Naturalist61
Benim sadık yarim kara topraktır...
2000 model 3,3 pathfınder aldım. İstanbuldan yola koyuldum halkımızın çoşkulu karşılamasıyla İzmir'e teşrif ettim. Aldım hesap makinasını ele çarptım böldüm 90-100 km bazende 110 km ortalama hız yaparak 60 krş yaktığımı hesapladım. Aracın bakımını yaptırırsam bu rakam 50 krş'a düşer diyerek tüm kayışlar ve yağlar bujiler değiştirdim. Servisten çıktım BRC marka lpg yi ustaya götürdüm. Filtreler ful pislik dolmuştu değişti ve bilgisayara bağlatarak ayar yaptırdım. Hatta ustaya bu takılı olan beyin 3,3 motorlara uygunmudur diyede sordum. Usta evet uygun dedi. Vanayı biraz kıs az yaksın dedim. İçim rahat bir şekilde bugün deneme amacıyla depoyu fulleyip ortalama 90-100 km hızla 43 km yol yaptım tekrar aynı pompaya yanaştım ve fulledim. Gözlerim yuvasından çıktı. 33 TL lpg aldı. Bu makinayı almadan yorum yapanların yorumlarında 40 - 50 krş hatta daha az yakan diyenler bile vardı. Ben aracı zorlamadan hırpalamadan kullanan biriyim. 76 krş yakan bir pathfınder olurmu demeyin. Bal gibi olur ben şahidim. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Saygılarımla