40 - 50 Krş Diyen Arkadaşlar Acil Yardım...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Naturalist61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,173

Naturalist61

Benim sadık yarim kara topraktır...
Yer
Trabzon - İzmir
2000 model 3,3 pathfınder aldım. İstanbuldan yola koyuldum halkımızın çoşkulu karşılamasıyla İzmir'e teşrif ettim. Aldım hesap makinasını ele çarptım böldüm 90-100 km bazende 110 km ortalama hız yaparak 60 krş yaktığımı hesapladım. Aracın bakımını yaptırırsam bu rakam 50 krş'a düşer diyerek tüm kayışlar ve yağlar bujiler değiştirdim. Servisten çıktım BRC marka lpg yi ustaya götürdüm. Filtreler ful pislik dolmuştu değişti ve bilgisayara bağlatarak ayar yaptırdım. Hatta ustaya bu takılı olan beyin 3,3 motorlara uygunmudur diyede sordum. Usta evet uygun dedi. Vanayı biraz kıs az yaksın dedim. İçim rahat bir şekilde bugün deneme amacıyla depoyu fulleyip ortalama 90-100 km hızla 43 km yol yaptım tekrar aynı pompaya yanaştım ve fulledim. Gözlerim yuvasından çıktı. 33 TL lpg aldı. Bu makinayı almadan yorum yapanların yorumlarında 40 - 50 krş hatta daha az yakan diyenler bile vardı. Ben aracı zorlamadan hırpalamadan kullanan biriyim. 76 krş yakan bir pathfınder olurmu demeyin. Bal gibi olur ben şahidim. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Saygılarımla

Etiketler
Ynt: 40 - 50 Krş Diyen Arkadaşlar Acil Yardım...

Bu arada lpg beyni 10 yaşındaymış ayrıca enjektörlerinin eski olması yakıt konusunda ne derece etkilidir. Saygılarımla.

Bir arkadaşın sitedeki yorumu.................

nissan pathfinder 1999 3.3 v6. otomatik.
şehir dışı 9-10 litre
şehir içi 12-16 litre

Arkadaşlar işi bir arkadaşımın bilgisiyle çözdük galiba. Benim hız göstergem mil olduğuna göre km sayacıda mil olması hasebiyle km de 45 krş gibi yakıt sarfiyatı onaylanmış oldu. Ama konu açmam iyi oldu. Bilmeyen arkadaşlara yardımcı olacak diye düşünüyorum. Saygılarımla

:smiley: sizinkiyle aynı motor, infiniti QX4 55lt simit tank, max 43lt dolduruyorum, karavansiz 140mil, karavanla 110mil yapıyorum. (1.6 ile carpilacak). Bende Atiker var.

Bu 45kuruş son indirimlerle mi hesaplanıyor?

Benim yaptığım hesaplamalara göre şehir içi ortalama 20-25 Lt LPG yakıyor. 3,3 Litre motor için normaldir. Bu rakamların çok altında yakıyor diyen arkadaşlar bir yolu yordamı varsa bizede öğretirlerse memnun oluruz tabi.

selamlar qx4 aracım uzun yolda 18 lt şehir içi 27 lt arazide her milde 1 lt yakıyor :D uzun yolda 44 krş şehir içi 65 krş arazide 1 tl yakmakta ;) :D

arkadaşım 97 model kullanıyorum. Aracıma lpg hiç takılmamis bende düşünmedim.
Aracım şehir içi şehir dışı karışık kullanımda 11 lt benzini geçmiyor. Söyleki şehir içi ve dışı kullanımların hepsinde 2200 deviri aşmadigim sürece 11 lt ortalama da. Fakat deviri 3000 lerde gezdirirseniz 15 lt civarında benzin tüketiyor. Ben lpg siz çok memnunum. Şuanki benzin fiyatları ile 50 kr km de geçmiyor. LPG ile 45 kr bana çok geldi. Iyi forumlar.

slm son ölçümüm geçen hafta amasya ya gidip geldik ortalama 100 120 km hızlarda kullandım lpg litre fiyatı 2.37-2.57 krş arası toplamda 750 km yol yaptım ortalama 0.38krş/km yakıt yaktı...

2800 cc karbüratörlü kısa patrolle uzun yol 12-15 lt, arazi, şehir içi 18-20 lt gaz yakıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
ashi02

Çevrimiçi üyeler

Geri