lucias
Gerçekçi ol, imkansızı iste...
Merhabalar.Bende 2011 Ssangyong Actyon Sports aracımı satıp geçen hafta sıfır km. Laureta 4x4 versiyonunu alıp aranıza katıldım. Araçtan genel olarak memnun kaldım fakat daha bayiden çıkartıktan sonra stabilize yoldan asfalt yola geçerken tam kafamın üstündeki tavan süngerinden garip gıcırtılar ve tıkırtılar duydum, lakin yeni araç almanın heyecanı ile bu sesleri duymazdan geldim.İki gün önce Mersin'e giderken (bu arada Taşucu'nda ikamet etmekteyim) bu sesler inanılmaz derecede arttı ve Mersin'deki işimi yarıda bırakıp yetkili servise (Gürsoy Oto) gittim, ama ne göreyim ortalık mahşer-i cümbüş. İğne atsanız yere düşmüyor, zaten servisteki kabul elemanı bana "niye randevusuz geldin kardeşim" gibisinden önce ters ters baktı sonra da merhaba diyip konuya girdim.Servis personeli durumu dinledikten sonra; "Daha önce bu yeni kasalarda 5-6 araçta da benzer şikayetler geldi, bu durum fabrikasyon üretim hatası,şu an servisimiz çok yoğun randevusuz işlem yapamıyouz,siz haftaya getirin burada yaklaşık 1 hafta kalsın tavan süngerini söküp durumu halledip size teslim edeceğiz" dedi. Şimdi burada durup öncelikle sorunlar silsilesine gelelim;
1. Aracı satarken Gürsoy Otonun; Dacia satış bayisi ayrı, Renault satış bayisi ayrı her iki markanın da kendi satış ekipleri ve müdürleri var, ama iş servis kısmına gelince sadece bir tane ortak servisi var
2.Ben aracı alalı daha 10 gün olmuş, 400 km yol yapmış, eee ben bu aracı servise bırakacağım tavanını komple sökecekler bir de 5-6 gün bu işlem için araçsız kalacağım vs. vs. yani saçmalık silsilesi böyle uzayıp gidiyor. İnsan azcık empati yapar, kim bu şartlar altında aracı servise bırakırda bekler? Yeni tüketici kanunu der ki; Ayıplı mal statüsündeki mal iade alınır parası geri ödenir veya ayıpsız olan yenisi ile değiştirilir. Bende kanundan doğan haklarımı kullanmak için ilk iş olarak dün noterden ihtar çektim. Bayi ile görüşmeme rağmen halen bir sonuç almış değilim.Bakalım kanun ne kadar bizden yana? süreç içerisinde göreceğiz. Kusura bakmayın biraz başınızı şişirdim, umarım bu durum yeni araç alacakların başına gelmez.
Son olarak acaba yeni kasa (2014 model üstü) Duster'ı olanlarda benzer şikayeti olan var mı??
1. Aracı satarken Gürsoy Otonun; Dacia satış bayisi ayrı, Renault satış bayisi ayrı her iki markanın da kendi satış ekipleri ve müdürleri var, ama iş servis kısmına gelince sadece bir tane ortak servisi var
2.Ben aracı alalı daha 10 gün olmuş, 400 km yol yapmış, eee ben bu aracı servise bırakacağım tavanını komple sökecekler bir de 5-6 gün bu işlem için araçsız kalacağım vs. vs. yani saçmalık silsilesi böyle uzayıp gidiyor. İnsan azcık empati yapar, kim bu şartlar altında aracı servise bırakırda bekler? Yeni tüketici kanunu der ki; Ayıplı mal statüsündeki mal iade alınır parası geri ödenir veya ayıpsız olan yenisi ile değiştirilir. Bende kanundan doğan haklarımı kullanmak için ilk iş olarak dün noterden ihtar çektim. Bayi ile görüşmeme rağmen halen bir sonuç almış değilim.Bakalım kanun ne kadar bizden yana? süreç içerisinde göreceğiz. Kusura bakmayın biraz başınızı şişirdim, umarım bu durum yeni araç alacakların başına gelmez.
Son olarak acaba yeni kasa (2014 model üstü) Duster'ı olanlarda benzer şikayeti olan var mı??