245/70/16 Yardim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Billyboy35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,024

Billyboy35

Kamp I
Yer
Almanya
Herkese merhaba belkä bu konucok islenmistir ama bir de cherokee kullananlarin yada yeni baslayanlarin eksik yada yanlis bilgilerini duzeltmek ve ogrenmek icin soruyom -----

kulandigim araca Wj 2000 4,7 ustunde 245/70/16 nexen h/t markali bir lastik var. Ve omrunu tamamlamakta simdi ilk bilmedigim sey bu orjinal jantlarda maximum hangi olculere cika bilirim ornek "" 255/70/16 yada 245/75/16 "" gibi .

Ve en onemlisi lastikler, bridgestone ht dusundum ama ne den se onlarin yeni nesilerinde owl simgesi yok yani yanaklarda yazi yok,bence arabanin tamamina farkli bir butunluk tamamliyoama malesef yok--

Simdi arada kaldigim olay lastikte sudur ben izmirde yasiyiom genelikle gunesli olur hava ve kisinda yamur yagar,kar buy biye cok uramasi-

Simdi At lastik almak istiyordum desenin daha keskin ve hircin durmasi ve arada bir hafif araziye girme ihtimalimi sakli tutarak istemistim genelikle asfalta kulaniyorum ama malum T-R asfalt yolarinda asfalta dan daha cok hafif arayi formatinda cukurlar ve tumseklerle dolu.

Ama At lastiklerin yolda cok ses zyaptigini soylediler baskalrin yalancisiyim .Simdi hem asfalta zamurda beni suruklemezen asfalta zazin beni rahatca durdura bilen hafif arazide beni uzmeyen salam hangi lastikleri tavsiye ederseniz kulandiklariniz lastiklerden zola cikarsak deneyim ne olur...???

Etiketler
Ynt: 245/70/16 Yardim

Billyboy35' Alıntı:
Herkese merhaba belkä bu konucok islenmistir ama bir de cherokee kullananlarin yada yeni baslayanlarin eksik yada yanlis bilgilerini duzeltmek ve ogrenmek icin soruyom -----

kulandigim araca Wj 2000 4,7 ustunde 245/70/16 nexen h/t markali bir lastik var. Ve omrunu tamamlamakta simdi ilk bilmedigim sey bu orjinal jantlarda maximum hangi olculere cika bilirim ornek "" 255/70/16 yada 245/75/16 "" gibi .

Ve en onemlisi lastikler, bridgestone ht dusundum ama ne den se onlarin yeni nesilerinde owl simgesi yok yani yanaklarda yazi yok,bence arabanin tamamina farkli bir butunluk tamamliyoama malesef yok--

Simdi arada kaldigim olay lastikte sudur ben izmirde yasiyiom genelikle gunesli olur hava ve kisinda yamur yagar,kar buy biye cok uramasi-

Simdi At lastik almak istiyordum desenin daha keskin ve hircin durmasi ve arada bir hafif araziye girme ihtimalimi sakli tutarak istemistim genelikle asfalta kulaniyorum ama malum T-R asfalt yolarinda asfalta dan daha cok hafif arayi formatinda cukurlar ve tumseklerle dolu.

Ama At lastiklerin yolda cok ses zyaptigini soylediler baskalrin yalancisiyim .Simdi hem asfalta zamurda beni suruklemezen asfalta zazin beni rahatca durdura bilen hafif arazide beni uzmeyen salam hangi lastikleri tavsiye ederseniz kulandiklariniz lastiklerden zola cikarsak deneyim ne olur...???

Cooper HT yafa BF AT her ikiside senin isini gorur. Ebat konusunda ayni kal derim araci yorma bosubosuna

Ben aracı aldığımda üzerinde bridgestone 255 70 16 ht lastik vardı,aracı hem yorup hemde çok yakıyordu,235 70 16 marşhal venture at taktım ses olmadığı yakıt düştü memnunum tavsiye ederim.

AT lastikler çok gürültü yapıyor hocam, bende Cooper 255.70.16 vardı ST, (AT sınıfıymış) oldukça yol gürültüsü vardı, standart 4 mevsim taktım araba mercedes gibi gidiyor vesselam yolda..

At sifindan vaz gectik bu anlasildi sagolun arkadaslar simdi sadece yolda iyi tutan ve hafif arzide deforme olmiyacak bir lastik bulmaya geliyo sira marka bulmak gerekiyo

darkcity2000' Alıntı:
AT lastikler çok gürültü yapıyor hocam, bende Cooper 255.70.16 vardı ST, (AT sınıfıymış) oldukça yol gürültüsü vardı, standart 4 mevsim taktım araba mercedes gibi gidiyor vesselam yolda..

Şu yanlışı düzeltmekte fayda var sanırım :smiley:
Cooper ST ler AT sınıfı lastikler değildir. :smiley:

aldim sonunda michelin latitu-cross memnunum biraz ne yapabilir diye baktim benim kulanisimia gore beni tatmin eti diye bilirim ebat da degistirmedim245/70/16 olarak aldim

Mrb
aynı aracda bende de var bende lastik almayıu düşünüyorum nasıl aldığınız lastikler araç içine çok ses alıyormu asfalt dışı çamurda falan nasıl gerçi ben araziye çıkmam ama türkiye yoları malum araziden beter bilgi verirseniz sevinir birde fiyat konusunda

vallaha aldigim gunden itibarem denemeye calistim acaba asfalta ne zaman kendini birakir diye ama daha lstigin kendine eksi yazdiracak bir durumu olmadi/
Kuru asphalta gayet iyi di ses almadi iceriye ona cok sevindim /
Islak hafif daha yeni dusmus yamiurda frenaj ve savurma kizaklamasini test etim gayet iyidi tabiki lmtd/ zorlamdan denedim ama sanirim ltd zorlasam pilotasjla kurtara bilecek kadar iyi yolltutusu saglar/
Arazide acikcasi beni sasirti sans eseri cesmeye gitim ordaki arkadasimin balik ciftligine istemeyerek camura da girdim suyada yolarin bozulmasindan dolayi taslik ve agaclik bir yoldan gectim rahatca ilerledim camurda kalirim sandigimda altimdaki lastiklaerin hakiaten bir yere tutunduklarini hisetim ama sanirim biraz daha yumusak ve derin bir camur yoldan gecsem beni zorlar hatta orda kalirim /

Nacisane fikrim yani atiyo daola bilirim mantik yuruterek ve okuduklarimdan yola cikarak bir at lasyige yakin bir islevi olabilir dige dusunuyorum tavsiye bence alin ben memnun kaldim

245/70/16 Toyo open country A/T kullanıyorum çok memnunum sessiz yumuşak ve konforlu. Kar ıslak zemin ve kuru asfalltada gayet yeterli tutuşu var. ama şu an stok yok stepne için sipariş verdim bir aydır bekliyorum. Büyük Lastiği tavsiye etmem hem arabayı çok yoruyor yakıt ciddi olarak artıyor fren mesafesi uzuyor vs... Daha Önce XJ de tecrübe etmiştim WJ de orjinal ölçüden çıkmadım

235/60/16 britgestone H-100 sport 4 mevsim SUV akıllı lastik kullanıyorum 25 gün kadar oldu ses sıfır konfor tıkırdama ve hassasiyet düştü mükemmel derecede yol tutusu şiddetle tavsiye ederim yeni lastik alıcak olan arkadaşlara . ebat kalınlastı fakat yanak düsünce aynı ebata tekamul edıyor sadece 3mm lik çamurluk arası ile lastik arası açılma var 3mm gözle görülcek bir fark degıldır bilgisayar verılerınde cıkıyor... fabrika verılerınde 225 ile 245 arasında kullanılabılınır liği vardır yakıtta ise 225 arasında değişen ½ 5 yakıt fazlalıgı oda matematiksel hesaba vurdugunuzda 0.0 küsürlere tekamul edıyor yanı 100 km de 50 kurus belkı oynama yapıyor belkı okadarda yapmıyordur.

mrb
toyo yu biraz nette inceledim güzel bir lastik micheline de baktım oda güzel ebat dışına cıkmak istemiyorum ama 4 mevsim kullanacağım genelde asfaltta ama hafif arazi şartlarınada uygun bir lastik istiyorum teşekkürler

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,697
Kaydolan Son Üyemiz
ege87

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR