Viyana'da park yeri için birkaç alternatif o da olmazsa campinge girmeyi düşündük. Estergon'dan suyu doldurmuştuk Viyana'da 3 gün kalacağız yaklaşık 270 litre suyumuz var. Bize üç gün yeter. Kalacak yeri de bulduk mu bundan iyisi Şam'da kayısı.
Şehre yakın diye U3 (turuncu) metronun son durağı Simmering çevresinde kalınacak yer bakılacaktı. Simmering biraz ilerde Kemetoryumla mezarlık arasında ücretsiz oto parkı bulduk.
koordinatı:
48°09'26.2"N 16°26'16.5"E
48.157271, 16.437911
Arkada görünen kırmızı mercedesin arkasında gölgede kaldık.
Biraz etrafı inceledik.
Tramvay geçiyor ama bilet nereden nasıl alınacak.
Parkta çocuğunu gezdiren Samsunlu bir Türk'e rastladık. Tramvay için biletin nereden alınacağını sorduk. İlerde içinden alınıyor, dedi. Ben de metro istasyonunun içinden alınacağını anladım. Ama istasyon bina felan yoktu. Durağa gidip insanlar ne yapıyor diye baktım. İçinde avro ile bilet satıldığını gördük ve oh çektik. Ertesi günü sabah durağa gidip tek binişlik 4 bileti sanırım 6 avroya aldık. Alınan biletler tramvay içindeki makine de okutuluyor.
Merkeze gidince 3 günlük bilet aldık. Sanırım 15 yaşına kadar ücretsiz, öğrenciye indirimli fiyatlar aşağıda üzerinde yazıyor.
Viyana kart metro+tramvay+otobüste geçerli ve sınırsız biniş imkanı sunuyor 3 gün boyunca.benim kaldığım yerde kalınacaksa ve iyi bir plan yapılırsa Viyana kartı almaya gerek yok. Tek tramvayla zaten şehir merkezine gidiliyor. Günlük 3 avro dokuz avro eder. başka yere de gidilse 12 avro da araya gitse yaklaşık yirmi avro eder. Ben çocuklar olduğu için aldım. Çabuk yoruluyorlar. Merkezde de yakın olmasına rağmen metroya bindik.