2010 Kurban Bayramı Gezi Planları - Rotalar...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,894
Ynt: 2010 Kurban Bayramı Gezi Planları - Rotalar...

taiga' Alıntı:
Cavid abi,

Tanıdıklara sordum, hepsinin söylediği ciddi yağış olabileceği ve keyif alınamayacağı...

Dolayısıyla İzmir çevresi turu daha makul bir seçenek gibi görünüyor...

Nejat hocam sizin tarihler rota vb. belli mi?

İzmir civarı karavancı arkadaşların hamlesi olacak mı acaba?

Haldun Bey;
Sanırım Cumatesi Sabah 05:00 gibi düşünüyoruz.
eğer Ege rotasını seçersek
Gelibolu
çanakkale
Truva
Asos
Sokakağzı
Akçay
edremt
ayvalık - cunda
bergama
foça
üzerinden bir rota düşünüyoruz.

ama bir önceki yazıda da dediğim gibi tam netleşmedi.
sanırım Cuma gecesi karar vereceğiz.
Belki de direksiyona geçtiğim de :smiley:

Etiketler

Biz pasaport ve vize sorunumuz olmadigi icin Ayvaliktan Midilliye gecmek istiyorduk.Ama bilet ve arac islemleri gercekten 1 hafta icin cok tuttugundan bu Yunan adalari turunu yaza erteledik. Daha uzun bir zamanda yapabilmeyi daha uygun gorduk. Simdiii Kapadokya turu diyoruz. Sevgili Taiga'nin Sinop turunu da dusunuyoruz. Gercekten kararsisiz.

3 ay evvelden bu bayram için karadeniz planlamıştım. önce safranbolu sonra bartın sonrada sinopa kadar yada biraz daha ilerisi.
Ama kimle konuştuysam bu mevsim o bölgenin riskli olduğunu soyledi. :(

Arkadaşlar,

Bu mevsimde Karadeniz konusunda kimle konuştuysam keyif alamazsınız diyor... :-\

Ömer abi cidden yağışlı olur ve sert geçerse hava, çok kasvetli olabilir, bahara ertelesek daha iyi olmaz mı...

Nejat hocam,

Ne yazık ki ctesi sabah erken çıkamayacağım...

Benim nivayı İzmire sattım, ctesi gelip alacaklar, ancak öğleden sonra çıkabilirim diye tahmin ediyorum...

Bir Erdek yapıp akabinde pazar günü Cundaya geçmek var aklımda... Belki direk Ayvalığa da gidebiliriz...

Akabinde Eski foça, Şirince, Efes, Güzelçamlı-Kuşadası, Seferihisar, Çeşme vb, artık yol nereye götürürse...

Havadan emin olabilsem Kastamonu-Sinop akabinde sahilden Amasra yapardım ama karavanla ilk hamlemiz olacağından bizimkileri yormadan keyifli ılıman bir tur düşünüyorum...

insel' Alıntı:
Biz pasaport ve vize sorunumuz olmadigi icin Ayvaliktan Midilliye gecmek istiyorduk.Ama bilet ve arac islemleri gercekten 1 hafta icin cok tuttugundan bu Yunan adalari turunu yaza erteledik. Daha uzun bir zamanda yapabilmeyi daha uygun gorduk. Simdiii Kapadokya turu diyoruz. Sevgili Taiga'nin Sinop turunu da dusunuyoruz. Gercekten kararsisiz.

İnsel hocam,

Feribot mu var? Netten bulduğum bilgiye göre 15 ekimde bitiyormuş...
Nedir maliyeti yazmanda sakınca yoksa bilgilendirebilir misin? (Pasaport vize sorunu bizde de yok ondan sordum)

"Türkiye - Yunanistan arasında seyahat etmek isteyen müşterilerimiz hem yolculuklarını yapıyor hem de denizin tadını çıkarıyorlar. Yunan adaları ve Türkiye arasındaki feribot seferleri ile Ege Denizi’ni keşfedeceksiniz. Ayvalık ve Midilli (Lesvos) arasındaki düzenli feribot seferleri 1 Mayıs - 15 Ekim tarihleri arasında yapılmaktadır. Türkiye'yi Yunan Adalarına bağlayan feribot seferleri dışında Yunan Adaları arasındaki feribot bağlantıları ve biletleri için de firmamıza başvurabilirsiniz. "

Bursa da yaşayan yeni emekli olmuş çifttiz, 1 yıldır karavan hayallerimiz vardı ve geçen hafta karavanımızı aldık ve seyahate çıkmak için sabırsızlanıyoruz. Bizde bayramda çıkmak istiyıoruz ve ilk etapta amacımız tecrübeli karavancı dostlar edinmek.Hava şartlarıda dikkate alınacak olursa bayram için 3-4 günlük bir gezi planlıyoruz ve şu an için en ağır basan yer ayvalık cunda görülüyor. Herkese şimdiden iyi bayramlar ve güzel geziler olsun.

