2009sgv1.9ddis Arıza Işığı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan koboz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,489

koboz

Yeni Üye
Her suzuki sahibi benim gibi bağımlı mı ? oluyor ama 2009 model manuel 1.9 ddis 379bin km de ve onu hala kullanıyor ve her yolda/arazide gidebiliyorum. Yaşa bağlı problemler parça değişimi ile düzeliyor ama yeni bir arıza ışığı beni tekrar araştırmaya ve yardım aramaya sevk etti. Foto çekemedim ama aracın sol gösterge bölümünde alt kısıma yakın sarı bir kare içinde zig zag biçimli bir uyarı çıkıyor . Original kitapta enjektör arızası veya DPF ile ilgili olduğunu belirtmiş ancak arabanın çalışmasında yokuş çıkmasında eskiye göre değişiklik yok. Bu konuda aranızda tecrübeli Suzuki kullaıcı ve bu işle uğraşmış(mekanikler) var. Bilgi paylaşırsanız çok sevinirim. Bu arada Ordu ilinde yaşıyorum. Hepinize selam ve saygılar göderiyorum.:sweatsmile:

Etiketler
Aynı aracın 2007 modeli sahibiyim. Aldıktan bir süre sonra aynı ışık bende de yanmaya başladı. İstanbul'daki servisime götürdüğümde ilk başta kızdırma bujilerinden şüphelendiler ve denediler. 2 tanesinde sorun vardı ancak değiştirince ve bilgisayar bağlantısı kurup sıfırlayınca arıza ışığı sönmedi. Sonrasında bujilerin kablolarını denediler yine olmadı. En sonunda problemin, akünün hemen üst tarafında yani araca önden baktığınızda kaputun sol üst köşesindeki ismini hatırlamadığım siyah bir parçadan kaynaklandığı tespit edildi. Fonksiyon olarak aslında sigorta görevi görüyormuş. Fiyatı pahalıydı bu yüzden benim ustam o parçayı iptal edip, büyük boy 50 ve 60 amper sigortalar kullanarak o siyah parçanın içindeki her devre için manuel sigorta bağlantısı yaptı ve sonrasında arıza ışığı söndü. Hala belirli aralıklarla o arıza ışığım yanar(mesela en son 6 ay kadar önce oldu) kaputu açıp baktığımda o sigortanın attığını görürüm, değiştirdiğimde ise o bahsettiğiniz arıza ışığı söner.

Belki durum sizinkiyle aynı değildir ama yine de fikir olması açısından paylaşmak istedim.

bilgi için teşekkürler. bu arada arıza ışığının hava dolaşım ve akış sistemiyle ilgili olduğunu japonyadan öğrendim. ve bana EGR ve kapış gaz kelebeği aktuatörü ile ilgili arız olabileceğini söylediler. bunun üzerine ustama gittim ve otomla yıllardır ilgilenir ve kardeş gibiyiz . egr temizliği ve gaz kelebeğini çalıştıran aktuatörü temizliği önerdi. hata kodlarına baktık ancak not etmeyi unuttum. beklemeye karar verdik . dün sabah ışık yanarken akşam eve dönüş sırasında ışık söndü. ışık yanarken araçta hafif bir güç kaybı vardı ancak yakıt tüketimi oldukça azlmış gözüküyordu(evet yenlış yazmadım yol bilgisayarında 80kmh hızla 6,3lt )ancak ışık sönünce tekrar alışık olduğum 7,6lt/100km değerine döndü. şimdi beklemedeyim egr yi söküp temizlemeyi düşünüyorum aktuatörüde ustamla gözden geçireceğiz (gaz kelebeği intercoolerden dönüş yolu).paylaşımınız için teşekkür ederim saygılarımla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR