4x4 Kamyonetin Boğaziçi Köprüsünden Geçmesi Yasak, Vergisi Binek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HUNTERPAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,205
Ynt: 4x4 Kamyonetin Boğaziçi Köprüsünden Geçmesi Yasak, Vergisi Binek

Vergi dairesine gittiğimizde sen lüx 4x4 jeep kullanıyorsun vereceksin tabi diyorlar yola çıkıncada sen kamyonetsin 90km hızı geçemezsin Ankara'da Kızılay'a Çankaya'ya giremezsin İstanbul'da köprüden geçemezsin diyorlar
Eğer bir çözüm olabileceğine inanıyorsanız bende listeye dahil olurum hiç olmazsa vergimiz düşürülsün kamyonet olalım yada vergi aynı kalsın Suv olalım

Etiketler

bizde alırız birer dağ bisikleti ona bineriz ;D
ondan sonrada alsınlar kamyonetlerini....

Arkadaşlar Nissan Rally Raid kullanıyorum ve konuştuğunuz konulardan bende muzdaribim.. Köprü kullanımı konusunda halen birşey bulamadım ama vergi indirimi konusunda şöyle bir yöntem var ki; vergi dairesine gidip 4x4 kamyonet olan aracınız için bir dilekçe yazıyorsunuz ve aracı hususi kullandığınızı beyan ederek kasko bedelini hesaplatıyorsunuz, buna istinaden çıkan kasko bedelinizin %5 ini alıp, ödediğiniz senelik vergiyle karşılaştırıyorlar.. Eğer ödediğiniz vergi kasko bedelinizin %5 inden yüksek çıkarsa, aracın motoru bazında ödediğiniz verginin bir alt kademesi olan miktardan ödeme yapmaya başlıyorsunuz.. yani 2500 motor olan kamyonetinizin vergisi 2000 motor olarak işlem görmeye başlıyor ki buda benim aracımda şöyle gerçekleşti, aracım 2005 model ve 2012 vergisi son %7.7 lik zamla senelik 1449 TL olmuş, bu bedel başvuru sonrası 966 TL ye düştü..

Bilginize..

reactive' Alıntı:
Arkadaşlar Nissan Rally Raid kullanıyorum ve konuştuğunuz konulardan bende muzdaribim.. Köprü kullanımı konusunda halen birşey bulamadım ama vergi indirimi konusunda şöyle bir yöntem var ki; vergi dairesine gidip 4x4 kamyonet olan aracınız için bir dilekçe yazıyorsunuz ve aracı hususi kullandığınızı beyan ederek kasko bedelini hesaplatıyorsunuz, buna istinaden çıkan kasko bedelinizin %5 ini alıp, ödediğiniz senelik vergiyle karşılaştırıyorlar.. Eğer ödediğiniz vergi kasko bedelinizin %5 inden yüksek çıkarsa, aracın motoru bazında ödediğiniz verginin bir alt kademesi olan miktardan ödeme yapmaya başlıyorsunuz.. yani 2500 motor olan kamyonetinizin vergisi 2000 motor olarak işlem görmeye başlıyor ki buda benim aracımda şöyle gerçekleşti, aracım 2005 model ve 2012 vergisi son %7.7 lik zamla senelik 1449 TL olmuş, bu bedel başvuru sonrası 966 TL ye düştü..

Bilginize..

tamda dün sigortacımla bu konu hakkında konuşmuşken !!! sigortacı arkadaşın dediği maliyenin tebliğine göre dilekce vererek vergiyi kasko değerinin %5 inden fazlaysa bir alt dilimden ödeme için aracın otomobil geçmesi gerekiyormuş... ::smiley: ne denli doğru yada yanlış???

Merhaba arkadaşlar bu konudan bende çok muzdarip olmuştum ve şunu yapmıştım gerçi şimdi yasalar izin vermiyor diye biliyorum.
2000 temmuzda 0 km fiaf scudo bir araç satınaldım araba camsız ve kamyonet bende o dönem haftada birkaç defa Beşiktaş tarafına geçmek zorundayım olayı şöyle çözdüm proje çizdirip cam taktım, koltuk koydum ruhsatı 7+1 hususi otomobil olarak tescil ettirdim amanın oda ne 140 TL olan vergi birden 750 TL ye fırladı derken ikide Ecevit deprem vergisi koydu iş düzeldi.Bana köprü veya buraya sadece otomobil girer (Ankara'da Melih Gökçek kamyonetleri belli saatlerde şehir içine sokmazmış) bana yasak yok her yere girip çıktım.
Bir gün birinci köprüye giriyorum hani Yıldız yokuşunu çıkıp köprüye girdiğimiz yerde trafik polisi varya düdük çalıp bena dur diye işaret etti durdum ve bana bir memura değil insana yakışmayacak bir tavırla "ulan sen bilmiyormusun bu araba kamyonet buradan geçemez sana şimdi bir ceza g....reyimde gör gününü" dedi.Bende kendisine "bak güzel kardeşim iyi bak sen bilmiyormusun bu araba kamyonet deği husisi otomobil ve buradan geçecek fakat sen yinede istiyorsan hitabetini değiştir bana o cezayı yaz köprüden geçti diye" dedim.Arkadan arabanın içinde oturan yaşlıca bir geldi komiser imiş bizimki ona "ben dedimki sen bu köprüden geçemezsin, o dediki geçerim buna ceza yazalım" komiser dediki "bak arkadaş geçerim diyorsa bir bildiği vardır yoksa sana niye itiraz etsin sen arkadaşın ruhsatını isteyip baktınmı" diye sordu.Memur "bakmadım ne gerek var kamyonete cam takmış istersem bağlarım" dedi.Komiser "arkadaşım ruhsatını göster bu arkadaşada neyin ne olduğunu anlasın" dedi ve ta o zamana kadar benden ruhsat istemedilerdi.Görünce bu defa "bu ruhsat sahte" demesinmi.Sağolsun komiser arkadaş bana "kusura bakmayın sizi alıkoyduk buyrun devamedin" dedi.
Bu anıyı şunun için yazdım, sık sık gördüğümüz peronel veya öğrenci taşıyan servis arabaları var hani burunlular varya bizim ford transit ler hariç tamamına yakını koltuksuz kimi camlı kımi kapalı olarak gelir burda açılır cam ve koltuk takılıp gerekli dönüşüm yapılıp satılır.Aynı araç ikitane alalım birini tadilat yaptırıp koltuk ve cam taktır ruhsat tadilatı yaptır tescilini yap birinci köprüyü paşa paşa kullan diğeriyle sıkıysa kullan.
İşte bizler yani dünya kurulduğu günden bu güne bu topraklarda yaşayanlar hiç bir hakkımızı bizleri yönetenlerden söke söke alamadık, onlar sadece kendilerini rahatsız etmeyecek hakları bizlere verip bizleri susturdular.
Bu olaylar, vergiler, zamlar bu topraklarda yaşayan herkesi ilgilendiriyor değilmi?Yapalım bir eylem bakalım kaç kişi gelecek.
O nedenle bizi ayrıştırmak çok kolay en basit şeylerle itham ettilermi olay biter memuriyet hayatımda çok yaşadım benzer olayları.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

aracın otomobil geçmesinden kasıt vergi sınıflandırmasında otomobil kategorisinde bulunmasıysa, başımızda ki yegane bela o zaten..

Bir de şöyle bakmak lazım olaya, benzer özellikteki bir SUV'nin fiyatı en az 120.000 TL iken daha düşük ÖTV oranı sayesinde bu fiyatın neredeyse yarısına pick up almak mümkün.
Vergisini kasko değeri ile düşürmek mümkün. Hız sınırlamaları konusunda da bu yakıt fiyatları ile zaten 70'i geçmek hayal oldu :smiley: Eh artık birinci köprüden de geçmeyiverin gari :D
Araçlarınızı keyfini çıkarın, keyifli sürüşler :smiley:

Hep pick up almak istemişimdir ancak bu vergi ve köprü işi bir de üstüne her yıl muayene hep canımı sıkıyor... Bence bu iş düzelmez böyle gider... Ha belki aramızdan biri meclise girerse birşeyler değişebilir ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR