4l ve 4h arazi vitesleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan demir545 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,273

demir545

0542 418 64 11
Yer
erzurum
arkadaşlar..aracım 95 frontera..4 çekere almak için 2h dan 4h a almak gerekiyor değil mi ?...birde diğer sıkıntım vites 4l ye geçmiyor bastırıyorum bastırıyorum geçmiyor..95 model fronterası olan varsa şemasını bilir..bana bi yardımcı olun lütfen

Etiketler

Ynt: 4l ve 4h arazi vitesleri

demir545' Alıntı:
kimse bana yardım edemez miii?

yardım ederiz de ben 3.2 kullanıyorum o yüzden cevap yazmadım. 95 model veya aynı sistemi kullanan abilerimiz dostlarımız cevaplayacaklardır illa ki fakat iş saatindeyiz o yüzden bu akşam kesin ve doğru cevap yazılır diye tahmin ediyorum.

günaydın, öncelikle evet 4 çeker almanız için 4h konumuna alıyorsunuz. Zaten araç 4 çekere geçerse göstergede bir 4 çeker lambası yanıyor. 4h den 4l ye almak için sadece aşağı çekiyorsunuz arazi vites kolunu o kadar. 2-3 cm. lik bi geçiş oluyo zaten. Ama siz geçimiyor diyosunuz nedenini bilmiyorum bilen bir arkadaş yazar.

Belki çok basit gelecek ama diff. yağlarını kontrol ettiniizmi?

Merhaba benim kendi aracımdaki gibiyse araç dururken vitesi boşa alıp 4L veya 4H viteslerinden birine geçirip ondan sonra aracı ana viteslere takarak ilerleyebiliyorum

hocam..ekranda hiç 4 çeker lambası falan yanmıyor ki bnm..sizin arabanız 95 model mi ?... aslında kullanım kılavuzu bulsam bunların hepsi yazar kullanım kılavuzu nereden bulabilirim bileniniz var mı ?

demir545' Alıntı:
hocam..ekranda hiç 4 çeker lambası falan yanmıyor ki bnm..sizin arabanız 95 model mi ?... aslında kullanım kılavuzu bulsam bunların hepsi yazar kullanım kılavuzu nereden bulabilirim bileniniz var mı ?

97 sport benimki. Kullanma klavuzu yok ama ben çizim yapıp ekliyorum buraya. İnş. Anlatabilmişimdir.

DENEME.JPG

osman bey çok detaylı anlatmış ..ama hareket halinde olmaz bildiğim kadarıyla durup sonra 4x4 geciş yapılır... 3.2 olanlar hareket halinde oluyor

Aracı durduruyosunuz, önde hublar varsa onları lock konumuna alıyosunuz, normal vites boştayken arazi vitesini 4h yada 4l konumuna alıyosunuz. daha sonra normal vitesi takıp devam ediyosunuz. Ancak araç 4 çekerdeyken hız yapmayın zararlı.

osman bey sizin aracınız çok güzel gövdesi hava yastığı...bnmki 95 hava yastığı bile yok :smiley: neyse aslında arazi vitesinden daha büyük sorunum var o da sabah çalışma sorunu...erzurumda hava çok soğuk -25 30 larda hep acaba ondan mı ? fakat sanah yarım saat uğraşıyorum motor ustasıda sabah gaz verme dedi tamam da ben çalıştırırken gaz vermezse arabanın imkanı yokki çalışmasına bir türlü anlamdım ben bu işi

erzurumda hava çok soğuk -25 30 larda hep acaba ondan mı ?

Kullandığınız motor yağı kalınlığı nedir? Düz mantık 10W-40 ise o sıcaklıklara biraz fazla kalın gelebilir, motora hemen ulaşmayabilir, sürtünmeden dolayı motor zorlanabilir (ayrıca aşınır tabi). 0W-40 tam sentetik deneyin.

demir545' Alıntı:
osman bey sizin aracınız çok güzel gövdesi hava yastığı...bnmki 95 hava yastığı bile yok :smiley: neyse aslında arazi vitesinden daha büyük sorunum var o da sabah çalışma sorunu...erzurumda hava çok soğuk -25 30 larda hep acaba ondan mı ? fakat sanah yarım saat uğraşıyorum motor ustasıda sabah gaz verme dedi tamam da ben çalıştırırken gaz vermezse arabanın imkanı yokki çalışmasına bir türlü anlamdım ben bu işi

Merhaba o benim arac degil, soyle aynisi direksiyon simidi bile ayni ancak bendede hava yastigi yok. Diger konu hakkindada hicbi fikrim yok, ama arkadaslar yardimci oluyolar, olurlarda merak etmeyin

bu arada 3.2 otomatik vitesli frontinin takviye vitesini nasıl kullanıyoruz yani 4L VE 4H yi nasıl lullanıyoruz teşekkürler.

sadoz5775' Alıntı:
bu arada 3.2 otomatik vitesli frontinin takviye vitesini nasıl kullanıyoruz yani 4L VE 4H yi nasıl lullanıyoruz teşekkürler.

onu emre abi anlatmıştı bi konuda, tam olarak bilmiyorum benç

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri