız, yada buzda ve asfaltta üstün performans istiyorsanız HP yada Kar lastiklerini denemelisiniz.
Tebrikler,
Bir lastiğin tanımı bu kadar güzel ve bilğilendirci bir biçimde anlatılır :smiley:

buzda kullanılacaksa çivi takılabilen türde bir lasitk işinizi görür. goodrichler genel kullanıma çok uygun bence. karda kullanıyroum ankarada hiçbir sıkıntı yaşamadım. yokuşta durdum kalktım.ancak buzda hiçbir lastikten tutunma beklemeyin. hareket edersiniz ama iş allaha emanet olur. ben H/T yol lasitği ile karda yokuş çıkıyordum ama inemiyordum. aynı şekilde eskimiş 4 senelik kumho venture At ile karda yokuş çıkıp iniyordum ama buzda deli gibi kayıyordum, mesela. o nedenle buza girecekseniz zincir taşımalısınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,853
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

Geri