Öncelikle foruma hoşgeldiniz...

Bursalı karavancı dostların çoğalması cidden çok sevindirici...

Yeni karavanınızda hayırlı olsun...

Aracınızın modeli markası ve de izlenimleriniz hakkında bilgi verebilirseniz memnun oluruz...

Belki bayramda karşılaşırız yada tekerlerimiz birlikte bile dönebilir...

Umuyoruz forumda katılımınız daimi olur, görüşmek üzere...

1997 pejo boxer 12 lik. 2 kişinin kalabileceği bir karavan, karavanımızın en büyük özelliği BS plaka olması ...

nurses' Alıntı:
1997 pejo boxer 12 lik. 2 kişinin kalabileceği bir karavan, karavanımızın en büyük özelliği BS plaka olması ...

;) :D ;D :D ;)

bursa-spor-timsah.jpg

Haldun Hocam maliyet 1 hafta icin yuksek.
1. Karavan uluslararasi ehliyet sadece yunanistan istiyor. yillik 250lira civari
2. Arabanin sigortasi haftalik 100 de
3. Bizim sigortamiz ona da nhaftalik 100 de b

Ve vapur. Ben telefon ettim. Sen de edebilirsin. Site durmus vaziyette. Pazartesi gecmek icin Ayvaliktan 120 yuro gidis gelis. İki yetiskin bir cocuk 125 uro gidis gelis. 3 yasa para almiyor.

Yani yaya gecip orada arabakiralasak ve otelde kalsak cok daha uygun. Biz yaza biraktik. Adalar arasi geciste var.

Sevgiler.
İnsel

İpsaladan çıkıp Yunanistanı gezmek, Ayvalık - Midilli hamlesinden daha öncelikli konuma yükseldi benim açımdan, kısmet yaza artık...
Fiyat bilgileri için sağolasın İnsel hocam...

nejat ural' Alıntı:
Bende Bir fikir daha yeşeriyor.
Önce Sapanca,
Sonra Poyrazlar
KERPE-KEFKEN-CEBECİ
KOCAALİ

Ardından Abant
Arkasından Mudurnu
GÖYNÜK
TARAKLI

Sonra İznik
Ve Karamürsel...
Her birinde birer gün ... çok beğendik 2 gün . ?

Biraz ilave yaptım :smiley:

Peki şöyle nasıl olur...

İlk durak Poyrazlar... (Vazgeçilmez buluşma yeri :D )

Akabinde Yedigöllere doğru seyir...

Ardından Yenice-Devrek-Amasra...

Sonrasında Sinopa varış...

Dönüş Kastamonu üzerinden...

Gönlümden geçen bu rota ama hava çok kasvetli olur diye tırsıyorum... :-\

Çok güzel ama bence bu güzel havaları bu bölgede riske etmek mantıklı değil yağmazsa harika olur ama yağarsa tıklırsın aracına.
Bu sabah nasıl güzel bir havaya kalktım anlatamam şimdi camı açtım tatlı güzel rüzgarla kahvaltı ediyorum,poyrazlar tepelerine doğru :smiley: .

mayıstosböce' Alıntı:
Çok güzel ama bence bu güzel havaları bu bölgede riske etmek mantıklı değil yağmazsa harika olur ama yağarsa tıklırsın aracına.
Bu sabah nasıl güzel bir havaya kalktım anlatamam şimdi camı açtım tatlı güzel rüzgarla kahvaltı ediyorum,poyrazlar tepelerine doğru :smiley: .

Haklısın muhtar ama 9 günlük tatil süresini bir daha bulabilmek cidden zor... :-\

3-4 günde parça parça ege turu yapılır ama karadeniz hamlesi için çok kısa kaçar, en az 6-7 gün lazım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR