Ynt: 2014 Yılı Üçüncü Dönem Amatör Telsizcilik Sınav Başvuruları Başlamıştır
Hocam çok güzel tecrübeler edinmişsinizdir gerçekten bunlar çok hoş şeyler o zamanlarda olupta sizinle birlikte buraları gezerek bu anlattıklarınızı yaşayıp görmek çok isterdim açıkcası
iPhone 5s'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
seyit' Alıntı:Memleket Tokat.Sadece Tokat sınırları içinde kalmayıp komşu iller Sivas,Amasya,Ordu,Yozgat il sınırları içine geçtiğimiz de oldu/oluyor.Çoğunluk avcılık ve kısmen balıkçılık kaynaklı.Fakat ölü sezonlarda öylesine biraz bazı doğal güzellikleri görmek,birazda günü geçirmek için Türkçe'de tam karşılığı şimdilerde ne oluyor tam kestiremiyorum ama işin özünde yine OffRoad olmakla birlikte daha çok " Trail Riding " ve " Back Country Driving " tarzı yolculuklar.Bazen Dirt Road Riding ya da Crosscountry Driving vs.Yanlış anlamayın,ukalalık için İngilizce terimler kullanmış değilim.Bunlara tam Türkçe karşılık bulamadım.OffRoad desem( hoş o da pek farklı değil ama) bu bizim tarzımızı yansıtmayack.
1980 li yılların sonlarına kadar pek çok dağ köyünde ne elektrik vardı ne de katır yolu dışında köy yolu.Jeep'in en tatlı yılları ozamanlardı.İnankası zor gelebilir ama gittiğimiz pek çok bu tarz köye tarih boyunca ulaşmış ilk motorlu aracın benim Willys olduğunu söylemek istiyorum.O köyden hiç ayrılmamış yaşlı kadınların ve okul çağı öncesi çocukların ilk kez gördükleri o cismi nasıl hayret ve merakla inceledikleri hafızamda yerini koruyor.
Bunun dışında o Willys Toroslar, Giden Gelmez Dağlarını da pekçok bölge halkının hiç görmediği güzergahları izleyerek geçti.Şimdilerde oldukça durulduk,ama bazı şeyler sizinle hep gidiyor.Olmadık ve umulmadık bir zamanda kendinizi umulmadık biryerde bulmanız çok çok mümkün.
Hocam çok güzel tecrübeler edinmişsinizdir gerçekten bunlar çok hoş şeyler o zamanlarda olupta sizinle birlikte buraları gezerek bu anlattıklarınızı yaşayıp görmek çok isterdim açıkcası
iPhone 5s'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi