3.75 Pino Karavanım Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Fio Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,813
Ynt: 3.75 Pino Karavanım Hakkında

Sayın karavancı dostlarım,
Bu yıl seyahatimizde yaşadığım bazı olayları izninizle paylaşmak istiyorum. Eski karavanımda dingil amortisörleri yoktu. Bu nedenle en ufak çukur ve kasislerdeki darbeleri çok hissediyordum. Yeni karavanla karayollarının asfalt kazıması sonucunda oluşan kot farkına yavaşlamama rağmen orta şiddette girdim ancak amortisörler sayesinde karavan yumuşak biçimde yaylandı. Karavanın şase bağlantılı topraklama uzun bakır çubuğu bana çok güven veriyor . Bazı kamplarda alınan elektriğin topraklı olup olmadığından tam emin olunamıyor. Bu nedenle devamlı çubuğu toprağa saplayıp sıkışmasını sağlamak içinde dibine su döküyorum. Geçtiğimiz yaz karavanımda 7000 BTU lük bir klimayı servise hesaplatıp taktırmıştım ancak tam gölge bir yer bulamadığım için klimaya ihtiyaç duydum. Ama klimanın yetersiz kaldığını gördüm. Klima bir süre çalışıp kendini korumaya alıp fan modunda çalışıyordu. Bu konuyu klima firmasıyla görüştüğümde komprosörlerin bölgelere göre farklılık gösterdiğini bu nedenle aşırı sıcak bölge yani Akdeniz bölgesinde çalışacak bir modeli önerdiler. +52 derecede bile çalışacak 12000 BTU lük bir klimayı verdiler bende bu sene serin bir tatil yapma imkanına kavuşmuş oldum. Karavanımız daha yenide olsa aynı arabalar gibi kamp öncesi yıllık bakım yaptırmayı düşünüyorum. Bir üye , yazımı tam okumadan yollanan kilidin parasız aldığımı yazmış. Bedeli olan 100 TL ödenip kilit alınmıştır. Daha yeni olan karavanım da beni üzecek bir sorun çıkarmadı. Kaldı ki çıkarırsa da firmaya gider yaptırırım.
Saygılarımla.

Etiketler

Merhaba

Karavanınız ile güzel seyahatler dilerim. Firma handmade üretim yaptığı için sizin karavan ile bizim ki farklılık gösterebilir diye düşünüyorum. Burada 100 lt. su deposu kullandığınızı belirtmişsiniz, bende de 100 lük bir depo var önde ancak alt kısmından 25 lt gibi bir kısmını kullanamadığım gibi kışında tam olarak boşaltmam mümkün değil, büyük ihtimal şuan buz tutmuştur. Yolda da bu gereksiz ilave bir ağırlık yapıyor ve sallanıyor doğal olarak. Ben benim deponun fotoğrafını gönderiyorum, vana bağlantı noktası çok yukarıda sizin karavanda da bu şekilde mi yoksa daha aşağıda bir bağlantı ile 100 lt olarak kullanmak için çözüm ürettiniz mi ?

Saygılar sevgiler
Fatih Şimşek

sudeposu.jpg

Karavanımın depo çıkış bağlantısı sizinkinden biraz daha aşağıda olduğundan için de çok su kalmıyor. Biraz hidrafor seviyesinin üzerinde su kalması dalgınlıkla susuz çalıştırıp hava yapmaya engel olabilir diye düşünüyorum. Depoya sıcak su döküp buzu çözebiliriz. Kamp alanlarında 220 watt bulunca cam çubuk olmayan bakalit tipi Tetra marka 200 watt lık
akvaryum su ısıtıcıları var. Tahminimce 90 TL olabilir bu ürünü kullanırsak biraz da su ilave ederek depoyu çözebilir ve devamlı ılık su elde etmiş oluruz .Deponun alt kısmında bir tahliye musluğu olsa iyi olurdu bu konuyu Faruk beye sorduğumda vananın çabuk bozulup su kaçıracağını söylemişti. Depoya su doldururken suyun temiz olmasına dikkat edip hortum ağzına tülbent bağlıyorum. Depo ileride kirlenip yosun tuttuğunda yosun temizleyici maddeler ile depoyu iyice temizlerim diye düşünüyorum. Yada fabrikaya götürüp depoyu istediğimiz biçimde yenisiyle değiştirebiliriz. Saygılarımla.

en baba karavan pino karavan avrupa mallarini almaya gerek yok , elestirilecek hicbir yani yok super super ultra super

Sayın Fio,

Aslında ben zaten sıcak su için hermatik şofben kullanıyorum. Burada demek istediğim kışın park yerinde suyun donması sebebiyle boruların hidroforun vs. patlamasının önüne geçmek için sormuştum.

