marmariscj7' Alıntı:Jeep varken niye başka bir marka seçilir anlayamadım gitti aslı varken benzerinin seçimi bence çok yanlış seçim.
edaghan' Alıntı:o "sizce"...
Tavsiyede bulunurken, bu yazıları kontrolümüz dışında binlerce kişinin okuyacağını düşünerek, okuyacak kişinin bilgi dağarcığını genişletecek somut kanıtlarla açıklama yapmak daha doğru olacaktır. Her 4x4 kullanıcısının almayı hedeflediği araçtan beklentisi farklı. Ne almak istediğini bilen kişi için bir lafımız yok zaten. Bir şekilde kendisine uygun gördüğünü alacaktır. Ne alması gerektiğini bilmeyen kişiye ise, kullanım amacı ve beklentilerine göre cevap vermekte fayda var.
Lafım Jeep markasına ya da kullanıcılarına değil.. Ama konu hakkında bilgisi olmayan ve yardım isteyen kişiye doğrudan sadece "şu markayı al", "en iyisi bu", "bundan kralı yok", "çıkamadığı yer yok" tarzı laflar içeren beyanlar belirtirsek, kişiye yardımcı olmaktan ziyade, doğru veya yanlış geri dönüşü zor olan bir yolculuğa çıkarmış oluyoruz.
Ne mutlu ki, CJ'inden, Defender'ından, LC'sinden ve adını sayamadığım bilumum marka / model 4x4 aracından memnun olan birçok kullanıcı var. Aramıza yeni katılan kişinin de mutlu bir 4x4 kullanıcısı olmasını istiyorsak, "O'nun kişisel beklentilerini" karşılayacak aracı seçmesine yardım etmeliyiz.
marmariscj7' Alıntı:Sayın Levent Bey 1990 senesinde bende Jeep hastalığı başladı uzun uğraşılardan sonra gıcır gıcır bir tane 1977 model Jeep CJ5 aldım bir yıl gibi kısa süre kullandım ve bu aracın bana uymadığına karar verdim arayışlar onunda birtane orijinal Jeep CJ7 buldum sahibi satmak istemedi bende 2 katı fiyat verdim ve aldım uzun yıllar bu araca bindim kısa bir süre öncede sattım bu arada ta Amerikalardan orijinaj klimasını bile getirttim sizin anlayacağınız en aşağıdan bu 20 yıla yakın sürede aracıma 30.000-40.000 dolar masraf yapmışımdır bu sevda meselesi şu anda Tahoe veya Jeep Liberty alma aşamasındayım 2`sinin arasında kaldım ama en kısa zamanda karar verip birisini alacağım Amerikana binen birdaha ondan ayrılamıyor.
edaghan' Alıntı:o "sizce"...
Tavsiyede bulunurken, bu yazıları kontrolümüz dışında binlerce kişinin okuyacağını düşünerek, okuyacak kişinin bilgi dağarcığını genişletecek somut kanıtlarla açıklama yapmak daha doğru olacaktır. Her 4x4 kullanıcısının almayı hedeflediği araçtan beklentisi farklı. Ne almak istediğini bilen kişi için bir lafımız yok zaten. Bir şekilde kendisine uygun gördüğünü alacaktır. Ne alması gerektiğini bilmeyen kişiye ise, kullanım amacı ve beklentilerine göre cevap vermekte fayda var.
Lafım Jeep markasına ya da kullanıcılarına değil.. Ama konu hakkında bilgisi olmayan ve yardım isteyen kişiye doğrudan sadece "şu markayı al", "en iyisi bu", "bundan kralı yok", "çıkamadığı yer yok" tarzı laflar içeren beyanlar belirtirsek, kişiye yardımcı olmaktan ziyade, doğru veya yanlış geri dönüşü zor olan bir yolculuğa çıkarmış oluyoruz.
Ne mutlu ki, CJ'inden, Defender'ından, LC'sinden ve adını sayamadığım bilumum marka / model 4x4 aracından memnun olan birçok kullanıcı var. Aramıza yeni katılan kişinin de mutlu bir 4x4 kullanıcısı olmasını istiyorsak, "O'nun kişisel beklentilerini" karşılayacak aracı seçmesine yardım etmeliyiz.
997799' Alıntı:tamam işte bizd bunu özetle jeep diyoruz. marka marka dolaşma kolay yoldan jeep sahibi ol diyoruz. jeep iseçer içinde de biçok alternatif içerisinden bi model de karar kılar (cj-xj-zj-tj-wj vs vs)
Tempus' Alıntı:Levent beyin verdiği kötü Land Rover örnekleri ve iyi jeep örneklerine bizde birsürü gezide su kaynatmış cj ler, sorun yaşamış cherokee ler, ve bunlara karşı Naci beyinki gibi tozu dumana atan birkaç defender ve Yavuz abinin, Mert'inki gibi efsanevi discovery lerde gösterebiliriz.
997799' Alıntı:şöle diyelim en kolay yükseltilen, en büyük lastik en kolay takılan, arazide yarım yamalak aletlerle bile yapılbilen, parçası bol, dayanıklı, çok ustalık gerketirmeyen, tüm dünyaca hard koşullarda kullanıcısına cevap veren araç hangisiise o en iyi araçtır.
bu kriterler evrensel kriterler doğrumu? bu kriterlerin çoğuna hangi araçlar uyuyor?