4 Adet Buji Kablosu 180 TL Olurmu ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yenerh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,593

yenerh

benim meskenim dağlardır
Yer
trabzon
arkadaşlar vıtaramı yenı aldım 1999 mod otomatık trabzon sanayıde bakım yaptırdım.. trıkel kayışı pilyesı harıiç diğer kayışları bujiler buji kaploları şanzıman yağını değişdim yağı benden 500tl çok bahalı servısler hep böle başkada özel srvıs blamadım ilgiden de hiç memnun kalmadım inanırmısınız dört beş saat kaldık orda çay bile ısmarlamadılar..

big_12398538_1339878_50jd972.jpg

Etiketler
Ynt: 4 Adet Buji Kablosu 180 TL Olurmu ?..

aracınız hayırlı olsun
yetkili servislere mecbur kalmadıkça gidilmez fiyat açısından aynı işi sanayide 4\1 oranında yaptıra bilirsiniz
ancak arabayı bilen usta tercih edin

Arabanız hayırlı olsun güle güle kullanın.Gerçekten çok pahalı olmuş sanki.Acaba bu servisler bizleri bir daha gelmeyecekmiş gibi mi davranıyorlar.Fakat ben daha önce demiştim ben şansıma herhalde gittiğim servislerden memnun kalmıştım.Ufak tefek tabiri caizse yediğm birkaç kazık hariç..

benim araba servise gittimi bitarafı oluyor bi tarafınıda bozuyorlar illaki başında kalcaksın

bir dahamı nasla gitmem gaz ayarını yaptırdım lovato sıralı.asvalda guzel km de 160 yakıyo ama köy yolu arazıde 340 flan oluyo bazan arazıde biraz fazla değilmi sizce öyle yukle de değil iki üç kişi falan oluyo..

yenerh' Alıntı:
arkadaşlar vıtaramı yenı aldım 1999 mod otomatık trabzon sanayıde bakım yaptırdım.. trıkel kayışı pilyesı harıiç diğer kayışları bujiler buji kaploları şanzıman yağını değişdim yağı benden 500tl çok bahalı servısler hep böle başkada özel srvıs blamadım ilgiden de hiç memnun kalmadım inanırmısınız dört beş saat kaldık orda çay bile ısmarlamadılar..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
yenerh bey, bakımı Trabzon sanayinde yetkili Suzuki servisindemi yaptırdın, şayet burada yaptırdıysan doğru, adamlar suzukiden hiçmi hiç anlamıyorlar, oysaki Suzuki yetkili servisi, bu kanıya nereden vardın diyeceksen, şöyle, bende Trabzonluyum, Trabzonda amcaoğlunda Suzuki Vitara Jlx 5 kapı 93 mod. araç var. Bakımlarını yetkili servis diye burada yaptırıyordu.
Bir ara araç stop ettikten sonra çalışmamaya başladı, aracı yerinde sallamak suretiyle çalıştırmaya başladık, daha sonra yine periyodik olarak aynı şekilde arızayı yapmaya başladı, Yetkili servis olan Trabzondaki bu servis ile telefon görüşmesinde, muhtemelen benzin pompasından denildi, benzin tankına takozla vurun çalışır, çalıştıkten sonra servise getirin denildi.
Hakikaden benzin tankına bir takozla hafif vurunca araba çalışmaya başladı. Servise giderken yine stop etti, yine takozla benzin deposuna vurup aracı çalıştırdık. Sonunda Trabzondaki yetkili Suzuki servisine gittik. Burada benzin deposunu indirip deponun içinde bulunan benzin pompasını değiştirdiler,
yaklaşık 350 YTL biz 300 ytl ye anlaştık, fatura falan yok. Araç normal çalıştı, bir iki ay civarında yine aynı arıza, yine aracın deposuna takozla vurmak suretiyle çalıştırdık, tekrar servis, yine aynı benzin pompası değişecek, tabi garanti den bahsettik , bu parçalarda garantinin olmadığını beyan ettiler,
yine benzin deposu aşağıya içindeki pompa yine değişti, yine bir okadar para......
Bir müddet sonra yine aynı arıza, tekrar servis ile irtibat, bu sefer deponun temizlenmesi gerekecek ve yine pompa değişecek.....
Bulunduğumuz yerde normal oto elektirikçisi bir arkadaş konuyu duydu, bir bakayım dedi, benzin deposunun somunları gevşetti, depoyu biraz aşağıya indirdi, kontrol ettiğinde, benzin deposuna girişte bulunan bir jak(elektrik akımını deponun içinde bulunan pompaya ileten) baktığında jakın uçlarının deform olduğunu, sarsıntı esnasında elektrik akımını ilttemediği, tekrar sarsıntı yapıldığında temas edip elektiriği depo içinde bulunan pompayı ilettiğini tespit etti ve bu jakı çıkarıp bağlantıyı seri yaptı vede araç hiçbir şekilde arızaya geçmedi.
Konuyu servise ilettiğimizde, ha evet ya doğru olabilir, aklımıza gelmedi vs. laflar....peki kardeşim bugüne kadar değiştirdiğiniz benzin pompalarının parasını iade edeceksiz dedik, ama ne mümkün.
Durumu bir şikayet dilekçesi ile Gebzede bulunan Ana servise intikal ettirdik, aradan 1,5 yıl geçti hala somut bir netice yok....
İşte Trabzondaki yetkili Suzuki servisi........Buraya yazdımki diğer arkadaşların başına böyle bir durum gelebilir, enazından fikir edinilsin......
Sizde galiba bu servisin eline düştünüz. ......Size çay ısmarladıklarını söylediniz, iyiki size çay söyletmediler.........hoşçakal, allaha emanet ol.....

arkadaşlar ben jip hastasıyım.yıllardır hondanın jipini, kia nın jipni ve landrover kullandım ama suzuki gibi rahat bi jip görmedim, asvalttaki gisişi bilhassa arazideki gidişi süper. bende trabzonluyum ve trabzondaki yetkili suzuki servisine gidiyorum adamlar çok mütevazı insanlar, sıcak kanlı insanlar müşteriye davranmasını çok iyi biliyolar.ya belki inanmazssınız ama arabamdan inmeden beni karşılıyolar. servis müdürü engin bey var çok mütevazı bi insan. hatta bir keresinde arbamın işi vardı 2 gün adamlar bana özel araba tahsis ettiler. yani şunu demek istiyorum yukardaki arkadaşlar yok çay ısmarlamadılar yemek söylemediler gbi söylemlerde bulunuyorlar ama ben açıkcası böyle bişi görmedim. yani brakın başkalarını karalamayı gerçekler birdir. valla ben çok memnun kaldım sizlerede tavsiye ederim.

arkadaşım öncelikle hondanın jeep i olmaz kia nında jeep i olmaz landında ya handanız ya kianın yada land ın modelleri olan aracınız olur :smiley:))) suzuki jeep honda jeep kia jeep diye bişe yok..şöyle derseniz d aha doğru olur honda arazi taşıtım szuki arazi taşıtım yada 4 ceker aracım var derseniz en doğrusu olur ama asla honda jeep jip yada buna benzer olmaz :smiley:))
jeep başlı başına bi markadır örneğin cj5 jeep im var yada cherooke jeep m var gibi hatta williys jeep var desenizde olur bunlar jeep in farklı versiyon ve modelleridir kısaca jeep in kendisi markadır bilgilerinize ......

arkadaşlar bende suzuki sahibiyim. yanlız bujı koblosunun 180 tl oldugundan bahsettiniz. ben yakın zamanda bujı kablosu değiştirdim. 300 cıvarındaydı birde %10 iskonto yapılmıştı. 180 tl aldıgınız bujı koblosunu adresini verseniz de bizde ordan alsak. arda dünya kadar ucurum var.

sırf bakalım sonu ne olacak diye bunu bi öğreneyim ben ka. para japon araçları ile işim olmaz ama bu konu enteresan bi duruma geldi

manaholigos' Alıntı:
arkadaşlar ben jip hastasıyım.yıllardır hondanın jipini, kia nın jipni ve landrover kullandım ama suzuki gibi rahat bi jip görmedim, asvalttaki gisişi bilhassa arazideki gidişi süper. bende trabzonluyum ve trabzondaki yetkili suzuki servisine gidiyorum adamlar çok mütevazı insanlar, sıcak kanlı insanlar müşteriye davranmasını çok iyi biliyolar.ya belki inanmazssınız ama arabamdan inmeden beni karşılıyolar. servis müdürü engin bey var çok mütevazı bi insan. hatta bir keresinde arbamın işi vardı 2 gün adamlar bana özel araba tahsis ettiler. yani şunu demek istiyorum yukardaki arkadaşlar yok çay ısmarlamadılar yemek söylemediler gbi söylemlerde bulunuyorlar ama ben açıkcası böyle bişi görmedim. yani brakın başkalarını karalamayı gerçekler birdir. valla ben çok memnun kaldım sizlerede tavsiye ederim.
---------------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşım, yetkili servisin hatası tam 3 kez ve bu nedenlede ödenen paraları sen ödeseydin ozaman bakalım aynı konuşabilecekmiydin.
İnşallah aynı duruma düşmezsin,(Nasrettin hoca ağaçtan düşmüş yanına gelenler olmuş, hocaya nasılsın demişler, Hocada nasıl olacağım benim halimden ancak ağaçtan düşen anlar) bilmem anlatabildimmi kal sağlıcakla....

Merhabalar. 2 ay önce bende suzime buji kablo takımı değiştirme ihtiyacı duydum(yakıt fazlalaştığı için 12,5 litre/100km) servis 190 tl fiyat verdi ellerinde olmadığını siparişle 15-20 gün içinde getirtebileceklerini söylediklerinde, eski bir yedek parçacı olduğum için arayanbulur moduna girdim internettte Ortay ticaret'i (www.ortay.com.tr) buldum ellerinde yerli üretim suzuki 1,6 için buji kablo takımı bulunuyor fiyatı 45 tl idi kesinlikle indirim yapmadı ve aldım değiştirmen ile birlikte yakıt 10 litre/100 km'ye indi. Ayrıca eski kabloların plastiklerini kullanarak elimde bulunan American malı 7mm ipek kablo ile yenileyerek kendime yedek kablo takımı yaptım ( buji kablosunu metre işi ve metal uçlarını piyasada bulabilirsiniz.)

arkadaşlar bende vitarama buji kablosu bulamayınca eski buji kablosunun plastiğini aldım içine ise normal buji kablasunun telini koydum ve bu bana 25 tl ye oldu gayet güzel

arkadaşlar slm: ismim bülent;
buji kablolarının orj fiyatı 300 civarındadır. 180 tl olan muhtemelen yan sanayi fiyatıdır.ki yan sanayiside aksarayda tahminen 60-70 civarında bulabilirsiniz.fakat hiçbir zaman orjinalin yerini tutmaz.sadece sizi biraz idare eder. servislerde orj parçalar piyasaya göre biraz pahalıdır ama orj. orjinaldir. hiçbir zaman yansanaiyinin yerini tutmaz. bilhassa japonlarda........ 1,6 jlx in parçalarının byük bir bölümünü piyasadan san sanayi bulabilirsiniz. servislerin pahalı olması orjinal parça kullanmalarıdır. siz servise gittiğinizde servisten parçanın 2 fiyatını da öğrenin orj ve yansanayi... ona göre karar verirsiniz.. her parçada orj kullanılmaz. ama buji, buji kablosu,debriyaj teli,gibi aracın yakıtını ve gidişini etkileyecek parçaların bence muhakkak orjinalini kullanmanızı öneririm.....bol topraklı ve çamurlu günler....:smiley:)))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR