Daha sonra buldum,çok teşekkür ediyorum.CİNCİN' Alıntı:Sayfanın altında aşağıdaki küçük dipnot yer alıyor:
2010 Yili Motorlu Tasitlar Vergisi için Geçerli Olan Ocak 2010 Kasko Deger Listesi(1995 ve daha eski yıllara ait degerler için) Tıklayınız.
Bulamadıysanız linki burada:
http://tsrsb.org.tr/sites/default/files/documents/ocak2010-1995oncesikasko.xls
Aracımın cinsi kamyonet, kullanım amacı hususi, yük taşıma amaçlı. Ankaradaki Sigortacımdan kağıt aldıktan sonra Bakırköy Vergi dairesinden geçen sene yaptırmıştım.drbilgin' Alıntı:sevgili cincin bende aynı araca sahibim bi türlü indirim yaptıramıyprum aracınızın cinsi ve kullanım amacı nedir bilgi verebilir misiniz olmazsa sizin sigortacınızdan alayım sizin vergi dairesinden yatırayım avukat babamla bile sorunumu çözemedim
14/12/2004 tarihli ve 2004/8327 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı(3) gereğince; 1/1/2005 tarihinden geçerli olmak üzere, Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun 5 inci maddesindeki ( I ) sayılı tarifede yer alan otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzeri taşıtlar için, yıllar itibarıyla uygulanacak olan motorlu taşıtlar vergisi tutarları, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından her yılın Ocak ayında ilan edilen kasko sigortası değerlerinin % 5’ ini aşması halinde, aynı yaş grubunda bulunan taşıtlara ait vergi tutarları, bir alt kademedeki taşıtlara isabet eden vergi tutarı olarak uygulanacaktır.
emre_ozk' Alıntı:Ben kendi işii hallettim ama bir sorum olacak arkadaşımda 420 s mercedes var
1987 model ve kasko değeri 650 tl yapıyor. bu aracın vergisi nomalde 1140 tl
vergi dairesine dilekçe verilse bir alt dilim 814 tl yapıyor ama bu rakam aracın kasko değerini yine aşıyor bu durumda yine bir alt dilimdenmi ödenmesi gerekiyor.. yani 570 tl.