4*2 110 dci yakıt

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bekirksk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,781
Ynt: 4*2 110 dci yakıt

merhaba aracım 4x2 18 bin km de şehir içi 6.7-7.0 şehir dışı 6,1- 6,3 bir türlü düşmedi gitti

Etiketler

100 veya 120 km gıden duster 4.5 lt ye dusmez azamı 6 lt burda kımse kımseyı yanıltmasın neymıs bu duster gercek yakıtı soyleyenler bellı oluyor sehırler arası 6 lt sehır ıcı 7 veya 7.5 lt dıger araclara gore az yaktıgı dogrudur ama bu kadar abarmayalım...

Bu benim ilk kez yakaladigim bi deger degil. Ben zaten hep uzun yolda bu sekilde yakiyorum. Gecen yil hatta.saati.saatine.resimlerini ekledim foruma ortalamam 4.3 tu ayni guzergahta. Kimseye yalan borcumuz yok.
Aracim.4x2 85lik.ama chiptuningli. Ben sehir ici .5.5 gouyorum. En fazla 6,1 gordum simdiye kadar

Forumda biryerlerde uzun yolda 4,5lt yaktığımı gösteren bir foto da ben koymuştum. 4,? küsür de olabilir tam hatırlamıyorum gerçi :smiley: Ama uzun yolda. Not: Araç dCi 4x4 110hp

Sayın Güray Hoca,
Benim şahsi tecrübelerime göre sizin yol bilgisayarı veriniz gerçek tüketim değerinden daha düşük muhtemelen. Bence depoyu fulleyip, yol bilgisayarını sıfırlayıp belli bir km sonra depoyu tekrar fulleyip gerçek tüketim ile yol bilgisayarının gösterdiği tüketimi karşılaştırın. Arasında yaklaşık %1 15-20'lik bir fark görmeniz muhtemel.

Bunu daha önceki chiplediğim veya yazılım yükleyerek kullandığım farklı (2004 ford c-max tdci, renault megane hatchback 1,5 dci 80 bg, Hyundai getz 1,5 crdi 88 bg, Fiat bravo 1,6 16v multijet dizel 120hp dualogic ve renault megane 1,5 dci 100bg otomatik) araçlarımda bizzat yaşadım.
Bu araçları chipledikten sonra daha ekonomik olduklarına bizzat şahit oldum. Örneğin c-max'da 550km genelde şehirde bir depo ile gidebilirken yaklaşık 580 km gitmeye başlamıştı araç. Ancak yol bilgisayarını her mazot alışımda sıfırlarım. Aynı güzergahta 90 km sabit hızda 4,3 litre/100km gösteren araç, chip işleminden sonra 3.3litre/100km göstermekteydi.
Şuan eşimin kullandığı dizel otomatik bravo ise 110 km sabit hız ile 600km ve şehir içi 250 km sonra yol bilgisayarında görünen 4.1 litre/100km ortalama tüketim, depoyu fullediğimde reeli 4,9litre/100km olarak çıkmıştı.
Sizin araçta da böyledir diyemem ama bence görünenle gerçekleşeni bir karşılaştırın.

youngsun' Alıntı:
Bu benim ilk kez yakaladigim bi deger degil. Ben zaten hep uzun yolda bu sekilde yakiyorum. Gecen yil hatta.saati.saatine.resimlerini ekledim foruma ortalamam 4.3 tu ayni guzergahta. Kimseye yalan borcumuz yok.
Aracim.4x2 85lik.ama chiptuningli. Ben sehir ici .5.5 gouyorum. En fazla 6,1 gordum simdiye kadar

Peki 100TL lik mazotla kaç km gidiyorsunuz?

ümiterkan' Alıntı:
Forumda biryerlerde uzun yolda 4,5lt yaktığımı gösteren bir foto da ben koymuştum. 4,? küsür de olabilir tam hatırlamıyorum gerçi :smiley: Ama uzun yolda. Not: Araç dCi 4x4 110hp

aynen 4x4 aracımla benimde fotom vardı, hatırlarsan ümit abi, şimdi gene kamp var yakıt alır fotosunu cekerim.

6. vites 60 - 80 arası gidersem
gaza basmaktan ödüm koparsa
rampa çıkmazsam
hiç durmazsam
hava soğuk değilse
rüzgar karşıdan esmiyorsa
belki bende yaparım :smiley:))) o litreleri

Ynt: 4*2 110 Dci Yakıt

Arkadaşlar ben geçen yıl aldığım aracı 15.000 km.ye gelene kadar ş.içinde 8 litrenin altına düşürememiştim. Fakat bir başka konu başlığı altında (Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi) bir üyenin yazmış olduğu deneyimininden yararlanarak tüketim değerlerini 7 lt.nin altına düşürmeyi başardım, 6,7-6,8 lt. :eek: Nasıl derseniz; aracı 2000 devir ortalamasıyla kullanarak (rampa, yük vs. durumlar hariç). Daha önce 2.500 devir ortalamasıyla kullanıyordum. Ankara'da ve rampaların bol olduğu bir yerde oturduğum için bu değerlerin altına inebileceğimi pek zannetmiyorum. Aracım Duster 4x2 Laureate 110 bg. Dci. Saygılar.

Ynt: 4*2 110 Dci Yakıt

troyexplorer' Alıntı:
Bu demek oluyorki 4x4 4x2 2W de kullandıktan sonra birşey değişmiyor yakıt yakmada
Evet bencede çok farkeden birşey yok. O yüzden eğer duygusal :p durumları düzeltebilirsem 2. el de olsa Duster'ın 4x4'ünü alırım. Şimdi yine tamamen duygusal nedenlerden dolayı çok sevdiğim Duster'ımı satılığa çıkardım :( Aracımdan ayrılacağım için hiç bu kadar üzülmemiştim :'(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR