Ynt: 4*2 110 dci yakıt
Sayın Güray Hoca,
Benim şahsi tecrübelerime göre sizin yol bilgisayarı veriniz gerçek tüketim değerinden daha düşük muhtemelen. Bence depoyu fulleyip, yol bilgisayarını sıfırlayıp belli bir km sonra depoyu tekrar fulleyip gerçek tüketim ile yol bilgisayarının gösterdiği tüketimi karşılaştırın. Arasında yaklaşık %1 15-20'lik bir fark görmeniz muhtemel.
Bunu daha önceki chiplediğim veya yazılım yükleyerek kullandığım farklı (2004 ford c-max tdci, renault megane hatchback 1,5 dci 80 bg, Hyundai getz 1,5 crdi 88 bg, Fiat bravo 1,6 16v multijet dizel 120hp dualogic ve renault megane 1,5 dci 100bg otomatik) araçlarımda bizzat yaşadım.
Bu araçları chipledikten sonra daha ekonomik olduklarına bizzat şahit oldum. Örneğin c-max'da 550km genelde şehirde bir depo ile gidebilirken yaklaşık 580 km gitmeye başlamıştı araç. Ancak yol bilgisayarını her mazot alışımda sıfırlarım. Aynı güzergahta 90 km sabit hızda 4,3 litre/100km gösteren araç, chip işleminden sonra 3.3litre/100km göstermekteydi.
Şuan eşimin kullandığı dizel otomatik bravo ise 110 km sabit hız ile 600km ve şehir içi 250 km sonra yol bilgisayarında görünen 4.1 litre/100km ortalama tüketim, depoyu fullediğimde reeli 4,9litre/100km olarak çıkmıştı.
Sizin araçta da böyledir diyemem ama bence görünenle gerçekleşeni bir karşılaştırın.