2010 Motorlu Taşıtlar Vergileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,065
Ynt: 2010 Motorlu Taşıtlar Vergileri

Sayfayı açtım ancak en son 1996 model araca kadar var.Benim aracım 1992 model.Bu durumda nasıl bir hesaplama yapılıyor.

Etiketler

Sayfanın altında aşağıdaki küçük dipnot yer alıyor:
2010 Yili Motorlu Tasitlar Vergisi için Geçerli Olan Ocak 2010 Kasko Deger Listesi(1995 ve daha eski yıllara ait degerler için) Tıklayınız.

Bulamadıysanız linki burada:
http://tsrsb.org.tr/sites/default/files/documents/ocak2010-1995oncesikasko.xls

CİNCİN' Alıntı:
Sayfanın altında aşağıdaki küçük dipnot yer alıyor:
2010 Yili Motorlu Tasitlar Vergisi için Geçerli Olan Ocak 2010 Kasko Deger Listesi(1995 ve daha eski yıllara ait degerler için) Tıklayınız.

Bulamadıysanız linki burada:
http://tsrsb.org.tr/sites/default/files/documents/ocak2010-1995oncesikasko.xls
Daha sonra buldum,çok teşekkür ediyorum. :smiley:

sevgili cincin bende aynı araca sahibim bi türlü indirim yaptıramıyprum aracınızın cinsi ve kullanım amacı nedir bilgi verebilir misiniz olmazsa sizin sigortacınızdan alayım sizin vergi dairesinden yatırayım avukat babamla bile sorunumu çözemedim

drbilgin' Alıntı:
sevgili cincin bende aynı araca sahibim bi türlü indirim yaptıramıyprum aracınızın cinsi ve kullanım amacı nedir bilgi verebilir misiniz olmazsa sizin sigortacınızdan alayım sizin vergi dairesinden yatırayım avukat babamla bile sorunumu çözemedim
Aracımın cinsi kamyonet, kullanım amacı hususi, yük taşıma amaçlı. Ankaradaki Sigortacımdan kağıt aldıktan sonra Bakırköy Vergi dairesinden geçen sene yaptırmıştım.
Bu kağıdı istediğiniz bir sigortacıdan alabilirsiniz, kasko yaptırmış olmanız gerekmiyor.
Bu belge ile Vergi dairesine gittiğinizde kayıtlarında bir değişiklik yapıyorlar ve sistemde aracınızın vergisi bir alt dilimden görünüyor. O yıl için vergiyi bankadan veya vergi dairesinden ödemek istediğinizde düzeltilen kayıt görünüyor.

7 ocak 2005 tarihli resmi gazete der ki: http://www.resmi-gazete.org/tarih/20050107-3.htm
14/12/2004 tarihli ve 2004/8327 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı(3) gereğince; 1/1/2005 tarihinden geçerli olmak üzere, Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun 5 inci maddesindeki ( I ) sayılı tarifede yer alan otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzeri taşıtlar için, yıllar itibarıyla uygulanacak olan motorlu taşıtlar vergisi tutarları, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından her yılın Ocak ayında ilan edilen kasko sigortası değerlerinin % 5’ ini aşması halinde, aynı yaş grubunda bulunan taşıtlara ait vergi tutarları, bir alt kademedeki taşıtlara isabet eden vergi tutarı olarak uygulanacaktır.

Yanlış anlaşılma olmasın, eğer aracınızın vergilerini otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzeri taşıtlar için belirlenmiş tarife üzerinden ödüyorsanız vergi indiriminden faydalanabilirsiniz. Vergi indirimi sadece bu araçlar için geçerli. Bunun dışındaki araç tipleri (Motosiklet, minibüs, panelvan ve karavan, otobüs, kamyon, kamyonet ve çekici) kapsam dışında. Örneğin kamyonet vergisi ödüyorsanız zaten otomobil için belirlenen vergiden çok daha aşağıda vergilendiriliyor olmalısınız.

evet vergilendirmem aracı taşıtı şeklinde motor silindir hacmi üzerinden benmim aracımla sizin aracınız aynı sevgili cincin bunun üzerine işin üzerine düşmeye karar verdim zaten

emre_ozk' Alıntı:
Ben kendi işii hallettim ama bir sorum olacak arkadaşımda 420 s mercedes var
1987 model ve kasko değeri 650 tl yapıyor. bu aracın vergisi nomalde 1140 tl
vergi dairesine dilekçe verilse bir alt dilim 814 tl yapıyor ama bu rakam aracın kasko değerini yine aşıyor bu durumda yine bir alt dilimdenmi ödenmesi gerekiyor.. yani 570 tl.

Selamlar
Bu soruyu tekrar gündeme getiriyorum. Bir yerde okuduğuma göre uygulanan indirim kasko değerinin %5 den fazla kalıyorsa ikinci bir indirim daha oluyormuş. Doğrumudur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR