31x10.5x15 Lastige Ofsetli Jant

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sercandincer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,486

sercandincer

Ana Kamp
52 model kasasi tuzlaya cevrilmis willys cj3a ya takacagim.lastiklerim 31x10.5x15. Bir kac ustada sordum 33 luk lastik takabilirmiyim diye.Aks kirarsin dediler.Zaten ayna mahrutinin uygun oldugunu da dusunmuyorum oranlarini da bilmiyorum.Ben de mevcut lastiklerime jant arayisina girdim.Lastikler bayagi iceride duruyor.Disari cikarmak istiyorum.Gezenbilirde de internettede aradim bulamadim.Bu lastiklere 10 inc ofsetli jant taksam bana ne gibi yaptirimlari veya zararlari olur.Kasada yukseltme var ustten surtme yapacagini sanmiyorum.Goruntusu nasil olur ornek bile bulamadim.Hatta bir jantciya gittim deneyip alacaktim.Yanasmadi:smiley: Deneyimlerinizi ve goruslerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

• 20140315_164017.jpg
    20140315_164017.jpg
    149.6 KB · Görüntüleme: 222

Ynt: 31x10.5x15 Lastige Ofsetli Jant

Flanş yaptırmak faydalı olabilir ama istediğiniz görüntüyü tahmin edebiliyorum. Jant + flanş işini görebilir . Yine de ne olursa olsun yapacağın değişiklik mutlaka aracın aksına ekstra yük getirir.

Israfil bey flans icin ebaydan baktim.turkiye de fiyatlari malumunuz ucuk.hub centric olayi cogunda yok.bijonlara asiri yuklenme olacak aksi takdirde.sanirim 2 inc isimi gorur.merak ettigim 10 inch jant ile benom lastiklerin goruntusu ve surtme, direksiyon son turunda azalma ve aks kirma olayi.tesekkurler yardiminiz icin.

ayna mahruti oranları 8/43 ise 33 lastik rahatlıkla çevirir korma ama 11/47 ise sıkıntı yasarsın 31 inç lastik sana sıkıntı yaratmaz 8-9-10 inç jantlardan birini 31 lastiğe taka bilirsin sıkıntı olmaz eger direksiyon dönme açısı sıkıntı çıkarırsa direksiyon turunu hafiftan ayar yerinden kıstırırırsın olur biter olmaz diye birsey yok yeterki çaba gösterelim..

Muhtemelen 11/47 dir.En yakın zamanda açıp sayacağım dişlerini.Oranı öğreniriz.Teşekkürler yorumlarınız için.

31 lastikte 10 inç Jant bence olmaz. Lastik dışa doğru şişecektir.
Bu durumda 31 lastiğe en uygunu sizdeki Jant.
O da tahminime göre 7 inç genişliğindedir. Ama 10 inç Jant yerine ofsetli janta bakabilirsin.
Ayrıca bazı tanınmış tornacı ustalar var. Cok iyi flanş yapıyorlar . Gerek fatura kısmı gerekse kullanılan malzeme
Cok iyi olabiliyor.

Ben de yandan cok sisecek ve kotu bir goruntu elde edecegim diye dusunuyorum.Peki bildiginiz, daha once bu isi yapan bir tornaci var mi?

Tanıdığım tornacı var. Bende o şekilde kullanıyorum zaten. ama tavsiye konusunda risk alamam. Çelik'ten 4 cm flanş var bende. çok memnunum. Faturalı felan on numara işçilik. Lakin yinede 400 TL maliyet çıkardı bana. Malzeme ve işçilik dahil. orjinal Rugged Ridge alüminyumdan alırsan 1.5 inç ( yaklaşık 3,81 cm yapar ) 750 TL felan tutuyor.

İki seçeneğin var ya özel jant yaptıracaksın ki bu zor ve sıkıntılı bir süreçtir. Yada flanş takarsın daha rahat edersin.

tornacı bulamazsan buradan fiyat da alırım. Kayserideyim

Israfil bey tesekkur ederim.O zaman ben bir arastirayim istanbuldayim.Bulamazsam yardimlarimizi rica edicem.tesekkurler

31x10.5 ve 10 inc janti 1 sene kullandim goruntu olarak daha hos bence arazide sikintili taban iyi tutmuyor ama gundelik icin super

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,099
Kayıtlı Üye Sayımız
166,833
Kaydolan Son Üyemiz
Yaylalı.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR