30 Bin TL'ye Hangi Arazi Aracını Alırdınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 4motion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,018

30.000 tl ye 2. el yedek parca sorunu olmayan hangi jeep alırdınız? asfaltta da gidebilmeli,mümkünse

• LR discovery

Kullanılan: 32 64.0%
  • LR FREELANDER

Kullanılan: 0 0.0%
  • honda crv

Kullanılan: 5 10.0%
  • suzuki vitara

Kullanılan: 11 22.0%
  • pajero pinin

Kullanılan: 2 4.0%

• Kullanılan toplam oy
    50
Ynt: 30 Bin TL'ye Hangi Arazi Aracını Alırdınız?

Parça bulamadığı için tamircide bekleyen sadece bir discovery gördüm oda saçma sapan bir merkezi kilit beyin arızası idi. Servis de ilk defa böyle bir olay görmüş.Onun dışında Land Rover servisleri genelde range rover ve freelanderlarla doludur. Discolar genelde dağlarda yollarda
:smiley:

Etiketler

discovery modellrinin parçalarının hep çok pahalı olduğunu düşünmüştüm makul seviyede olması beni sevindirdi. fakat disco 1 ve 2 arasında ne fark var onu anlayamadım bilgilendirirseniz sevinirim

Disco 1 ve 2 arasındaki farkları yazarsak çok uzun tartışmalar gerekir . Sitede LandRover Bölümünü incelerseniz birçok bilgi orada mevcut .

Özetle Disco 1 Defender altyapısında ve daha mekanik , Disco 2 daha elektronik . Ama iş bukadar basit değil tabi ki ;)

Az offroad,uzun yol, çok asfalt kullanımı ---Dicso 2 -- konfor,yoltutuş ve emniyet için daha fazla elektronik ve mekanik parça.
Çok offroad , az uzun yol, az asfalt kullanımı -- Disco 1 --- Defender altyapısına sahip ama defenderdan daha konforlu , elektronik yoltutuş sistemi vs olmayan Disco 2 ye göre daha az kırılgan.

özetle bu ama biz bu ikisi arasındaki farkları aylardır konuşuyoruz bitiremedik bir iki satırla anlatılmaz.
:smiley:

marmariscj7' Alıntı:
Listenizde yok ama en iyisi Jeep Grand Cherokee alın derim hem uzun yolda hemde arazide sizi üzmez aynı zamanda her istediğiniz tadilatı yapabilirsiniz parçası heryerde bolca bulunur Türkiyenin neresine giderseniz gidin off-road araçlarınınyüzde doksanı Jeep marka araçlardır buda bu markanın ne kadar tutulduğunu size anlatır sanırım.

%90 biraz (!) abartılı olmamış mı?

4motion' Alıntı:
grand cherokee yi de arastırmıstım tek duydugum yedek parca sorunu ve parca fiyatlarıydı...

Kullananlar parça bol diyor, araştırınca farklı bilgiler geliyor... İlginç...

edaghan' Alıntı:
seçiminiz ne oldu?

land rover discovery 1 veya 2 kesinlesti...

bilgilerini esirgemeyen, destek olan herkese tesekkur ederim.

simdi sıra temiz, bir arac bulmaya geldi.

yardıma devam edebilirsiniz:smiley:

Seçiminiz hayırlı olsun
Zaten yaptığınız listede araziye en uygun araç discovery idi.

iksje' Alıntı:
"Cevap sorunun içinde gizli" tabiri hiç bu kadar cuk oturmamıştı.

aynen. katılıyorum. cevabını bildiğiniz birşeyi niye soruyorsunuz ki?

997799' Alıntı:
aynen. katılıyorum. cevabını bildiğiniz birşeyi niye soruyorsunuz ki?

offroad ve offroad aracları hakkında bilgili olsam zaten burada kimsenin vakitini calmak icin ugrasmazdım.
kısacası cevabını bildigim bir soru sormadım. neden öyle algıladınız?, anlayamadım.

Land Rover'larında ruhsatta Jeep yazıyor onu kastediyorlar ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR