2014 Yılı Üçüncü Dönem Amatör Telsizcilik Sınav Başvuruları Başlamıştır

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OZGH Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,138
Ynt: 2014 Yılı Üçüncü Dönem Amatör Telsizcilik Sınav Başvuruları Başlamıştır

seyit' Alıntı:
Memleket Tokat.Sadece Tokat sınırları içinde kalmayıp komşu iller Sivas,Amasya,Ordu,Yozgat il sınırları içine geçtiğimiz de oldu/oluyor.Çoğunluk avcılık ve kısmen balıkçılık kaynaklı.Fakat ölü sezonlarda öylesine biraz bazı doğal güzellikleri görmek,birazda günü geçirmek için Türkçe'de tam karşılığı şimdilerde ne oluyor tam kestiremiyorum ama işin özünde yine OffRoad olmakla birlikte daha çok " Trail Riding " ve " Back Country Driving " tarzı yolculuklar.Bazen Dirt Road Riding ya da Crosscountry Driving vs.Yanlış anlamayın,ukalalık için İngilizce terimler kullanmış değilim.Bunlara tam Türkçe karşılık bulamadım.OffRoad desem( hoş o da pek farklı değil ama) bu bizim tarzımızı yansıtmayack.
1980 li yılların sonlarına kadar pek çok dağ köyünde ne elektrik vardı ne de katır yolu dışında köy yolu.Jeep'in en tatlı yılları ozamanlardı.İnankası zor gelebilir ama gittiğimiz pek çok bu tarz köye tarih boyunca ulaşmış ilk motorlu aracın benim Willys olduğunu söylemek istiyorum.O köyden hiç ayrılmamış yaşlı kadınların ve okul çağı öncesi çocukların ilk kez gördükleri o cismi nasıl hayret ve merakla inceledikleri hafızamda yerini koruyor.
Bunun dışında o Willys Toroslar, Giden Gelmez Dağlarını da pekçok bölge halkının hiç görmediği güzergahları izleyerek geçti.Şimdilerde oldukça durulduk,ama bazı şeyler sizinle hep gidiyor.Olmadık ve umulmadık bir zamanda kendinizi umulmadık biryerde bulmanız çok çok mümkün.

Hocam çok güzel tecrübeler edinmişsinizdir gerçekten bunlar çok hoş şeyler o zamanlarda olupta sizinle birlikte buraları gezerek bu anlattıklarınızı yaşayıp görmek çok isterdim açıkcası

 iPhone 5s'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Etiketler
sinav

An itibariyle paramı yatırdım ve başvurumu bende yaptım. Sınava katılacak arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum.

muratsandalci' Alıntı:
An itibariyle paramı yatırdım ve başvurumu bende yaptım. Sınava katılacak arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum.

Hayırlısı olsun hocam bizde çalısmaya basladık konulara inş basarılı oluruz

sınav yerleri açıklandımı

hakan075' Alıntı:
sınav yerleri açıklandımı

Ben bugün baktım ama açıklanmamıştı 16 sından sonra diye hatırlıyorum

kaç gündür sınav yerleri ile ilgili bilgi yok acaba bir bilgisi olan var mı :smiley:

hakan075' Alıntı:
kaç gündür sınav yerleri ile ilgili bilgi yok acaba bir bilgisi olan var mı :smiley:

Bende en son baktıgımda görünmüyordu

sanırım web sitesinden açıklanmıycak perşembe günü kıyıemniyetini arayıp sorcam
bu arada sınava nerden katılıyosunuz.

hakan075' Alıntı:
sanırım web sitesinden açıklanmıycak perşembe günü kıyıemniyetini arayıp sorcam
bu arada sınava nerden katılıyosunuz.

İstanbuldayım hocam

Sınav yerleri açıklandı. Aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

http://www.kiyiemniyeti.gov.tr/Default.aspx?p=Duyuru&pid=13

saolun suat bey.
sınav için giriş belgesi çıkarmaya gerek varmı

İyi günler Hakan Bey,

Daha önceki snavlarda giriş belgesi sınav salonunda dağıtılıyor şekline yazılar var ama genede sınav belgesini basıp gitmek lazım. İşimiz garanti olsun ;)

bende aynı fikirdeyim sizde sınava izmirdenmi katılıyosunuz :smiley:

arkadaşlar pazar günü sınava giricem istanbuldan ama hiç bi bilgi yok mesela sınav saati gibi bu bilgilere nereden ulaşabiliriz ayrıca internetten örnektir yazılı giriş belgesini nereden çıkartabiliyoruz bir arkadaş ondan bahsetmiş cünkü nereden cıkarıldıgı konusunda bir bilgiye sahip olan var ise yardımcı olabilir mi?

suat beyin verdiği linkte yazıyo eğer o linkten ulaşamazsanız kegm nin sitesinin duyurular kısmına bakabilirsiniz

hakan075' Alıntı:
suat beyin verdiği linkte yazıyo eğer o linkten ulaşamazsanız kegm nin sitesinin duyurular kısmına bakabilirsiniz

Tamam hocam gördüm sonradan teşekkürler

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR