mkokayhan
Ana Kamp
Merhaba, karavanımda üç sistem buzdolabı, 2 x 90=180ah kuru akü, 2 x 150=300W güneş paneli, 3 sistem bir buzdolabı ve 3A akım çeken bir TV mevcut.
Buzdolabını piknik tüpü ile çalıştırdığımda aküyü sadece aydınlatma, telefon şarjı ve TV için kullanmış oluyorum ve bu değer günlük 20AH'in altında. Yazın buna bir de gece çalışacak olan vantilatör eklersem sanırım tüketim yine 30AH'in altında kalacaktır.
Buzdolabını 12V ile çalıştırdığımda 9A'lik bir tüketimi mevcut.
180AH'lik aküm olduğundan piknik tüpünden tasarruf etmek için buzdolabını sürekli olarak 12V ile çalıştırma imkanım var.
Bu durumda 3 seçenek söz konusu:
1) Buzdolabını sürekli olarak akülerden çalıştırıp tüpten tasarruf etmek
2) Buzdolabını her daim tüple çalıştırıp aküleri hiç yormamak
3) Buzdolabını sürekli tüple çalıştırma kararı daha uygun ise akülerin birini karavandan çıkartıp 30kg civarı bir yükten kurtulmak ve evde sürekli olarak bakım cihazında bekletip karavanda kalan akünün ömrü dolduğunda diğerini kullanmak.
En mantıklı çözüm sizce hangisi olur?
Şimdiden teşekkür ederim.
Buzdolabını piknik tüpü ile çalıştırdığımda aküyü sadece aydınlatma, telefon şarjı ve TV için kullanmış oluyorum ve bu değer günlük 20AH'in altında. Yazın buna bir de gece çalışacak olan vantilatör eklersem sanırım tüketim yine 30AH'in altında kalacaktır.
Buzdolabını 12V ile çalıştırdığımda 9A'lik bir tüketimi mevcut.
180AH'lik aküm olduğundan piknik tüpünden tasarruf etmek için buzdolabını sürekli olarak 12V ile çalıştırma imkanım var.
Bu durumda 3 seçenek söz konusu:
1) Buzdolabını sürekli olarak akülerden çalıştırıp tüpten tasarruf etmek
2) Buzdolabını her daim tüple çalıştırıp aküleri hiç yormamak
3) Buzdolabını sürekli tüple çalıştırma kararı daha uygun ise akülerin birini karavandan çıkartıp 30kg civarı bir yükten kurtulmak ve evde sürekli olarak bakım cihazında bekletip karavanda kalan akünün ömrü dolduğunda diğerini kullanmak.
En mantıklı çözüm sizce hangisi olur?
Şimdiden teşekkür ederim.