4 Runner Hakkında Bilgi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ergin61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,561

Etiketler
Ynt: 4 Runner Hakkında Bilgi ?..

Selam, bende 2400cc benzin/lpg'lisi vardı. Benzin sarfiyatı hakikaten fazla. Lpg'de idare eder ancak bu sefer de kasa ağır geliyordu. Dolayısıyla av dönüşlerinde (özellikle bir an önce eve ulaşmak isterken) yol sanki bitmiyordu. Sürat yapmak için benzine geçtiğimde de astarı yüzünden pahalı geliyordu. Çareyi 2.8 diesel hilux'te buldum.. Konfor bakımından gerçekten iyi bir araçtı, ancak rampalarda okadar bayılıyordu ki bazen benzini döküp yakasım geliyordu. Bu arada benim aracın önleri yaylı, arkaları makaslıydı. 2 yıl kullanan birisi olarak pek tavsiye etmiyorum desem yalan olmaz.

92 model bır runner kullanıyorum. arabayı hemen hemen hergun kullanıyorum yakıt sarfıyatı cok deıl. lpg ıhtıyacım olmadı gps ıle olctum km dogru gosterıyor. 100 tl ye 300 km yol rahat yapıyorum. yanlız arazıde cok yaktıgını soyleyebılırım. arazı kabılıyetı cok ıyı bır aractır. alırken zor alırsınız cok para ıstenıyor fakat ben 15 yazdım cok az arayan oldu. bakmaya gelen olmadı zor satılan bır aractır. benım arabanın onler torsıyonlu arkalar makas. yanlız arabanın konforu cok ıyı onumuzdekı gunlerde guneye ınecegım motor kucuk oldugundan bıraz gec toparlıyor fakat dızel dıscodan daha ıyıdır. parcası hemen bulunmaz beklersınız. satma ıstememdekı sebep jeep 4.7 alacaktım ama baktım alıcı olmadı satmadan aldım fakat 4.7 toyotanın yerını tutmadı. vergı yakıt konfor arazı kabılıyetı her yonden runner avantajlı. eger satmam oyle kalsın onemlı deıl dersenız runnerı tavsıye ederım tabı temızı orjınalı olursa. bu arada hemen soylım ben aracı satmaktan vazgectım reklam yapmıyorum yanı :smiley:

Ergün bey,
Kartalkaya gezisinde bu konuda uzun uzun sohbet etme imkanı bulduk.
Ayhan ciddi bir toyota fanatiği. Ancak onun av da girdiği yerlerde 4 runner ın 2.4 benzinli (daha doğrusu gazlı) motoru yetersiz kalmış.
Tabi şimdi birde 2.8 dizel Hilux kullanınca, konfor mu, performansmı sorunun cevabını bulmuş.

hsbasar' Alıntı:
Ergün bey,
Kartalkaya gezisinde bu konuda uzun uzun sohbet etme imkanı bulduk.
Ayhan ciddi bir toyota fanatiği. Ancak onun av da girdiği yerlerde 4 runner ın 2.4 benzinli (daha doğrusu gazlı) motoru yetersiz kalmış.
Tabi şimdi birde 2.8 dizel Hilux kullanınca, konfor mu, performansmı sorunun cevabını bulmuş.
Açık konuşmak gerekirse, performans çok daha önemli benim için.
Konfor nekadar iyi olursa olsun "gidemediğinizi" hissedince arabadan resmen soğuyor insan.
4Runner, hilux'e kıyasla 5 gömlek daha konforlu, ama yinede arazide 2 tane 4runner'ı tamponuma takıp gezdirebilirim diye düşünüyorum :smiley:))
Öte yandan minimum 3000 cc Turbudiesel bir 4Runner (tabi uygun fiyatlı bulabilirseniz) tadından yenmez diye düşünüyorum..

Ertan Erkişi' Alıntı:
Ayhan bey aracanızı ankaradanmı aldınız acaba ?
Selam, aracı marmaristen aldım, şu an Ankara'da ikamet ediyorum. Bu arada, soy isim yabancı gelmiyor, Mustafa Erkişi ile bir yakınlık sözkonusu olabilir mi?

Ayhan abi ben oğluyum desem fazla uzak sayılmam heralde demi ;) merak ettimde arabada bana yabancı gelmedi o yuzden sorıyım dedim :smiley:
Nasılsınız iyisindir inşallah ?

peki ya LC benzin lpg yakışı nasıldır bir süredir pek bi haşır neşiriz alıcam sanki ;D dizellerinin eski modellerine bile fahiş denecek fiyatlar isteniyor benzin lpg için ne dersiniz toyotacılar yakışı nasıldır sonuçta bütçeyide bilmek gerekiyor...
gerçi aslan besleyen yemini düşünmez diyorlar ama aslan beni yemesin :smiley:

Ertan Erkişi' Alıntı:
Ayhan abi ben oğluyum desem fazla uzak sayılmam heralde demi ;) merak ettimde arabada bana yabancı gelmedi o yuzden sorıyım dedim :smiley:
Nasılsınız iyisindir inşallah ?

Selam Ertan, şimdilik iyiyim, bildiğin gibi. Bu arada babana çok selam söyle, onun sayesinde ön aks kafalarından gelen sesi farketmiştim. Sizden 15 gün sonra ön aks kafalarını değiştirdim. Şu an saat gibi maşallah:smiley:)

benim hılux aracım 2400 cc benzinli karbüratörlü lpg den çok memnunum yakıt lpgde 200 220 krş arazidede benzine hiç geçmiyorum performansıda tatminkar şu an dizel ler 300.350 kuruş yakıyorlar birde bakım masrafları eklenince bence benzinli daha mantıklı geliyor

Hasan hocam teşekkür ederim. ben bu aracı uzn eksepedisyon tarzı geziler için tercih ediyorum fikrim bu yönde şimdilik ama dediğim gibi yakıt konusunda çok kararsız kaldım. Gerçi bir dönem marka konusunda da çok kararsız kalmıştım, bu gidişle yakında kayışı sıyırıcam ;D forumda okuduğum kadarıyla "diğer markalar için konuşuyorum" belli bir yakıt değeri vermiş arkadaşlar kendince, ancak Toyota LC için bu değerlere rastlayamadım benzin/LPG için konuşuyorum tabii..
özellikle Tuğsan hocamın bu konuda vereceği bilgi oldukça yönlendirici olacaktır kullanıcısı olarak. Ne de olsa en fanatik LC fanatiği o aramızda ;)

iyi günler,

selamlar ibrahim bey.

bende yeni aldım vx80 97 model,4,5 litre otomatik.tuğsan arkadaşımında saolsun beni yönlendirmesiyle tartarini lpg taktırdım.sakin kullanımla şehir içinde 350 kuruş yakıyor. (ama sakin)
birde 4runnerım vardı karburatorlu 2,4 oda aynı yakıyordu şehir içinde..(gerçi onda yükseltme 33 lastik vs. vardı )

bence siz şehir içi 350-400 kuruş düşünebilirsiniz yakıtı.
(ruh halime göre 325 yaktırdığım da oldu gerçi ;) 350 yakan şahısta budur.

Görüntü012.jpg

teşekkürler sedat bey
.gerçi sahibinden comda uzun süre ilanda kalmıştı ama, uzun zaman takip edip satıcı fiyatı çok düşünce aldım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR