2wd Modunda Sadece Ön Tekerlerin Dönmesi Gerekmiyormu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dt_kaan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,739

Ynt: 2wd Modunda Sadece Ön Tekerlerin Dönmesi Gerekmiyormu

dt_kaan' Alıntı:
geçen aracımın kalkıştan sonra 1 den 2. vitese gecerken çıkardıgı bir ses için servise gittim aracı kaldırıp altını incelediler bu sırada ön tekerleri döndürünce arka tekerlerde beraber dönüyordu fakat el frenini çok az çekince arka tekerler dönmüyordu ustaya sordugumda normal oldugunu söyledi sizce normalmi?

Sözü edilen ses tıkırtı veya tıkırt gibi bir ses ise, benim araçta ta baştan beri var. Serviste kontrol ettik kaç defa, o zaman tıkırdamadı. Bir kez oldu, önemli olmadığı söylendi.... Herhalde önemli olsaydı şimdiye kadar (55.000 km) ortaya çıkardı.

Şaft işine gelince; kaldırıp döndürtmedim. Ama diff kilitli araçlarda kilit ön-arka bağlantısını ya tam kesiyor veya tam sağlıyor. Dolayısıyla ön dönürülünce arka dönmez...

Duster'da elektronik kumandalı bir bağlantı var. Muhtemeldir ki yapısı, diff kilidi gibi değildir. (Bir ara ümiterkan hem şekil olarak hem de video olarak bilgilendirmişti. Genel olarak bilgilenmiştik, tamirci olmayacağımız için çok çok çok ayrıntıya inmemiştik.) Dolayısıyla serbest bir temas vardır, (belki debriyaj sistemine benzeyen bir mekanizma... bu tamamen benim düşüncem, zira dişli türü bir bağlantı olmadığına göre, böyle bir şey olmalı diye düşünmüştüm ilk aldığımda), hafifçe biyer biyerlere değiyordur... Ama güç aktarımı olmuyordur. Nitekim elle tutunca arkanın dönmemesi bunu gösterir.

Enseyi karartmayın, ben üç yıldır dağ dere tepe biniyorum, bişey olmadı.

Da, geçen gün, kapı ayarlarından birinin bozuk olduğunu farkettim. Resmen hava üflüyor giderken. Ya baştan bozuktu veya sonradan... Hiç farkermemişim. Şayet sonradan bozulmuşsa, bu, ya doğal aşınma ile olduğunu anlatır veya Duster'ın altyapısının çok da sağlıklı olmadığını gösterir... Yakında garantisi bitmeden servise bi uğrayacağım.

Bilginize.

Ben kapı fitillerini yenilicem. Çünkü geçen 0 test aracı çok sessiz geldi bana. Ustya bunda ruzgr sesi yok dedim. O da dedi ki kapı fitilleri yeni dedi 2 yılda bir en azından şoför tarafı yenilenmeli dedi. Mantıklı geldi bana.

Kapılar daha çok kapalı kaldığı için fitili eziyor ister istemez , bir yerde görmüştüm yırtılma deforme olmadıysa fitilin içindeki kanala ip gibi başka bir fitil sokuyorlar baskı yapmasını arttırmak amaçlı denemek lazım

troyexplorer' Alıntı:
Ön lastiği elle çevirince arka lastiğin dönmesini yada arkayı elle çevirince ön lastiğin dönmesini kim söylediki?

en başta arkadaşın sorduğu soruyu okursan görürsün...

troyexplorer' Alıntı:
Senin mevzunun başından sonuna yorum yapmana alışamadım çoşkun kusura bakma

ismim Çoşkun deil ayrıca Coşkun ;) bunun sonuyla başıyla alakası yok ortada bir soru var herkes bi şekilde cvplamaya çalışıyor,soruları ve yanıtları snde okursan karışıklık olmaz.

ve ilk yanıtım 1. sayfada ztn daha ne kdr başından yapablirm.

Tamam coşkun kızma , sen yorum yaptığın zaman baştan sona okuruz formu anlamak için alıntı tuşunu kullanma sen boşver

Bugün servise yolum düştü. kaportacı inceledi, baktı vs. vs. Kapı iyi kapanıyor, ayarı iyi, herhangi bir dengesizlik yok. Fitiller de iyi tutuyor.

Da, bu rüzgar (sesi değil kendisi) nereden geliyor? Binip bakmak lazım dedi. Zamanım da yoktu.

Aklıma fitillerin kapatıyor görünebilecekleri, ama minicik biyerde bir eskime olabileceği (arkadaşımız ezilme demiş, demek ki doğru kelime oymuş) geldi. Zaten 100 civarında, hafif bir rüzgarlanma idi.

Demek ki dört fitil değişecek. Bakarız, acelesi yok.

Bu arada, bugün arka cam açma kapamanın kilidini öğrenmiş oldum. ESP düğmesinin (galiba) solundaki yarı siyah yarı beyaz, üzerinde çarpı olan düğme meğerse arka camların açılıp kapanmasını iptal ediyor, devreye alıyormuş. ;D ;D ;D

Üç yıl bindikten sonra öğrendim. Şimdi diyeceksizin ki üç yıl neredeydin? Birkaç defa basıp bıraktım filan, biyerlerde bişey olmadı, bir gösterge filan yanmadı. "Bu da yedek/aksesuar boşluk doldurmak için olabilir, servise sorayım" diye düşündüydüm. Unuttum, öyle kaldı.

Geçen gün yine biraz bas-bırak yaptım. Yine değişen bişey olmayınca servise gidince sorarım dedim. Fakat bir hafta sonra arka camları açmak istedim, çalışmadı. Bugün servise onun için gittim.

O düğmeyi benim gibi merak edip de servise sormayı unutan varsa bilgisine...

Sizin suçunuz değil o düğmenin orda olmaması gerekiyordu tıpkı cam kaldırma anahtarlarının orta konsolda olmaması gerektiği gibi

kızıp kızmamak değil ztn 1. sayfaya yorum yaptım ve konu belli siz yeterli takip edemiyorsunuz yada okumadan ezbere yorum yapıyorsunuz kızacak bi durumda yok burası paylaşıp öğrenmek için.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
mcanerf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR