4 Çeker Modunda Gelen Ses ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barisgorgun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,185

barisgorgun

Ana Kamp
Yer
İstanbul Anadolu
Merhabalar. bugün itibariylle ilk 4x4 aracımı almış ve -kabul eder seniz- aranızakatılmış bulunuyorum.
Araç 98 model Wagon. Otomatik vitesli. Önceki sahibi tahmin ediyorum sadece asfaltta kullanmış. Gösterdiğim ustalardan olumlu görüşler aldım.
Fakat bugün 4H ve 4L konumlarında ön taraftan gelen bir ses dikkatimi çekti. Şöyle ki, aracın hızı arttıkça sıklaşan bir zırıltı gibi. Söylenen, arazi vitesi kullanılmamış yaşlı araçlarda "birşey" zincirinden gelebilirmiş bu ses.
Ses, 2H konumunda yok. Şanzıman yağına konulacak bir katkı maddesi ile zamanla geçebileceğini de ekledi usta.
Bu durumla karşılaşan oldu mu ve nasıl bir çözüm yoluna gidildi?
Bir de, bu araçlarda Trigger kayışı mı yoksa zinciri mi vardır? Önceki sahiplerinden bilgi alamadığımız için her halukarda değiştirmek gerekir mi - eğer zincir değilse..
..
..
gibi birçok soru var aklımda. (son soru: asfalt-hafif arazi kullanımı için BF iyi bir seçim olur mu? :smiley: )
bunun dışında, aracı ilk etapta hafif doğa gezileri ve şehir içi kullanıyor olacağım. Şu an ilk ihtiyacım dediğim gibi biraz daha araziye uygun lastik. (Bf, Competus, GoodYear,.. karar vermedim henüz..)
Herkese selamlar, olursa yanıtlar için teşekkürler..

Etiketler
Ynt: 4 Çeker Modunda Gelen Ses ?..

aracınız hayırlı olsun suzikici arkadaşlar sorunlarınıza cevap vereceklerdir ben tahmin edeyim ön arazi kilitlerinizde arıza olabilir

ön hublarda (ön poyra kilidi) bu sorun olabilir hatta su an ben de hub sorunu yasamaktayım su an. tamirciler ne yazıkki çok fazla anlamıyor bu işten (normal tamircilerden bahsediyorum). bilyeleri de bozulmuş olabilir bu hubların

Bir de, bu araçlarda Trigger kayışı mı yoksa zinciri mi vardır?
arac 1600 4 cl ise triger ,,v6 2000,2500cl ise zincir sistemlidir.
son soru: asfalt-hafif arazi kullanımı için BF iyi bir seçim olur mu...size uygun olur bence .

Benim aracımda da 4h ve 4l ye geçince hafif cik-cik gibi hızla birlikte artan bir ses var bana daha önce normal olduğunu söylemişlerdi. Şimdi benim de içime bir kurt düştü.
Lastik olarak Competus kullanıyorum. Eğer ağırlıklı olarak asvalt ve hafif of road şartlarında kullanacaksanız tavsiye ederim. Aracı ilk aldığımda kullanılmış üzerindeki competusla 50000 km gittim. 1000 km lil bir şehir dışı yolculuğuna çıkarken cahillik edip az yaksın düşüncesiyle 40psi hava basıp lastik tabanının ortasını kabaklamasaydım daha giderdi. Aldığım yeni competuslarla 36000 dir gayet memnunum. Ağır off road için MT şart.

Tekrar merhaba. Bahsettiğim probleme ek olarak sol ön proya kilidini, aşındığı için değiştirmek zorunda kaldım. 4H-4L deyken direksiyonu çevirip ilerlediğimde çıt çıt atlama sesi yapıyordu. Eksperoto dan Serkan abi bir tane temin etti. (Bu arada birileri bizi kameraya çekti TEM in ortasında parçayı alırken, o kısmını anladığımız söyleyemem :smiley: )
Araç Ruhsat-plaka işlemleri sebebi ile şu an plakasız olarak dışarıda duruyor. Gerçekten değişik bir keyif, sabırsızlıktan akü boşalmasın bahanesiyle sitede bir iki tur attım. Plakalarım gelse haftasonu binsem diyerek başladık Salıdan geriye saymaya..
Bu arada bir takım BF A/T 215/75/15 sipariş ettim. Umuyorum bayi yanlış sipariş verip Long Trail gibi birşey getirmez.
Sonrasında ihtiyaçları aciliyet sırasına göre dizerek tamamlamaya başlayacağım.
Bagajdakilerin dışarıdan görünmemesi için çözüm (kapak, cam filmi, ..) ,
3. stop lambası,
ön farlara daha güçlü ampül,
ön camlara rüzgarlık,
vs.. şeklinde bir liste var..
..
İlgilenen arkadaşlara teşekkürler, görüşmek dileği ile, selamlar..

veteriner' Alıntı:
Benim aracımda da 4h ve 4l ye geçince hafif cik-cik gibi hızla birlikte artan bir ses var bana daha önce normal olduğunu söylemişlerdi. Şimdi benim de içime bir kurt düştü.
Lastik olarak Competus kullanıyorum. Eğer ağırlıklı olarak asvalt ve hafif of road şartlarında kullanacaksanız tavsiye ederim. Aracı ilk aldığımda kullanılmış üzerindeki competusla 50000 km gittim. 1000 km lil bir şehir dışı yolculuğuna çıkarken cahillik edip az yaksın düşüncesiyle 40psi hava basıp lastik tabanının ortasını kabaklamasaydım daha giderdi. Aldığım yeni competuslarla 36000 dir gayet memnunum. Ağır off road için MT şart.
ispanyol üretimlerinde arazi vitesine atıldığında hızla beraber artan bu sesin standart olduğu bilgisi var. suzuki merkez servis bu cevabı vermiş idi. kullanım kitapçığında açıklama olarak bu konudan bahsediyor. 2001 5k 1.6 jlx aracımı 80000 de almıştım bu ses vardı araç şu anda 180000 de ses aynı (sürekli hafif off road yapmama rağmen). ses aşırı olmadıkça veya artmadıkça bence kafaya takacak bir şey yok.

Çok teşekkürler. İkinci el aldığım Antalya servis de bana aynı şeyi söylemişti. Siz teyid edince rahatladım.
vitarajan' Alıntı:
ispanyol üretimlerinde arazi vitesine atıldığında hızla beraber artan bu sesin standart olduğu bilgisi var. suzuki merkez servis bu cevabı vermiş idi. kullanım kitapçığında açıklama olarak bu konudan bahsediyor. 2001 5k 1.6 jlx aracımı 80000 de almıştım bu ses vardı araç şu anda 180000 de ses aynı (sürekli hafif off road yapmama rağmen). ses aşırı olmadıkça veya artmadıkça bence kafaya takacak bir şey yok.

Evet aynı ses benim 2000 model vitaramda da var ilk önce bu sesi hissetmemiştim.Genelde müzik açık olduğu için ancak bu kış aşırı karlı bir gün arkadaşımla beraber biraz adrenalin yaşayalım dedik ve öyle zor yerlerden geçtik ki o ara konuşmayı unutmuşuz,o sessizlik anında sürat arttıkça artan zırıltıyı duymuş ve bir anlam verememiştim.Ancak şimdi içim sayenizde rahatladı.

1.6 16v vitara motorunun triger değişim aralığı servis kitapçığına göre 100.000km dir.Ama siz yeni aldığınız aracı riske atmayıp 100-150 ytl karşılığında trigeri ve gergi bilyesini yenileyin bence.

Ve otomatik şanzumanın yağını değiştirmeyide kesinlikle ihmal etmeyin.Zira yağın ömrü 40.000km dir ve muhtemelen yıllardır değişmemiştir.Kim ne derse desin şanzuman yağını ve filtresini şanzuman karterini söktürüp içini temizleterek hemen değişirin kafanız rahat etsin.

Hatta hazır eliniz değmişken ön ve arka difransiyel yağlarınıda değiştirin ve aracın muhtemelen yıllardır değişmeyen tüm akışkanları yenilenmiş olsun.

Unutmadan
otomatik şanzumana iyi marka bir ATF
ön ve arka diferansiyellere 80-90 numara diferansiyel yağı
motora ise 10-40 motor yağı kullanmalısınız.

Bu arada BF Goodrich AT saydıklarınız içinde en mantıklı tercih,bende 235x75x15 ebadını kendi vitaramda kullanıyorum competusdan sonra çok memnun kaldım.

barisgorgun' Alıntı:
Tekrar merhaba. Bahsettiğim probleme ek olarak sol ön proya kilidini, aşındığı için değiştirmek zorunda kaldım. 4H-4L deyken direksiyonu çevirip ilerlediğimde çıt çıt atlama sesi yapıyordu. Eksperoto dan Serkan abi bir tane temin etti. (Bu arada birileri bizi kameraya çekti TEM in ortasında parçayı alırken, o kısmını anladığımız söyleyemem :smiley: )
Araç Ruhsat-plaka işlemleri sebebi ile şu an plakasız olarak dışarıda duruyor. Gerçekten değişik bir keyif, sabırsızlıktan akü boşalmasın bahanesiyle sitede bir iki tur attım. Plakalarım gelse haftasonu binsem diyerek başladık Salıdan geriye saymaya..
Bu arada bir takım BF A/T 215/75/15 sipariş ettim. Umuyorum bayi yanlış sipariş verip Long Trail gibi birşey getirmez.
Sonrasında ihtiyaçları aciliyet sırasına göre dizerek tamamlamaya başlayacağım.
Bagajdakilerin dışarıdan görünmemesi için çözüm (kapak, cam filmi, ..) ,
3. stop lambası,
ön farlara daha güçlü ampül,
ön camlara rüzgarlık,
vs.. şeklinde bir liste var..
..
İlgilenen arkadaşlara teşekkürler, görüşmek dileği ile, selamlar..

barış merhaba o gün izmit yuvacığa oksijen ekibiyle off road çekimine gidiyorduk
haftaya kanaltürkte izlersin saat 11-15 te

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR