2010 jeep liberty

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan onur bolukbasi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,455

onur bolukbasi

Yeni Üye
merhaba
ben foruma yeni katildim.Bu kadar tecrubeli jeep kullanicisinin oldugunu gorunce sormak istedim.Benim 2005 model freelanderim var ancak degisme zamani geldi diye dusunuyorum.Ancak ben araci arazide kullanmiyorum bunu belirtmek gerek sanirim..Simdilik iki adayim var.2010 2.8 jeep liberty ve freelander 2.Ikisinin de anahtar teslim fiyati ayni.Yaklasik 48.000 euro.Bu fiyat liberty icin nasil bir fiyat?Ancak libertynin vergisi yilda 3.600 tl.Bana ne tavsiye edersiniz?tesekkur ederim..

Etiketler
Ynt: 2010 jeep liberty

onur bolukbasi' Alıntı:
merhaba
ben foruma yeni katildim.Bu kadar tecrubeli jeep kullanicisinin oldugunu gorunce sormak istedim.Benim 2005 model freelanderim var ancak degisme zamani geldi diye dusunuyorum.Ancak ben araci arazide kullanmiyorum bunu belirtmek gerek sanirim..Simdilik iki adayim var.2010 2.8 jeep liberty ve freelander 2.Ikisinin de anahtar teslim fiyati ayni.Yaklasik 48.000 euro.Bu fiyat liberty icin nasil bir fiyat?Ancak libertynin vergisi yilda 3.600 tl.Bana ne tavsiye edersiniz?tesekkur ederim..

Gerçekten iyi bir soru. Burada araçları hep off-road performanslarına göre veya off-road performansı ağırlıklı değerlendirdik, karşılaştırdık.
Yol kullanımında 4X4 kıyaslamasında sanırım konfor, performans, işletim ekonomisi, yakıt tüketimi öne çıkan konular olacak.
Muhtemelen bu kriterlerde de araçlar çok farklı çıkmaz ve karar tamamen kişisel tercihe kalır.

Dodge Nitro'ya ne dersiniz?
Cherokee Liberty ile arasında makyaj farkı var. Şu anda uygun fiyatlı bir kampanyada. Takriben 20.000 TL daha ucuz.
Tabii ki ben olsam Rubicon alırdım o ayrı. :smiley:

2009 liberty kullanıyorum ,memnunum ,fakat biraz fazla yakıyor ama freelander mi liberty mi derseniz bence ikisinlede test sürüşü yapın derim kararı ondan sonra verirsiniz.

cevaplar icin cok tesekkur ederim..freelander dan tamamen vazgectim cunku ayni fiyata cok daha donanimli,motoru ve dis gorunusu daha iyi olan liberty agir basiyor.Nitro nun acikcasi konforunu ve ic gorunumunu cok tatmin edici bulmadim.Anladigim kadariyla bu forumdaki kisilerin cogu 4x4 un hakkini veriyor o yuzden belki benim gerekcelerim size biraz farkli gelecek.Henuz iki aracin da test surusunu yapamadim.Bayiyle konustum fiyatin cok buyuk ihtimalle birkac ay daha sabit olacagini ogrendim ve beklemeye karar verdim.Cevaplar icin tekrar cok tesekkur ederim cok yardimci oldu.

İkisinide birkaç ay kullanma şansım oldu.jeep liberty biraz daha kuvvetli ama yol kullanımı için bir o kadarda savrulan gezen bir araba.Freelander ise yolda çok daha konforlu.on-road kullanmak istediğinize göre iç mekan kalitesi de sizin için önemli bir kriter sanıyorum ki.Bu konuda da freelander liberty'e göre daha yerli yerinde ve hissiyat olarak daha kaliteli.Ben 98 model 5.9 zj kullanan ve bu markayı seven biri olarak jeep markasının nasıl olupda liberty nin iç mekanında o kadar ucuz görünümlü malzemeler kullandıgını anlayamadım.

Jeep Liberty konusunu anlayamadım gitti birisi uzun yol kullanımında sorun yok diyor diğeri ise uzun yolda hoplayıp zıplıyor savrulma problemi var diye söylüyor kafam karıştı giyyi bu gidişle dahada karışacağa benziyor.2005 model Liberty almak istiyorum yokmudur şu aracıa sahip olup bizi bilgilendirecek birisi artıları nedir , eksileri nedir.Ben bu aracı genellikle şehiriçi kullanacağım arasırada hafta sonu gezmeye ve pikniğe gittiğimde kullanmayı düşünüyorum detaylı cevap verebilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Onur bey;
merhabalr öncelikle burada genelde sisin de dediğiniz gibi 4x4 lerin tam hakkını veren insaların buluştuğu bir yerdir, işin gerçeği sizin gibi 4x4 araçlarını asfalttan çıkarmayanların yada çıkaramayanların arkasından da epey atıp tutarız aslında:smiley: ...o nedenle çok ta istediğiniz cevaplar çıkmayabilir...
ben olsam sıfır diilde 2-3 yaş eski 2. el bi araç alırım bu saymış olduğunuz araçların daha üst segmentine geçerim...grand cherokee olabilir range-rover olabilir...bu şekilde hem 10 lira civarında zarar etmem, hem de yılda 1 sıkılıp değiştirme işleminde çok zararım olmaz...tabii bu önermeleri sizin gibi asfattan çıkmayacağımı düşünerek yapıyorum...ben de rubicon dan başka bi şeye bu kadar para vermem...size 2. bir tavsiyem aslında bu tavsiyeyi ilk sıraya alın, size yakın bir üyemizden sizi bir geziye çıkarmasını isteyin üstünüze bi çamur bulaşsın bırakın bu süsleri :smiley: saygılar...

merhaba
Ben 2006 dizel liberty sahibiyim,aracı alalı 3 ay kadar oldu daha öncede suv tarzı bir araca binmedim onun için aracı bir başka araçla mukayese edebilir durumda değilim.Aracın yakıtı 10-12 litre/100km şehiriçi, şehirlerarası pek gitmedim ama uzun yolda 8 litrelere düşüyor bu değerlerde 2,8 litre bir motor için bence normal çünkü büyük hacimli motorun aynı zamanda keyfini sürüyorsunuz:smiley:Motor düşük hızlarda ve rolantide biraz sesli çalışıyor bu durumu biraz yadırgıyabilirsiniz,Son yağan karda biraz denemek nasib oldu gerçi aldığımda yeni kar lastikleri taktırmıştım ama karda normal yol şartarında bir yerde kalmanız pek mümkün görünmüyor:smiley: ve araçta esp olduğu için savrulmasıda çok zor gibi ,benim araçta lsd yok onun yerine esp programı çalışıyor sonuçta araç tek teker yürüyebiliyor yolda kalmazsınız ama offroad için pek uygun olmayabilir,tabii bu diff durumu konu jeep olunca aracın şasi numarasına göre değişiyor onun için alacağız aracın diff özelliklerini bilerek alın.Aracın oturma pozisyonu hayli yüksek bu durumda trafikte hayli keyifli oluyor ben aracı çok sakin kullanıyorum onun için belki aracın sürüş konforundan oldukça memnunum ,benim araçta select drive arazi şanzumanı var bunun avantajı sürekli 4*4 modunun olması bu mod asfaltta kullanımda çok avantaj sağlıyor çünki part time 4*4 moduna taktığınızda araç dönemeçlerde kasılıyor.Sorularınız olursa deneyimlerimi paylaşırım ,temiz kullanılmış az km deki aracı tavsiye ederim

benim her iki aracıda kullanma şansım oldu,freelander 2 nin yol tutşu ve konforu tartışmasız daha iyi
iç dizayn,ve kalıte,çok daha iyi,adeta kayar gibi hıazlanmakta,görüş açıları daha iyi
liberty de yan çamurluk çıkmaları görülmemesi benim hoşuma gitmemişti,dar manevralarda,kesin takılır bence,özellikle arazide yakın ,dar geçişlerde
sürüş olarak liberty kamyonet sürşlü,lr 2 otomobil sürüşlü dür
biri kuru yolda devamlı arkadan itişli,biri akıllı çeker sistemii donatılmış,olup tehlike anında çekiş sistemleri her an hazırdır,ama düşük devir vitesi yoktur
liberty nin iniş eğim kontrolü low gear de çalişmakta,
liberty daha sesli motor,şehir içi daha çok yakma,ve yıılık vergisi daha fazladır
bence ikisinide kullanıp ,öyle karar verilmeli, otomobil dergilerindeki mukayeselere bakılmalı ,web de yabancı sitelerde fazlaca yorum ve test var
selamlar

Jeep Liberty`nin 2.8 dizelmi yoksa 3.7`mi daha iyidir hangisini tavsiye edersiniz benim gönlüm 3.7 benzinlide ama yakıt konusu beni düşündürüyor ayrıca uzun yol performansının iyi olmadığı söylentisi biraz benim keyfimi kaçırdı uzun yolda hoplama zıplama yptığı söyleniyor bu benim kafamı karıştırdı ben aracımı ikinci araç olarak düşünüyorum yani ayda yılda bir belki hafta sonlarında pikniğe giderken yol dışına çıkacağım benim için uzun yol performansı yüksek olması önemli.Bu arada Liberty`den vaz geçersem Tahoe almayı düşünüyorum nasip kısmet işi.

dizel mi benzinlimiye sizin hesaplamanız lazım,kullanımınıza ve vergilere göre maliyetlerini
fakat liberty nin arka aks bağlantı tipi zaten hiçbir zaman için çok onroad konforuna yönelik değil,offroad tipi arka aks bağlantısı ve truck handling tarzı sürüşü var,tümseklerdeki atlama zıplama oralardan oluşuyor,bizim yolların kaplama kaliteside malum,bu tip alt yapılı araçların hepsi böyle,dolayısıyla bir freelander,x3,q5 tipi araçlardaki sürüş ve konforu bulamazsınız bence,eğer uygunsa grand cherokee düşünülebilir,yada diğer araçlar
zaten değişik modelleri deneyin bozuk asfaltta farkı hemen anlarsanız
selamlar

MERHABA
bende 2010 cherokee (liberty) sport 3.7 var. alalı bir ay oldu.
bugun 5000km yi doldurdum.
tek eksiği direksiyon sertlik ayarı olmayısı orta sert bir direksiyonu olması.
170 ile giderken firene basmaya korkutuor sadece cokda degil tabi.
ben arac 1000 km de iken 170 km hız yapttım.
sehirler arası yolda 120 km hızla giderken 11 litre yakıt tuketimi okudum.
şehir içi farklı tatlı sert kullanımda 15 litrre agrasifde 18 litreyi gordum.
gecen gun ekonomik surmeye kaltım 13 litreye dusdu sehir içinde tabi kilima hep acık. zira burası Mekke.
sen aklına gelen soru varsa soyle cevaplayım.
yuruyen aksam muhafazası altda ve yokus kalkıs desteği pek hosuma gitt,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri