34 HaCaMat

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,699

mergen

Zirve
Yer
BAYRAMOĞLU-DARICA-KOCAELİ-TÜRKİYE-DÜNYA-SAMANYOLU
Herkese merhaba,

Yaklaşık 2 ay evvel Antalya'dan 174.000 km'de 2,8Td 1999 model Pajero satın aldım. Aracı birkaç yıl evvel İstanbul'da iken takip ediyordum ama müsait olmadığım için alamamıştık. Şimdi aracımı sattığımdan eski aracın parasının üzerine banka ve baba sponsorlarının parasını da ekleyince alabildim.

Ve dönüş yolunda Bilecek'te motor yaktım. ??? Nasıl oldu bu böyle demeyin çok kolay oldu. Özellikle daha sonrasında İlfer'de motor kapağını açtığımızda neden kolay olduğunu anladık ve tabiki pek çok kişinin kulaklarını çınlattık demeyeceğim katedral çanı çaldık. Ama boşuna elbette...

Anlaşılan her nedense motor bir şekilde açılmış ve korkunç bir şekilde toplanmış. Ellerini attıkları herşeyi de bozmuşlar. İlyas Usta'nın şekeri yükselse de istediğim şekilde yani kendi içine sinecek şekilde motoru topladı. Alt blok ve krank dışında neredeyse herşey orjinal parçalarla değişti. Şimdi saat gibi sesini dinliyoruz. Üstelik birde elimdeki TYT bodylift'i bu araçta uyguladık. Şimdi tekerlek boşlukları 33''e hazır vaziyette rodajın bitmesini bekliyor.

Halen gösterge gibi birkaç noktada elektriksel eksikler var ama zamanla tamamlayacağız.

Bu noktada aldığım 2 dersi sizle paylaşmak istiyorum.

1. Antalya'dan araba alma!!!
2. Mitsubishi'de İlfer'den vazgeçme!!!

Bunlar kesinlikle ve kesinlikle benim şahsi deneyim ve düşüncelerimdir. Kimse kendi hareketleri için bunları temel almak zorunda değildir veya bunları onaylamak zorunda da değildir. Polemik konusu yapmayalım diye yazıyorum.

Neyse genel olarak dolu bir araba. Yani 4x2, 4x4, orta kilit, arka kilit, otomatik vites... Çalışan bir klima ve elektrikli camların nasıl güzel birşey olduğunu unutmuştum. Malum bir önceki 1989 TYT LC olunca ;D Elbette eski aracım kadar kemikli bir yapıya sahip değil ama kesinlikle küçümsenmemesi gereken bir araç.

Çocuklu aileler için konforlu olması, geniş bagajı, 3. sıra koltuğu ve tabiki dizel olması büyük avantaj.

Offroad deneyimi için ise bir süre beklemesi gerekiyor.

Sabrınız için teşekkürler. Fotoğrafları en kısa sürede ekleyeceğim.

Etiketler
Ynt: 34 HaCaMat

Şükrü kardeş hayırlı olsun dizel ekonomik ha :D :D :D
Nerelerdeydin buraktan duydum yeni aracı başına gelenleri kulaklarını çınlattım (bir musibet bin nasihata bedelmiş derler dedik )
rodaja kayışdağına gel çarşambaları pajeroyu hacı yapalım zirveye çıkarak

valla antalya dan araç alınır veya alınmaz bilmem ama mıtsubishi dediğin zaman ilyas usta derim...

şükrü abim bir yandan geçmiş olsun bir yandan da hayırlı olsun.

bende toyota hj 60 ı sattım 3500 pajero aldım sanırım sizinle bu kadar birbirimizden habersizken bile kaderlerimiz aynı :D

Emrah bey, Şükrü bey

ikinize de yeni araçlarınız,pajerolarınız hayırlı olsun..

Toyotadan ayrıldınız demekki... ;D ilerde tekrar bekleriz..

İyi günler
Sy Mergen
Aracınız hayırlı olsun, kazasız, belesız iyi ve mutlu günlerde kullanmanız dileğiyle
Saygılar
Batuhan

mergen' Alıntı:
Peşimi bırakır mısın arkadaşımmmm! :D :D

Teşekkür ederim Emrah ve bende sana hayırlı olsun demek istiyorum. Kadere bak :smiley:

Bu akşam İlyas Usta'ya uğrayacağım. Müsaitsen görüşelim.

bırakmayacağımm :smiley: aracı trabzondan aldım şuan da trabzondayım memlekette bayramdan sonra döneceğim. döner dönmezde ilfer otoda görüşmek üzere :smiley: aracı yükseltip bir kaç uygulamalar düşünüyorum

İsmail Bey, Batuhan Bey iyi dilekleriniz için teşekkürler.

Valla İsmail Bey gönlümden geçenler malesef cüzdanda takılıyor. Hem ayrılık aşkı arttırırmış derler ;) ;D

Erhan, biz burada yanıyoruz sen orada yaylada bunları yazıyorsun ayıptır yav :D

Geldiğinde kesinlikle görüşelim.

hayırlı olsun güle güle kullanın
antalyada araba alınır fakat antalyada usta yok malesef üstad o yüzden bizler ya ankaraya yada istanbul izmire gitmek zorunda kalıyoruz ufak tefek işler haricinde

Öncelikle Hayırlı olsun
Birde geçmiş olsun diyelim Motor nasıl bu hale geldi ? Aynı motor aracı kullanıyorum tecrübemiz olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR