Sevgili Mauvais,
Sizin yazılarınızı okudum ve tavsiyelerinizin notlarını aldım. Belirttiğiniz gibi benim bir çok araç hakkında araştırmalarım var ve öğrendiklerimi ve bildiklerimi insanlarla paylaşmayı ve yardımcı olmayı seviyorum. Bundan dolayı değişik araçlar hakkında yazılarımı, başlıklarımı görüyorsunuz. Bu platformu oldukça sık kullanıyorum ve çok taktir ediyorum. Ne güzel ki, ne şanslıyız ki böyle kapsamlı bir platformda bir araya gelebiliyoruz. Bu vesile ile site sahiplerine, emeği geçenlere eğer görüyorlarsa buradan teşekkürlerimi sunmak isterim.
Bizim ailecek bir kamp sevdamız var ve bu doğrultuda arada sırada dahi olsa bir kaçış yapmaya gayret gösteriyoruz. Çalıştığımız şirkete ait iyi bir binek aracımız var ve bu amaç doğrultusunda ileriye dönük bir SUV bakıyoruz. Fakat gerek ekonomik, gerekse değişen hayat şartlarından bu sevdamızı sürekli ötelemek durumunda kalıyoruz. Öteledikçe de araçların değerleri değişiyor veya ben yeni şeyler öğrendiğim için buna bağlı olarak fikir değiştiriyorum. Ama en nihayetinde sonuç otur oturduğun yerde boşa harcama yapma, önce kızını okut, büyüte geliyor. Özel okul masrafları, pahalı bir spor masrafı, gençliğe adım atmış bir çocuğun masrafları hakikaten çok ağır ve önceliğimiz tabii ki de herkesin olduğu gibi kızımızı iyi yetiştirmek, doğru bir insan olmasını sağlamak.
Araştırdığım araçlara dönecek olursak ilk olarak Defender için çok ciddi bir araştırma yaptım ve alma aşamasına kadar geldikten sonra çevremde bilenler ve konuştuğum ustalardan edindiğim bilgiler sonrasında zorda olsa vazgeçtim. Zor diyorum çünkü hakikaten hala çok imrendiğim ve sevdiğim bir araç. İyi yapılmışlarını gördüğümde hala bir iç geçiriyorum. Ardından sırasıyla Hilux, L200, Terrano, Sorento, Patriot, Santa Fe, Forester, Touareg, Pathfinder, Rexton gibi araçları araştırdım. Aslında Rexton’da karar kılmıştım fakat şimdi fiyatlları uçtu gitti. 6 ay önce en fazla 120.000 TL. olan modellere şimdi 180.000 TL. istediklerini görünce vazgeçtim. Bu paraya çıktıktan sonra daha iyi araç çeşidi çok.
Bu kadar fazla araca bakarken bir de kendime tüm araçların yaklaşma, uzaklaşma açıları da dahil olmak üzere tüm teknik özelliklerini girdiğim, araçların tüketim, vergiler vs. olmak üzere tüm yıllık masraflarını karşılaştırdığım detaylı bir excel tablosu hazırladım. Listeyi tamamladığımda buradan yayınlayacağım.
Şimdi 100-130 TL. bandına baktığımda bu karşılaştırma listesine göre benim ihtiyaçlarıma en mantıklı olarak 2006-2010 arası Grand Cherokee ve 2006 veya öncesi Pajero geliyor. Bu araçların önceden ön plana pek çıkmamalarının sebeplerinden bir tanesi de Corona belası dolayısı ile düşen mazot fiyatları ve tabii vergi dilimlerindeki düşüşler. Dolayısı ile sıra bu araçları detaylı araştırmaya ve kullanıcılarından fikirlerini almaya geldi. Bundan dolayı da bu konu başlığını açtım. Aslına bakarsanız konu başlığı her araç için geçerli olan bir başlık, belki ilerleyen süreçte Pajero için de açabilirim.