30 inç lastik yerine 32 inç lastik ile yapılan km farkı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kemal52 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,181

kemal52

Kamp II
Yer
ordu
Web
www.ordoff.org
Arkadaşlar merak ettiğim bir nokta var 30 inç lastik yerine takılan 32 inç lastikle yapılan km de km sayacı az mı gösterir çok mu örneğin 32 inç ile 100 km yaptım 30 inç olsaydı km sayacım kaç gösterirdi bunun hesaplama yöntemi nedir.Tabii hesaplamanın teoride değişik yöntemi var.Örneğin bir yere giderken orjinal ebatlı araç ile farklı lastiği olan aracın km sayaçlarını sıfırlayıp 100 km kadar gidince ikisininde ne kadar gösterdiği çıkabilir ama ben hesaplama yöntemi var mı diye sormuştum.bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa aklıma takılan benim araç büyük lastik o yüzden yaptığım km az gösteriyor bende aldığım mazotu km böldüğümde biraz fazlamı yakıyor sorusuna cevap bulurum sanıyorum.teşekkürler

Etiketler

Ynt: 30 inç lastik yerine 32 inç lastik ile yapılan km farkı?

kemal52' Alıntı:
Teşekkürler bende öyle düşünmüştüm ama bunun matematiksel bir hesap programı varmı acaba

Benim yazdığım bir program var. Umarım işinizi görür.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25482.0

Selamlar

Standart Disco 29" lastik kullanır, 33" e geçtikten sonra km göstergesi 1.1 kat az göstermeye başladı. Bu durumda gerçek yakıt tüketimi değerini bulmak için de sayacı 1.1 ile çarpmak gerekiyor.

Deep' Alıntı:
Standart Disco 29" lastik kullanır, 33" e geçtikten sonra km göstergesi 1.1 kat az göstermeye başladı. Bu durumda gerçek yakıt tüketimi değerini bulmak için de sayacı 1.1 ile çarpmak gerekiyor.
Mert bu 1.1 hesabını nasıl buldun acaba.Belli bir mesafe giderek mi yoksa matematik hesabıyla mı?. Yoksa hergün gittiğin mesafede iki lastiğin kilometresini mi ölçtün.

kemal52' Alıntı:
Mert bu 1.1 hesabını nasıl buldun acaba.Belli bir mesafe giderek mi yoksa matematik hesabıyla mı?. Yoksa hergün gittiğin mesafede iki lastiğin kilometresini mi ölçtün.

Basit metematik hesabı;

Lastiğin çapını biliyoruz, hesaplamamız gereken çevresi, lastiğin çevresi attığı her turda kattettiğimiz mesafeyi gösteriyor. Hem eski lastiğinizle hem yeni lastiğinizle hesabı yapıp aradaki farkı bulabilirsiniz.

Dairenin çevre formülü 2 x pi x r

Selamlar

15 km civarı bir mesafeyi hem Volvo hem de Opel marka binek otolar ile ölçtüm, aradaki fark tam olarak 1.11 çıktı.
Yavuz abinin dediği gibi formüle koyarsak ta 1.13 çıkıyor.

koyduğum resimde benim aracım standart lastiğe göre %5,3 yavaş gösteriyormuş.

http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

Picture 1.jpg

Evet bu adreste bulduğum http://www.1010tires.com/TireSizeCalculator.asp?action=submit hesaplama ile 265/70/16 ile 285/75/16 arasındaki km farkı 1,08 yani yaptığımız km yi 1,08 ile çarpmamız gerekiyor.gerçek km yi bulmak için.Yardımlarınız için teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR