4x4 Arazi Tipi Motokaravan Tercihi Konusunda Görüş ve Önerileriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ercumentoflas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,989

ercumentoflas

** insan hayatta şanslı olacağına şansız olmasın
Yer
İSTANBUL
Bunu alsam ;
http://www.sahibinden.com/3_40_pino_karavan_WQQaXQQ8323015WQQpXQQdisplayitem
yada bunu ;
http://www.sahibinden.com/sookkk_karavanWQQaXQQ4938661WQQpXQQdisplayitem
bunu da alıp üstüne koysam ;

http://www.sahibinden.com/unimog_421WQQaXQQ9540500WQQpXQQdisplayitem&keyword=unimog

yada iner kalkar bir sistem yapsam

ne dersiniz ?

Etiketler

Ynt: 4x4 Arazi Tipi Motokaravan Tercihi Konusunda Görüş ve Önerileriniz?

kullanış açısından ilk ikisi arasında ikinci hem fiyat hem donanım olarak daha makul

ancak unimog dersen ;D herşey değişir

bence unimogu alıp arkasına iner biner sistem yapıp kullanmak
gerekirse karavanı indir offroada git gerekirse karavanı sırtla çoğu 4x4 ün çıkamayacağı yerlerde kamp yap ;D

son secenek tabi ki biraz daha maliyetli ama imkan varsa neden olmasın
ayrıca unimog işini nadir abiye danışmak şart

zaten tek başına çekiyi düşünmemiştim. yapmak istediğimi tam olarak özetlemişsiniz. bence 25-30000 liraya bu iş biter diye düşünüyorum .tabi birde unimogun sırtına nasıl yükleneceğine karar vermek lazım. kayar sistemlemi krikolumu.ikisinide avantajları dezevantajları var. ben bira kafa patlatayım.

o zaman sana çok değişik bi fikir sunayım sayın abim

ilk bakışta çok teferruatlı gibi görünse de, yapılamayacak bişey değil. sadece tüm alt yapıyı ve düzenlemeyi bu hareketi düşünerek yapmak lazım (örnek olarak ve daha basit düşünmemizi ve sistemini örnek olabileceğimiz şey bu tip yükleme yapan araç çekicileridir ;)

801089.jpg

801097.jpg

801098.jpg

Sayın ercumentoflas elbette UNIMOG.Hem de karavanın has'ı olur.Tabi tercihe bağlı.Doğayla bütünleşmen ve çıkılmayan yerlere ulaşabilmek hem de karavanla...Ne muhteşem şey olur.Fakaaaat:Reimdeki unimog model ve teknik olarak yolları tüketemez(sürat olarak) Bir traktör hız ve edasıyla akan trafikte gitmek gibi sorunlar olmasa keyfine diyecek yok.Fakat UNIMOG yenimodel ve versiyon olacak.O da elbette maddi imkanlarla paralel.Yazın bir Hollanda'lı turist aile AFRİKA turundan döndükleri Mercedes 4X4 itfaiyeden çıkma yüksek ve dirençli karavanlarıyla beni çok imrendirdi.Hatta uzun uzadıya karavanları ve seyahatleri hakkında bilgi verdiler.Afrika'nın doğasında tank gibi dolaşan bu canavar gibi karavan ne güzel olur.Haydi hayırlısı.Selamlar.

Resimdeki UNIMOG derken bir önceki resimden değil sahibinden com daki unımog resminden bahsettim.Bunu da belirtmek isterim.

ona da bütçemim yetmesi mümkün değil hı ve gücü en azından bir miktar arttırnak için birkaç fikrim var.

sayın sezgin bey sizn resimlerinizi koyduğunuz aracı nadir bey başka bir topikte koymuştu. bende ordan esinlendim zaten.bu sistem mi yoksa krikolumu daha uygun ve kolay sağlam olur düşünmek lazım.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=665.20
bu topic teki beyaz iveco gibi en mantıklısı olur herhalde.

evet bende nadir abinin ekinden almıştım topiği bulamadım o yüzden arşivden koymuştum

krikoluda güzelmiş maliyet açısından baya bir fark eder

Ben de sizinle ayni hayalleri paylasiyorum. Asagidaki araci alip arkasini karavan yapmayi dusunmustum. Ama karavan derken cok komplike bisey degil. Oyle coluk cocuk dunyayi gezmek icin yuzmilyarlarca liralik donanim lazim. Benim hedefim daha minimalist. Icıne motorumu sisme yatagimi esyalarimi filan yukleyecegim izoleli kapali kasa bi kamyon da denilebilir. http://www.sahibinden.com/4x4_arazili_911_mercedesWQQaXQQ10457010WQQpXQQdisplayitem

bu araca yada kamyona diyebilirim çok güzel karavan yapılabilir alan çok geniş ancak bence iki kusuru var fiyat çok pahalı ve kamp için çıkılan 200-300 kmlik geziler işkenceye dönüşür çok yavaş kalacağını düşünüyorum (illa bu alınacak değil tabi ki ama bu tip bi araç için fikrimi söylemek istedim )

iyi günler

bberksan' Alıntı:
Ben de sizinle ayni hayalleri paylasiyorum. Asagidaki araci alip arkasini karavan yapmayi dusunmustum. Ama karavan derken cok komplike bisey degil. Oyle coluk cocuk dunyayi gezmek icin yuzmilyarlarca liralik donanim lazim. Benim hedefim daha minimalist. Icıne motorumu sisme yatagimi esyalarimi filan yukleyecegim izoleli kapali kasa bi kamyon da denilebilir. http://www.sahibinden.com/4x4_arazili_911_mercedesWQQaXQQ10457010WQQpXQQdisplayitem
artı ben o paraya unimog+karavan+eklentileri bitirmeyi planlamıştım.3 aşağı 5 yukarı

Unimog ufak bir arac esasinda ve kasa buyuklugu de cok kucuk. Bunun uzerine koyabileceginiz karavan'in taban alani 1.8 x 2.5 mden buyuk olmaz diye tahmin ediyorum (Buna da pek karavan denilemez) .
Butce meselesine gelince. 5-7-8-10 milyara alabileceginiz bir unimog'un yurume olasiligi hic yoktur. Cok iddiali olmayayim ama uzerine karavan koyup ucra yerlere girip cikmayi planlayacaginiz saglikli bir makine icin en az 15-20 milyar butce gerekir. 7-8'e alinacak olu makineyi toplamak icin ise daha da fazla butce lazim
Ayrica zaten yuksek olan tabanin uzerine koyacaginiz 2.5 m yukseklikte bir kasa unimog'un efsanevi arazi kabiliyetini de yok eder diye dusunuyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR