3 kapı vitara...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan suleymani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,581
Ynt: 3 kapı vitara...

suleymani' Alıntı:
yakıt konusunu açarmısınız,lpglimi kullanıyorsunuz,100 km kaç lt yakıyor?

Aracı LPG ile kullandığımdan bu soruya ben yanıt vereyim.

40 TL.lik LPG ile karışık kullanımda 220 km. yol yapıyorum.(1998 model-16 Valf-Sıralı Sistem)

Etiketler

Mithatcan' Alıntı:
130 tl ye depo doluyor...

arazide ve çok gazlı performansla kullandığım zaman 300-350 km gibi yol yapıyor.

Anladığım kadarıyla sizin bagajda 80lik depo var,tüketim benim pajeroyla aynı gibi,bende şehir içi sakin kullanımla 430 km yapıyorum,arazide ve performanslı kullanımda 330-350 lere düşebiliyor...Bugün telefonla görüştüğüm 98 3 kapı otomatik vitesli vitaranın sahibine benzinde ne yakıyor sorusunu yönelttim 0.35 kuruş demişti biraz daha yuksek olmalı doğrumudur?

suleymani' Alıntı:
Anladığım kadarıyla sizin bagajda 80lik depo var,tüketim benim pajeroyla aynı gibi,bende şehir içi sakin kullanımla 430 km yapıyorum,arazide ve performanslı kullanımda 330-350 lere düşebiliyor...Bugün telefonla görüştüğüm 98 3 kapı otomatik vitesli vitaranın sahibine benzinde ne yakıyor sorusunu yönelttim 0.35 kuruş demişti biraz daha yuksek olmalı doğrumudur?

yanlış anlaşılma oldu herhalde benim araçta LPG yok benzin yakıyorum ben :smiley:

Mithatcan' Alıntı:
yanlış anlaşılma oldu herhalde benim araçta LPG yok benzin yakıyorum ben :smiley:

düzelttiğiniz için teşekkürler,bugun bir 98 bir de 2000 model tek kapı sahibi ile irtibata kurdum ve 98 modeli yakından gördüm otomatik vitesti yalnız 16 valve olup olmadığını bilmiyorum,kullanma imkanıda buldum ustaya göstermekden önce kendi fikrim araç düzgündü,2000 modeli düz vites onada önümüzde ki hafta içi bakıp kararımı vereceğim.2000 model japon üretimi olma ihtimali varmıdır ve bu araçda düzgünse tercihimi hangi fiyat aralığında hangisinden yana kullanmalıyım?eğer son soruma cevap vermekde zorlanırsanız onun yerine tek kapı otomatik ya da düz vites araçlarınızı kaça aldınız öğrenmek isterim...

Merhaba.3 kapı vitaranın bagaj haricinde bir eksisi yok arazide de avantajı malum.ancak 3 kapı vitara kullanıcısı olarak yinede tercihinizi 5 kapıdan yana kullanın derim.kalabalık ailelerde özellikle yaşlı varsa inip binme güç olabiliyor.yakıt konusuna gelince lpg ile ş.içi 11-12/100l uzun yolda 9-10l/100l yakıt sarfiyatım oluyor.aracımı geçen sene lpgsiz 13500 e aldım(95 düz vites).ancak alırken hastalık derecesinde titiz olduğum için yetkili servise 101 nokta kontrolüne 7 araç götürdüm ve en ufak kusuru bile elediim. 8.aracı yani şu anki arabamı içime sinince pazarlık bile edemeden dolayısı ile biraz yüksek aldım.

Merhaba,
Aşağıdaki resimde işaretli etiket üzerinde "Santana" ifadesi varsa İspanyol montajdır.
[attachment=1]

suleymani' Alıntı:
2000 model japon üretimi olma ihtimali varmıdır

0003.jpg

Kötü diyemem, hatta yanlış hatırlamıyorsam motoru 6-8 BG daha güçlü.
Benim aracım İspanyol montaj ve şayet ilk sahibi değiştirmediyse (sanmıyorum) üzerindeki fabrika çıkışı "free wheel hub" ların (porya kilitleri) kumanda mekanizması problem çıkarmaya meyilli.

enginsenel' Alıntı:
İspanyol montaj kötümü kronikbir arızası mı var ?

enginsenel' Alıntı:
İspanyol montaj kötümü kronikbir arızası mı var ?

Bu soruya, hem Japon hemde İspanyol montajı kullanmış olan arkadaşlar (Varsa) cevap verse daha iyi olur. Ben Japon montaj kullanıyorum, diğerini bilmediğimden yanıt yok. Selamlar.

Bende bir soru sorayım tüm bu soruların üzerine, Lpg li kullanımda aşırı performans kaybı yaşanıyor mu vitara 3 kapılarda. Ayrıca lpg li kullanımın motor ömrüne olumsuz bir etkisi var mıdır?

Saygılar

caneroz' Alıntı:
Bende bir soru sorayım tüm bu soruların üzerine, Lpg li kullanımda aşırı performans kaybı yaşanıyor mu vitara 3 kapılarda. Ayrıca lpg li kullanımın motor ömrüne olumsuz bir etkisi var mıdır?

Saygılar

ben vitaramı LPG ile kullanmıyorum ama tabiki lpg'nin aracın motorunun ömrünü kısalttığını biliyorum..

caneroz' Alıntı:

Saygılar

BRC marka sıralı LPG sistemi var. Uzun rampalar haricinde performans kaybını hissettirmiyor. Motor ömrünü kısalttığını duydum, detaylı bilgim yok. Selamlar.

motor ömrü konusunda birşey diyemem ancak eğer lpg varsa ona uygun yağ kullanımı ve düzenli bakım yapılması sonucu motor ömrü çokta kısalmaz gibi geliyor.performans konusuna gelince bu benim en büyük korkumdu.uzun araştırmalar sonucu bir kaç italyan markasının performansı hiç etkilemediğini duydum.ilk lpg takıldığında lpg de olduğunu anlıyamadım kesinlikle performansı düşürmedi.bu arada zavolli kullanıyorum ve çok memnunum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR