4X4 ÇİFTKABİN PİKAPLARIN ARAÇ SINIFI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olcaykarakaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 92,821

olcaykarakaya

Yeni Dacia Duster Laureate 110 bg 4x4
Yer
İzmir
Bildiğiniz gibi yeni ruhsatlarda (Araç Tescil Belgesi ) araç sınıfları kodlarla belirtiliyor.Örnek verecek olursak M1 sınıfı: 8 kişiden az kişiyi taşımak için kullanılan araçlara yani bildiğimiz otomobillere deniyor. N1 sınıfı ise 3,5 tondan hafif, yük taşımada kullanılan araçlara deniyor. Ayrıntılar Karayolları Trafik Yönetmeliğinde bulabilirsiniz. http://www.trafik.gov.tr/mevzuat/karayollari_trafik_yonetmeligi_s.asp

Yönetmeliğin arazi araçları ile ilgili tanımı şöyle:

7) G Sınıfı - Arazi Taşıtları
N1 sınıfı araçlardan azami kütlesi 2 tonu aşmayanlar ve M1 sınıfındaki motorlu araçlar, en az bir ön dingili ve en az bir arka dingili eşzamanlı tahrikli olarak tasarlanmış, bir dingilinin tahriki ayrılabilen araçlar dahil ve en az bir diferansiyel kilit mekanizması veya buna benzer işlevde en az bir mekanizması varsa ve tek araç için hesaplanan % 30’luk bir eğimi tırmanabiliyorsa, arazi tipi araç olarak kabul edilir.
N1 sınıfı araçlardan azami kütlesi 2 tonu aşanlar ile N2, N3, M2 ve M3 sınıfı araçların arazi taşıtı sayılabilmesi için Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliğindeki şartları taşıması gerekmektedir.

Gelelim sorumuza: Bildiğimiz SUV'ların araç sınıfı M1G olarak geçiyor. Bunlar otomobillerin hız limitleri ile seyrediyor.
Peki 4x4 çiftkabin pikaplarda araç sınıfı kısmında ne yazıyor M1G mi ? N1G mi? Bu özellikte aracı olan arkadaşlarımdan ricam eğer araç tescil belgeleriniz yeni ise araç sınıfında yazanı bizlerle paylaşmalarıdır.

Etiketler
Ynt: 4X4 ÇİFTKABİN PİKAPLARIN ARAÇ SINIFI

Ruhsatım 2008 , kamyonet yazıyor. Ama internet vergi dairesinde arazi taşıtı olarak yazıyor. Yakında ruhsat değişecek bakalım ne yazacaklar. En azından prosedür bilen arkadaşların bilgileri ile yeni ruhsatta ne yazması gerektiğini öğrenirsem ona göre davranırım.

Guzel bir soru o zaman eger yeni ruhsatta m1g yazarsa normal araclar gibi 1 ci kopruden gecme hakkimiz olmasi gerek o zaman bu konu takip edilmesi gerekir

Arazi taşıtı-kamyonet diye yazıyor galiba ama kesin bilenden duymak lazımç
Takip.

Benim araç vergi dairesinin motorlu araç sorgulama sayfasında

ÇİFT KAB.PKP 4X2(0-3200cc)
olarak geçiyor, yani bir kamyonet ibaresi yok artık, eskiden kamyonet yazıyordu aynı sayfada ve ruhsat eski olduğu için kamyonet yazıyor hala.
Bu durumda köprüden geçebiliyo mu demektir bu acaba ?

hilux aracımın ruhsatında hem komyonet hemde m1G yazıyor.ilginç ikisi ayrı şeyler aslında.

endüstri' Alıntı:
hilux aracımın ruhsatında hem komyonet hemde m1G yazıyor.ilginç ikisi ayrı şeyler aslında.

Arazi aracı ve M1G yazsa tamam hiçbir sorun yok otobanda 120 ile git polis durdurursa ruhsatı gösterirsin. Ama kamyonet yazması işi karıştırdı. :(

Benim aracımda da n-1 yazıyor bunun yanında 4x4 kamyonet ve altında da kullanım şekli olarak (yük nakli-hususi ) yazıyor benim aracımın şehirler arası yollardaki azami hızı nedir bilen varmı acaba?

Herzamanki gibi yine net olmayan, memurların yorumuna bırakılmış bir konu.
takipteyim.

magnum06' Alıntı:
Benim aracımda da n-1 yazıyor bunun yanında 4x4 kamyonet ve altında da kullanım şekli olarak (yük nakli-hususi ) yazıyor benim aracımın şehirler arası yollardaki azami hızı nedir bilen varmı acaba?

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Hız Kuralları
Hız sınırları
MADDE 100 – (DeğiĢik:RG-1/9/2010-27689)
Karayolları Trafik Kanununda ve bu Yönetmelikte yazılı kayıt ve şartlar dışında ve aksine bir işaret bulunmadıkça yol durumlarına göre römorksuz araç cinsleri için saatteki asgari ve azami hız sınırları aşağıda gösterilmiştir.

ARAÇ CİNSİ: Otomobil (M1), (M1G),

YERLEŞİM YERİ İÇİNDE:50
ŞEHİRLERARASI ÇİFT YÖNLÜ KARAYOLLARINDA:90
BÖLÜNMÜŞ YOLLARDA:110
OTOYOLLARDA: 120/km saat

ARAÇ CİNSİ: Kamyonet (N1), N1G) ,

YERLEŞİM YERİ İÇİNDE:50
ŞEHİRLERARASI ÇİFT YÖNLÜ KARAYOLLARINDA:80
BÖLÜNMÜŞ YOLLARDA:85
OTOYOLLARDA: 95/km saat

Kaynak: KARAYOLLARI TRAFiK YÖNETMELiĞi sayfa 52 100. madde
http://www.trafik.gov.tr/mevzuat/karayollari_trafik_yonetmeligi_s.asp

endüstri' Alıntı:
magnum06' Alıntı:

Aynı özellikteki iki araca, araç sınıfı olarak M1G ve N1 yazmaları bu işte bir standardizasyonları olmadığını düşündürüyor.Ama kullanıcılar için veya bu aracı satın alacaklar için bu çok önemli.Bu kadar güçlü motorları olan araçlarla otoyolda kim 95 km hızla gidebilir?

yeni aldığım ssangyong 4x4 actyon sports ruhsatta N1 sınıfı olarak görünüyor, kullanım şekli olarak ise yük nakli ve hususi olarak geçiyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,881
Kayıtlı Üye Sayımız
166,669
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz60

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR