2012 Duster verilip Opel Mokka alınır mı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xeodx Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,438

xeodx

Yeni Üye
Yer
ANKARA
Herkese Merhabalar

Forumda aktif yazan bir üye olmasam da düzenli olarak forumu takip eden biriyim. Sorum şu 2012 model 90bg dci laurette+look+güvenlik paketli 14.000km'deki dusterima 39.500TL verdiler. (benim nisan ayında bayiden aldığım fiyat 43.750) bu rakamın üzerine aradaki farkı ekleyerek sıfır Benzinli 1.6 Opek Mokka almam sizce mantıklı mı? (50.700 TL'ye bıraktılar.)
Mokka'nın kasası ve şekli çok hoşuma gitti ama oldukça kararsızım. Sizlere danışmak en iyisi olacak.

Etiketler
Ynt: 2012 Duster verilip Opel Mokka alınır mı

Bende imalat ayıplı olduğu ortaya çıkan '0' km Opel vardı Duster dan önce. Beş sene üzerinde tüketici mahkemelerinde süründüm geri verebilmek için ve geri verdim sonunda. Beğendiğiniz araç iyi olabilir ama işler normal yolundan saptığında General Motors mahkemede yalan beyan dahil her şeyi yapıyor davanın geç sonuçlanması ve kazanmak içim. Şikayet sitelerini inceleyin GM firmasına bağlı bir araç almadan önce derim.

alınır alınmasına da kırk kere düşünmek gerekli bence ::smiley: sonuçta eşşek ot meselesi.bunun yedek parçası ne olacak onuda düşünelim değilmi

Azizim, bizim fikrimizi almak istemişsin, lütfetmişsin, teşekkür ediyorum. Daaa, sorduğun soru biraz zor. Mokka'yı tanımak lazım. Kullanmak bir yana, hiç görmedim bile. Demek ki pek yaygın değil. Günün birinde satmak istersen sorun olacak mı?

Diğer yandan, opel olduğu için biniş ve sürüş kalitesi Duster'dan daha iyi olacaktır, bu da kesin. Ama benzinli olması biraz tedirgin edici diye düşünüyorum. Mazot pahalı olmasına rağmen Duster ile dilediğin yere gidiyorsundur. Aynı şeyi Mokka ile yapabilecek misin? Zaten bakım ve işletim masrafları hususunu arkadaşlarımız dile getirmiş.

Özet: Ne ve nasıl istersen öyle yapmalısın. :D

Mokko daha piyasaya yeni çıktı...

En azından test sonuçlarını beklemek lazım...

Ben aracı dün gördüm...çok şık ve estetik...bu yeterlimi dersen ..hayır değil...

Bir sefer test sürüşü yapmalıyım...dün Opel bu imkanı bana sunmadı...test sürüşü yapınca...gerçek görüşlerim o zaman ortaya çıkar...

1.6 olan versiyonundan bahsedilmiş benim önceki astra'da kullanılan 115 hp lik motor, 8,5 şehir içi kullanım verilmiş gerçi fabrika verisi ama ben ortalama olarak 10,5 lt tüketiyordum, elimden çıksın diye yok pahasına verdim. iyiki vermişimde dusterimi almışım diyorum..
yakıt açısından problem değil diye düşünülüyosa kesinlikle alınabilir, qasqai alacak olsam kesinlikle vazgeçip mokkayı alırdım

Opel satıcısına bugün yine uğradım...TEST sürüşü yapacak araba yok...

Gelince haber verecekler...Ayrıca Chevrolet TRAX araç hiç yok...gelmemiş...

Ne zaman gelir...?

Cevap = Bekliyoruz...

Görüştüğüm her iki Opel satış temsilcisi...iki araç arasındaki farkları bilmiyorlarmış...Yazık yahu bu kadarmı konudan uzak olur insan...

Bu arada

Opel Mokka ile Chevrolet TRAX aynı platform araçlardır...Fiorino-Bipper-Nemo gibi...

emin olun ki müşterilerin birçoğu ordaki çalışandan fazla bilgiye sahip olarak gidiyor bayiye.çalışan ise kolayına ne geliyorsa onu söylüyor nasıl olsa opel, peugeot, renault, toyota, ford, honda, fiat, müşterisi hazır bunların diyor.gerisi zaten alacağı aracı bilerek alıyor.marka tutkunluğu oluyor...

1.4 Turbo Ecotec 140 HP Manuel 6-ileri AWD (4x4) olanı benim de ilgimi çekti.

Arkadaş 1.4 lt 160 HP 4 ceker Tiguan aldı. Arac cok güzel olmasına rağmen 13 lt benzin harcadığı için memnun değil. Sitesinde yazan harcama rakamları bundan çok daha düşük. Bunları düşünmek lazım.

Cevaplar için çok teşekkür ederim, eldeki veriler ışığında şu an için (en az 1 yıl) bu durumu erteledim, Cidden duster'ımın yakıtı tüketimi yüzümü sürekli güldürüyor, çok araç değiştirdim bu ilk dizel aracım ve inanın şu an bir yere giderken yakıt hesabı yapmıyorum, o kadar benzinliden sonra bu ilaç gibi geldi ama nefis işte güzelini görünce istiyor (opel mokkanın kasası çok şık geldi bana) yine de mantık ağır bastı ve vazgeçtim mokka'dan.

Dizel aracdan dan sonra benzinli araç hıc cekılmez tuketım en az % 50 artar para olarak ..

Evet azizim, bence isabetli karar. Duster'da kal. Hem hesaplı yakıt hem kaliteli bir araç.... Elbette bunu herkes ister. Ama sınırlı bütçeli insanlar için ikisi bir arada bulunmuyor.

Sabri bey net yüzde ifade etmiş... Gerçekten de düşündüm, benzinli araç alsam cebimden en az % 50 fazla para çıkar.

Ne güzel ifade etmişsin: Bir yere giderken yakıt hesabı yapmıyorum.... Yeni teknoloji dizeller bu imkanı sunuyor. Ben bunu üç yıl önce yaşamıştım. Bir C3 almıştım. 6 ayda 15bin km yol gittim. Arkadaşlar dizelle ilgili eski şehir efsanelerini sürdürüyorlardı. "Cebime ne kadar zarar evrecek diye düşünmeden dilediğin yere gidebilmek çok güzel, geliniz siz de şu benzinden vazgeçiniz ve dizelleniniz" sözlerime kimse kulak vermedi.

Sonuç: arkadaşların arabaları gıcır gıcır. Hepsi düşük kilometre. Benim iki yıllık Duster 35 binlere dayandı.

"Araba özgürlüktür" ;D değil artık; düşük yakıtlı araba özgürlüktür.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri