4*4 90 HP DUSTER

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kayhan_5268 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,053
Ynt: 4*4 90 HP DUSTER

Sayın Mimar teşekkür ediyorum verdiğiniz cevaplar için. Bu başlıklardan hariç birkaç sorum olacak size.

1-Aracınızı hiç zorlu yol şartlarında deneme imkanınız oldu mu? olduysa ne gibi sonuçlar elde ettiniz. (Bu çok önemli benim için, malum bahsetmiştim Karadeniz de yaşıyorum. Yaylası, köyü, kar'ı derken yol şartları bayağı bir çetin.)
2-Düşük devirde rampada aracın performansı nasıl? Mesela 1.3 75 hp Fiat Fiorino yu 15 bin devire düşürdünüzmü rampada tak diye kalıyor. Durup 30 bin devire getirerek anca kalkabiliyo araba. Böyle bir durum 90 hp araçlarda hiç yaşadınız mı?
3-Klima performansı nasıl. Arkalar yeterince faydalanabiliyor mu?
şimdilik bu kadar, ilginize çok teşekkür ederek tüm forma saygılarımla.

Etiketler

1_sadece hafif taşlı toprak orman yollarına girdim. Traktörün ezdiği yollarda 1. viteste rahat gidersiniz, arac bir defenderkadar güclü amortsörlere sahip değil ama yavaş kullanırsanız karadeniz yayla yollari icin uygun. Bu performans için sevgili ümit erkanın video ve fotograflarını forumdan inceleyin.
2_Devir ve ivmelenme ile ilgili tam not veriyorum 90 bg`e. En son 109 bg sedan marea vardi. Dusterin rampa ivmesi ondan iyi. Rampada bile her araci basar sollarsınız, sollarken sırtinızın koltuga yapıştıgını hissedersiniz. Dizel megane motoru bayagi güçlü.
3_Klimaya tam not. Bütün araçlarım klimali idi. Dusterin ic hacmi büyük olmasina rağmen , Ankara 2 gündür 40 derece, 2-3 dakikada serinlemiş iç ortamda gidiyosunuz.
Duster alin, 90 bg 110 bg den biraz az yakiyor, perfomnsi da bayağı tatminkar. Çok memnun kalacaksiniz.

Çok teşekkür ediyorum. Vakit ayırıp vermiş olduğunuz bilgiler gayet tatminkar oldu. Kendi arabam satılık arayan soran oluyor ama henüz anlaşma olmadı. Gelişmeleri buradan sizlerle paylaşacam. Çok yakında bende aranıza katılmayı umut ediyorum. Saygılar.

Merhaba arkadaşlar, hafta sonu dacia bayisindeydim. Enine boyuna çok detaylı incelemelerde bulundum. Ve kararım da değişim oldu ;) laruette olacak bu kesin de kesin olmayan malum para durumları nedeniyle 4*2 mi 4*4 mü. Bakalım arabam satılana kadar enine boyuna tartıp kararımı verecem inşallah. Aracım lada olduğundan (Vega 2004 1.5 16V LPG) çok fazla müşteri potansiyeli yok ama illaki satılır. Bakalım hayırlısı olsun.

Kayahan bey asfalt yol ıle toprak taslı bızım karadenız yolları arasında cok fark varasfaltda kullanılan araclar sızı yanıltır 110 luk alın derım dık cıkıs yapıyorsun kotu bır kasıs var orayı durarak cıkacaksın araban yuklu cok zorlar sızı sonra pısman olursunuz 110 luk alın derım..

bızım yorelerde bır ata sozu vardır okuzun buyuk olsun cıfte gıtmezse gıtmesın dıye saglıcakla kalın..

Sayın Bayar 28 zaten araç 110 luk olacak bu kesin. Sadece 4*2 mi 4*4 mü. Bütün mesele bu duygusallıkda. ;D

ben 4x2 110 bg olanını tavsıye ederım neden dersen ben herzaman offroad yapmıyorum. eger kar kıs kıyamette ben naparım dersen ıkı tane kar lastıgı takarsın zaten sehır ıcınde yolda kalmaz. 110 bg olanda zaten 240 tork var. ara hızlanmaları dahıl cok guzel bır motor.
birde ambiance modelınde arka koltukta kolla cam acma yerlerı. adama sorarlar bırde 35 40 bınlıra verdın de arka camları kolla acılıyıor. ne dıyeceksın bılemedım.
ama kararın ıcın sımdıden hayırlı olsun :smiley:

cok tesekkur ederim cevabiniz icin ama benim icin onemli olan zaten 4x4 olani gerekiyor arazide kullanacagim cunku, donanim olarakta 2. araç olacagi ve benim icin sadece yakit tasarrufu ve hafif arazide kullanim olsun istedigim icin onemli degil.

ozaman ben sizin yerinizde olsam arazide kabiliyetli, az yakan 4x4 90 bg.
110 luktan daha az yakıyor hemde benım gıbı sehırde kullanmayacaksınız.
kazasız belasız güzel günlerde kullanın şimdiden

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,643
Kaydolan Son Üyemiz
ekstırimsever22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR