3 Kapı Vitara 1" Yükseltme Operasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 148
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,252
Ynt: 3 Kapı Vitara 1" Yükseltme Operasyonu

Merhaba,
Get malzemesi olarak poyamid kullandık. Alternatif olarak delrin ve kestamit te kullanılabilir.
Bu malzeme isimlerini google'da aratın, temin seçenekleri karşınıza çıkar. İstediğiniz çap ve boyda temin edebilirsiniz.

faruk' Alıntı:
merhaba ,

şenol bey elinize sağlık güzel olmuş. aynı şekilde yükseltmeyi bende yapmak istiyorurum.kullandığınız malzemelerden temin edebilirmiyim. özellikle getleri.
teşekkürler.

Etiketler

şenol bey,aracınız çok şık olmuş hayırlı olsun. şu poçaları vitaranın arkasında atıştırma olayı harika

faruk' Alıntı:
merhaba ,

şenol bey elinize sağlık güzel olmuş. aynı şekilde yükseltmeyi bende yapmak istiyorurum.kullandığınız malzemelerden temin edebilirmiyim. özellikle getleri.
teşekkürler.
Bayrampaşa Topçular bölgesinden rahatlıkla temin edebilirsiniz..

Teşekkürler.
İstepne ile tampon arasına sıkışan tabla dizaynı Adnan abiye (mezeci67) ait. Pratik bir şey.

sinan54' Alıntı:
şenol bey,aracınız çok şık olmuş hayırlı olsun. şu poçaları vitaranın arkasında atıştırma olayı harika

Şenol hocam ellerine sağlık, keşke başalamadan önce ve bittikten sonra yükseklik ölçülerini fotoğraflayıp aradaki farkı gösterbilseydiniz.Çalışma güzel olmuş, arka amortisör için ise uygun adaptörden başka sağlıklı seçenek yok gibi görünüyor.

Teşekkürler Çağlar hocam,
Haklısın ölçünün fotoğraflanması eksik oldu. Ama yükseltme işi bittikten hemen sonra alınan ölçü aldatıcı olur diye düşünüyorum.
Araç birkaç km yol yaptıktan sonra oturmuş haliyle mukayese etmek doğru olur.
Ayrıca yukarda mesajlarımda bahsettiğim gibi, arka amortisörü idareten bağladık. Uzatma filan kullanmadan, sadece ilave lastik takoz ekledik.
Bahsettiğin uygun adaptör, fotoğrafta gözüken parça ise, 1" ve 1 1/4" yükseltmeler için uygun değil.
[attachment=1]
Yapısı gereği haddinden fazla uzun oluyor. Şase bağlantı kulağındaki deliğin çapını büyütme ile belki fazlalık, uygun mesafedeki fatura ile şase bağlantı kulağının üstüne taşınabilir ama aracın orjinalliğini bozmak istemiyorum.
Dolayısıyla amortisörün alt bağlantısında uygun uzatmayı yapacak bir çözüm düşünüyorum.

Fikir verecekse, işlem bittikten sonra çamurluk altından zemine olan ölçüyü almıştım 82,5cm geliyordu. (bunda Federal lastiğin katkısını da gözönünde bulundurmak lazım)
Standart halinin ölçüsü neydi diye eski notları araştırmam lazım.

4 L' Alıntı:
Şenol hocam ellerine sağlık, keşke başalamadan önce ve bittikten sonra yükseklik ölçülerini fotoğraflayıp aradaki farkı gösterbilseydiniz.Çalışma güzel olmuş, arka amortisör için ise uygun adaptörden başka sağlıklı seçenek yok gibi görünüyor.

uzatma.jpg

Eski ölçüyü bulamadım ama bu sezon çamur lastiklerini taktırmak üzere lastikçideyken araç şasesi üzerinde liftteydi ve 4 lastik te amortisörün müsaade ettiği kadar aşağı salınmış vaziyetteydi. Araç bu haldeyken 4 tekerin de merkezi ile çamurluk yayının orta noktalarına aldığım ölçü 52,5cm idi.
Yakın zamanda aracı bakım için servise götüreceğim, lifte aldıklarında get ilavesinin 52,5cm üzerine ne koyduğunu tespit edebilirim.

schweps' Alıntı:
Fikir verecekse, işlem bittikten sonra çamurluk altından zemine olan ölçüyü almıştım 82,5cm geliyordu. (bunda Federal lastiğin katkısını da gözönünde bulundurmak lazım)

Şenol hocam ellerinize sağlık çok güzel olmuş işe gideceğimdem yanınızdan ayrılmak zorunda kaldım neyse sonra telafi ederiz.

GEZENBÄ°LÄ°R 003.jpg

Telafi ederiz Adnan abi, sen merak etme.
Yakında kar yağdığı gibi çıkarız yukarılara.
Hamsi ızgara çekiyor canım :smiley:

mezeci_67' Alıntı:
Şenol hocam ellerinize sağlık çok güzel olmuş işe gideceğimdem yanınızdan ayrılmak zorunda kaldım neyse sonra telafi ederiz.

Sağol Murat,
Dağlara sardığından beri görüşemez olduk.
Uğrarım yanına.

COMPETUS' Alıntı:
Şenol hocam hayırlı olsun.Bitmiş halinide görmek isterim müsait olduğunuzda.

Hiç sorma Şenol hocam düştük bir sevdanın peşine hayırlısı allahtan.Fakat en kısa zamanda ( bu pazar ) bir ızgara hamsi partisi verelim.

Arka amortisörün yapılacak get ilavesi nispetinde ötelenmesi için bahsettiğim pratik yol şu.
Amaortisörün arka dingile bağlandığı küpeyi 90 derece döndürüp bağlanacak şekilde bir adaptör düşünüyorum.
Henüz ölçülerini belirlemedim ama benzer uygulamayı yapıp sonuç alanlar var.

[attachment=1]
[attachment=2]

get kit.jpg

Arka.jpg

şenol bey

sadece ön yayların altına get koysak..yani amortisör kule lerine get koymasak olurmu? (yayların altına 15mm için) ....

schweps' Alıntı:
760 - 780 mm cıvarında birşey diye hatırlıyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,854
Kayıtlı Üye Sayımız
166,648
Kaydolan Son Üyemiz
Kasim_Sabbag

Geri