Dediğiniz yöntemde bu suyu ısıtmak adına matıklı olabilir denemek gerek.

Karavanın dibinde kalan suyu hidrofor hava yapmasın diye bıraktıkları düşüncesi ise doğru değil. Çünkü su vana hizzasına gelince musluktan akmıyor ve bu durumda artık hidrofor hava yapıp sürekli çalışmaya devam ediyor.

Ben bu durumda sigorta kutusundan hidroforu kapatıyorum çalışmasını durdurmak için, siz de benzer durumda bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Depoyu temizleme noktasında ise esas sıkıntı su deposunun, depo kapaklarından daha büyük olması yani fabrikaya da götürseniz sanırım ancak içten yatak kısmı sökülerek depo temizlenebilir. Zaten mevcut durumda deponun içine el girecek kadar bir boşluk yok kapak üstünde. Tabi bu arada depoyu yenisiyle değiştirmek için yatak kısmı sökülüp oradan demonte edilse bile karavanın kapısından dışarı çıkabilmesi lazım.

teşekkürler

Karavan satın alırken uzunca bır lıste yapmalı,kontrol etmeli.Yada en iyisi hiç can sıkmamak...

karaali71' Alıntı:
Karavan satın alırken uzunca bır lıste yapmalı,kontrol etmeli.Yada en iyisi hiç can sıkmamak...
İlk kez karavan alan, tecrübesiz birisi bu listeyi nasıl ve neye göre hazırlayacak? Hadi hazırladı diyelim, sorunların bir kaç ay sonra veya 1000-2000 km sonra ortaya çıkmayacağı ne malum. Çoğu problem ancak kullandıktan sonra ortaya çıkabilir. Buna kader deyip sineye çekmek ne kadar mantıklı bilemiyorum ;)

Kontrol etsek bile 1000-2000km sonra arıza çıkarmayacağı garanti edilemez tabii.

Ama hiç olmazsa 1-2 km sonra pencerenin çarpık olmadığını,
kapı arasından fare geçemeyeceğini,
tavan birleşim yerlerinden gece yıldız görmeyeceğimizi ,
suyu açınca karavanı su basmadığını garantiye alırız.

Kontrol daima iyidir.

Sayın Barkan ÇELEBİ,
Yazdıklarınıza katılıyorum , depo suyunu boşaltmak için şimdilik basit çözüm olarak yazıyorum karavanın sağ ön ve arka ayaklarını sol tarafa doğru biraz kaldırıp hidrofor tarafına yatırıp suyu bitene kadar basalım. Yosunlanma dedim ama depo güneş görmezse biraz zor yosunlanır. Olursa da çaresi var. Buzlanmayı önlemek için büyük eczanelerde saf alkol satılıyor, depo içinde az miktarda su kalırsa alkolü ilave ettiğimizde su donmaz diye düşünüyorum. Alkollü suyu da boşalttıktan sonra temiz suyu tekrar doldurup kullanabiliriz. Yada risk alıp firmaya gidip deponun zemin tarafından altına delik açıp tapada takılabilir ama değer mi bilemiyorum.
Saygılarımla.

benim karavanın temiz su deposunun altında bir tapa var ordan tahliyeyi sağlıyorum... sıkıştırarak takılıyor yani vidalı veya vana sistemi değil... şu ana kadar bir problem görmedim... ama deponun altında bir delik açılıp vana bağlayarak daha düzgün birşey yapılabilir...

yasinblgc' Alıntı:
İlk kez karavan alan, tecrübesiz birisi bu listeyi nasıl ve neye göre hazırlayacak? Hadi hazırladı diyelim, sorunların bir kaç ay sonra veya 1000-2000 km sonra ortaya çıkmayacağı ne malum. Çoğu problem ancak kullandıktan sonra ortaya çıkabilir. Buna kader deyip sineye çekmek ne kadar mantıklı bilemiyorum ;)
Evet,benim gibi tecrübesizler için çok riskli,ben çekme karavan fikrinden vazgeçtim.1yıl daha erteleyip,motokaravan yaptıracağım.

karaali71' Alıntı:
Evet,benim gibi tecrübesizler için çok riskli,ben çekme karavan fikrinden vazgeçtim.1yıl daha erteleyip,motokaravan yaptıracağım.

Sayın karaali71,
Motokaravanda bunların olmayacağını, motokaravanın güllük gülistanlık olduğunu kim söyledi yada garanti etti ?

Motokaravan yaptırıp başka bir firma ile aynı sorunları yaşayan bir karavancı ilan vererek şikayette bulunmuştu 3-5 ay önce

Tifa' Alıntı:
Sayın karaali71,
Motokaravanda bunların olmayacağını, motokaravanın güllük gülistanlık olduğunu kim söyledi yada garanti etti ?
Elbette su basma riski,elektrik tesisatında problem vs. olabılır.En azından Şase,ruhsat problemi olmaz.Su alma,kabarma,patlama çatlama,çekiciden ayrılma,yolda savrulma riskleri en az düzeyde olur.Ben kafam rahat gezmek istiyorum.Karavandan istediğim konfor minimum düzeyde,ancak derme çatma bişeyde olmasın istiyorum.

serhat bey merhaba,sizleri burada görmek ne güzel.Aile fotoğrafınızda çok güzel çıkmışsınız.Ben zaman zaman foruma katılmamama rağmen sizi farketmemişim.Zaten bu yıl acılarla geçti biliyorsunuz o yüzden bazı yazışmaları kaçırmışım.İkinci karavanınız ilkine nazaran sorunsuz gidiyor anlaşılan,buna sevindim.Arkaya taktığın reflektörleri gördüm güzel olmuş.Yanlarada benim taktığım gibi sarı led aydınlatma takarsan daha farkedilir olursun diye düşünüyorum..Ben bu kış gözümü kararttım vebasto aldım ilk denemesinide yılbaşı günü sığacıkta denedim.Dışarda hava -2 C iken içersi 24 C oldu üstelik yarı ayarda ve 24 saatde 1,5 lt mazot yaktı.Dışarısı fırtına ve soğuk biz içerde gomlekle oturduk.Çevremizden geçenlerin bu havada burada ne işleri var dediklerini duyar gibiydim ama yanlız değildik yanımızda alman motorkaravancı bir aile vardı.Görüntüleri WhatsApp ''pinocular'' da paylaştım.(seni orada göremedim).Burayada yüklerim daha sonra..Vebasto düşünürsen şu an kampanya var.Yeni bir model çıkaracakmış o nedenle eski modelleri 1150 tl (sıfır kutusunda)satılıyor kartada bölüyorlar..Bizim için eski model yeni model farketmez ısıtsın yeter değilmi..Ailece sevgilerle..

barkancelebi' Alıntı:
Merhaba

Karavanınız ile güzel seyahatler dilerim. Firma handmade üretim yaptığı için sizin karavan ile bizim ki farklılık gösterebilir diye düşünüyorum. Burada 100 lt. su deposu kullandığınızı belirtmişsiniz, bende de 100 lük bir depo var önde ancak alt kısmından 25 lt gibi bir kısmını kullanamadığım gibi kışında tam olarak boşaltmam mümkün değil, büyük ihtimal şuan buz tutmuştur. Yolda da bu gereksiz ilave bir ağırlık yapıyor ve sallanıyor doğal olarak. Ben benim deponun fotoğrafını gönderiyorum, vana bağlantı noktası çok yukarıda sizin karavanda da bu şekilde mi yoksa daha aşağıda bir bağlantı ile 100 lt olarak kullanmak için çözüm ürettiniz mi ?

Saygılar sevgiler
Fatih Şimşek

eğer deponuzun alıcısını bir hortum vasıtası ıle içerden deponun dibine indire bilirseniz?devrede çek valf olduğu için depo tamamen boşalır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR