alpernbugra
Yeni Üye
Ynt: 4.80 M - 680 Kg. Lık Hafif Çekme Karavan Yapıyorum (inşallah.. )
Merhaba,
Aydınlatma için hangi tip ampulleri kullanacaksınız? 12 Volt floresan ampul mü yoksa, 12 Volt oto ampulü veya spot ampul mü? Kaç tane aydınlatma armatürü olacak?
Tesisatı çekerken 220 V kısmı seyyar olarak kulllanılacak olsa bile bence tesisatını önceden çekin hazır olsun. Karavana dışardan elektrik girişi için flanşlı duvar fişi kullanabilirsiniz. Bir adet 2-0-1 şalter ile gittiğiniz yere göre varsa dışardan elektrik alırsınız yoksa kendi inverteriniz üzerinden beslersiniz tesisatı. Bu sistem güzel olur.
Birkaç değişiklik yapıp yollarım isterseniz.
Saygılar...
frigo' Alıntı:Buğra Bey merhaba.
220V İhtiyacını çok az duyacağım.Bunun için ihtiyaç anında küçük kapasiteli
seyyar kullanacağım tam sinüs bir inverter alacağım.
Yüklere gelince devre şemasındaki sigortaların Max. Amperajlarını kabul edelim.
En büyük amperajı çekecek olan majeratörü sonradan iptal ettim, portatif tuvalette karar kıldım.
Devre şeması ektedir.
İlginize teşekkür eder, sağlık ve başarılar dilerim.
Merhaba,
Aydınlatma için hangi tip ampulleri kullanacaksınız? 12 Volt floresan ampul mü yoksa, 12 Volt oto ampulü veya spot ampul mü? Kaç tane aydınlatma armatürü olacak?
Tesisatı çekerken 220 V kısmı seyyar olarak kulllanılacak olsa bile bence tesisatını önceden çekin hazır olsun. Karavana dışardan elektrik girişi için flanşlı duvar fişi kullanabilirsiniz. Bir adet 2-0-1 şalter ile gittiğiniz yere göre varsa dışardan elektrik alırsınız yoksa kendi inverteriniz üzerinden beslersiniz tesisatı. Bu sistem güzel olur.
Birkaç değişiklik yapıp yollarım isterseniz.
Saygılar...