3.7 Limited - Bazı Sorunlar - Tavsiyelere Ihtiyac Var.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Cihat-Cihangir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,528
bu araçların tüm otomatik şanzımanlarda çıkabilecek sorunları ve öten jeep difransiyelleri hariç bilinen kronik hiçbir problemi yoktur. TPS sensörleri birsürü saçmalığa sebep oluyor düzensiz rölanti oksijen sensörü arızası gibi görünen şeyler gibi ama ebya den alıp takınca düzeliyor.20 dolar filan. birde malesef bu jenerasyona kadar olan tüm jeep lerde direksiyon kutuları keçelerinden yağ terletiyorlar boşluk olmasa bile. son olarak WJ ve KJ de ön ve arka şaftın körüğü yırtılır. tamir parçaları var. gidip yetkil servisten komple şaft almamak lazım.

Etiketler
Eveet sevgili dostlar,
2 gündür araçla uğraşmaktan çok fazla konuya yazamadım.

Aracıma son 2 günde yaptıklarım;

Bujileri değiştirdim - eski bujilerin gevşek olduğu ve farklı buji kullanıldığı anlaşıldı.

Throttle Body denen gaz kelebeğini temizledim. TPS sensörü temizlendi. Bu esnada cruise kontrol telinin ucunun tırnağının kırık olduğunu farkettim. Şimdilik bir damla japon yapıştırıcı sayesinde cruise kontrolum çalışıyor. İlerleyen zamanlarda 2. Bir damla isteyecektir

Map sensörü temizlendi.

Klima fanım çalışmıyordu. Kömürlerini bulamadım kaç gündür bagajdaydı. Nihayet 10x8x18 mm ölçülerinde kömürler bulundu. Ölçülerini 10x7x16 mm. Ye zımparalayaak düşürdüm ve montajını yaptık. 20 TL ye tüm fan işi kökten çözüldü çok şükür.

Eski işyerimden kalan bazı meguiars ürünlerim vardı onları kullanarak detaylı bir iç ve motor temizliği yaptım.

Sadece oksijen sensörlerim kaldı ki en önemlileri.. Bakalım ilk fırsatta onlarıda bi temizlemeyi düşünüyorum. Olmadı yenilerini takıcaz.

Buarada self diagjosticte p0122 ve p1685 alıyordum. Tüm bu işlemlerden sonra hiçbir hata kodu kalmadı.

Şimdilik herşey yolunda.

Saygılar
Cihat

5b5e58c6c0ae517696465b38141935cb.jpg

tebrikler. araç kaç model? rezonatör kutusu var. 2004 öncesimi bu araç?

ortadaki plastik üzerinde 3.7 yazan parça. 2004 ve sonrasında o parça yok. herhalde emiş sesini azaltmak için düşünmüşler sonra gerekmediğine karar verip filtre kutusuna entegre etmişler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,577
Kaydolan Son Üyemiz
suyesili

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR