2009 Yılı 3 Karavan Gezimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SNOB Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,138
Ynt: 2009 Yılı 3 Karavan Gezimiz

Gezimizin Hisarönü durağında Evcan Kampa geldiğimizde bizi çok sevimli şirin bir kamp karşıladı. Kamp işletmecisi sevgili Mustafa güler yüzünü ve misafirperverliğini kamp yerine de yansıtmıştı. [attachment=1] O muhteşem manzarası efil efil esen tatlı rüzgarı ile tam bir cennet köşesiydi Hisarönü Evcan Kamp. [attachment=2] Karavanlarımızı yerleştirip kendimizi koltuklarımıza attığımızda epey yorulduğumuzun farkına vardık, bu güzel ve heyacanlı koşuşturmamızın içerisinde.[attachment=3]Kampın konuklarının özgür kullanımına sunulan deniz kıyısında çok hoş bir kafeteryası vardı. Akşam serinliğinde oturup dostlarınızla sohbet ederken Hisarönün muhteşem manzarası karşısında insan adeta kendinden geçiyordu.[attachment=5]

CIMG0906.jpg

CIMG0905.jpg

CIMG0907.jpg

CIMG0908.jpg

CIMG0909.jpg

Etiketler

Bülent Başkana paylaşımı için sağolun diyorum; sizi izliyoruz...

Cavid Sezen

Bülent bey bu güzel geziyi paylaştığınız için teşekkür ederim. Sayenizde hem o yörelere gittik, anılarımız canlandı; hem de ülkemizde çekme karavanla da bu tür gezilerin mümkün olabileceğine şahit olduk. Üstelik gördüğüm kadarıyla üç karavan da yerli üretim...
Bu arada karavanlarınzı yola teknik olarak nasıl hazırladığınızı ve karşılaştığınız sıkıntıları nasıl aştığınızı bizimle paylaşırsanız sevinirim. Emeğinize sağlık. Teşekkürler...

SNOB' Alıntı:
:smiley:)) Valla o kadar küçük bir kamp ki orada olan herkesi hatırlıyorum ben, ama isim olarak belki çıkaramam ama sima olarak kesin hatırlarım. Siz Sedir Adası iskelesinde gönderdiğiniz resimde varmısınız?
paylaştığınız resimleri incelediğimde,bizim kamptan ayrılışımızdan hemen sonra siz gelmişsiniz kampa aynı yerlere çekmişiz karavanları biz oradan ayrıldıktan sonra kuşadası -urla yapmıştık.Ancak bu yıl 15 haziran itibarı ile aynı güzergahı yapacağız 2 mobil 1 çekme olarak.karşılaştığımızda yolunuzu keserim muhakkak.Resimdeki koyu renk tişortlu ben oluyorum.siz orda iken Antalya dernek başkanı Uğur bey ve kudret bey orada idiler sanırım.

Sayın Bülent bey gezinizi çekme karvanı olan birisi olarak merakla izliyorum çekme karavanı olupta aktif olarak seyahat eden çok az karavan sever var ,çekme karavan konusu geçtiğinde hep ilgimi çeker Avrupalı çekme karavanla heryere giderken bizler niye gitmeyelim diye düşünüyorum hiç bir zamanda mobil karavan düşünmedim bana sıcak gelen çekme karavan olmuştur yazılarınızın devamını bekliyorum sağlıcakla kalın.

Bu yıl sahip olduğum ve ilk kez çıkacağım karavanlı tatil için hevesimin artmasına yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Değerli kampçı dostlar karavan demek tekerlekleri olan bir araç, tekerleği olan bir araç ise hareket eden demektir. Ben karavanı gezmek değişik yerler görüp kampçılığı daha konforlu bir ortamda yapmak için aldım. Çocukluğumdan bugüne en büyük hayalimdi bir karavan ve zodiac bot sahibi olmak. 2007 yılında karavan almaya fırsat gelince bütün üreticileri gezdim imaltlarını inceledim, eski karavancı üstatlardan değerli Koray Bey, Tekin Bey ve Doğan Bey gibi, bilgi aldıktan sonra alacağım karavanı kafamda formatlayıp işe koyuldum. Erdek Ant Kampta görüp beğenere, işte benim aradığım karavan dediğim şu an kullandığım ve 3 yılda 6 bin km. ye yakın yol yaptığım karavanımdan çok menunum. Şu ana kadar hiç bir şekilde bir problem çıkarmadı. Her yola çıkıştan önce aracımın bakımını yaptırdığım yetkili servise karavanımıda birlikte götürüp fern sistemine, kampana bilyalarına, elektrik tesisatına bakım yaptırıp dönüşte de birebir bizzat kendim tüm hareketli parçaları kontrol edip çatı slikonlarını yeniliyorum. Kullanmadığım zaman üzerine bir branda gerip yağmur ve kardan hemde güneşten korunmasını sağlıyorum. karavanım 2000 model Can Karavan yapımı, geçen yıl Doğan bey2le birlikte yola çıkmadan torsiyon bakımlarını yaptırmak üzere Ankara'da karavan ve römork dingil, şase ve diğer aksesuarlarını ithal eden aynı zamanda da montaj yapan ali bey2in firmasına gidip kontrol ettirdik. Ali Bey Can Karavanın o yıllarda kendisinin ithalatını yaptığı İtalyan malı dingil ve şaseleri kullandığını ve üzerinde ki dingilinde onlardan olduğunu ve bu torsiyonların ve dingilin çok sağlam olduğunu söyledi. Model itibariyle 2000 model olması nedeniyle torsiyon lastiklerini her ihtimale karşı yenilemeyi teklif etti ve 200,00 TL karşılığında orjinal italyan torsiyon lastiklerini değiştirdi. Şu an yola çıkmadan önce yine tekerlek bilyaları ve fren ayarına baktırıp yola hazırlayacağım. Başkaca bir teknik bir hazırlık gerektirmiyor. Çekme karavanla seyahat etmek korkulduğu kadar zor değil, zamanla arkada ki karavanı hissetmez bile oluyorsunuz (sakın karavan çektiğinizi unutup dikkatsiz davranmayın :smiley:)), çekme karavanla hele de birden fazla karavanla seyahat etmek çok keyifli, hemde güvenli. Biz seyahat sırasında telsiz kullanarak haberleşiyoruz, bu seyahat sırasında hem birbirimizle irtibatı hemde güvenli seyahat etmemizi sağlıyor. Mesela ekip başında giden karavanın diğerlerine yolun durumu hakkında bilgi vermesi sayesinde hızınızı, yoldaki kasis, viraj durumlarına göre hareket tarzınızı belirlemenizde yardımcı oluyor. Tüm çekme karavanları yollarda göremkten mutluluk duyacağımı belirterek, hepinizi karavanlarınızla seyahat etmeye çağırıyorum.

Gezi anılarımıza biraz da kaldığımız yerden devam edelim, Hisarönü, Bozburun, Datça ve civarından birkaç fotoğrak ile..:smiley:)

12072009(007).jpg

CIMG0914.jpg

CIMG0915.jpg

CIMG0926.jpg

CIMG0929.jpg

Bülent Hocam selam. Belki kadrajinda gozukuruz umidiyle anilarinizi okuyoruz. Tesekkurler.

İnsel hocam sen çok yaşa.Kadrajları , anıları izliyoruz birlikte.

O içilen sıcak çaylar, o güzelim kekler,börekler, o neşeli sohbetler nasıl unutulur değilmi sevgili Bülent kardeşim ;)

RÜZGAR

insel' Alıntı:
Bülent Hocam selam. Belki kadrajinda gozukuruz umidiyle anilarinizi okuyoruz. Tesekkurler.
Günaydın sevgili üstat, böyle forumdan yazılarını takip edip sanal ortamda tanıştığımız dostlarla ülkemizin yegane güzel köşelerinde karşılaşıp yüzyüze tanışma fırsatı bulup sohbet etmek çok güze bir duygu. İnsel Bey gibi Hisarönünde birebir yüzyüze tanışma şerefine erdiğim değerli üstatlardan Oğuz SEVİM, namı değer Rüzgar Hüseyin Bey ve değerli eşi Selma Hanım, karavancılığın duayeni mümtaz insan Faruk HAKSAL Ağabeyimiz ve kıymetli eşleri Ayşıl Hanım, Kudret Ağbey ve eşi, değerli dost Ayhan BARIŞ ve ailesi, Hisarönü'ün usta balıkçısı Serdar Uğur ORHAN ve eşleri ve daha birçok adı aklıma gelmeyen güzel insanlarla tanışmak çok hoş bir duygu. Bu arada Hisarönü çevresinden gezimizin bazı duraklarından İnbükü Orman Kampı, Tavşan Adası, Kız Kumundan kareler yansıtalım.:smiley:))

CIMG0936.jpg

CIMG0946.jpg

CIMG0948.jpg

CIMG0951.jpg

CIMG0963.jpg

RÜZGAR' Alıntı:
İnsel hocam sen çok yaşa.Kadrajları , anıları izliyoruz birlikte.

O içilen sıcak çaylar, o güzelim kekler,börekler, o neşeli sohbetler nasıl unutulur değilmi sevgili Bülent kardeşim ;)

RÜZGAR
Hüseyin Bey sizin ve değerli eşinizin o güzel sohbetleri unutulurmu hiç, yıllardır yazılarınızı keyifle okuyup sizinle yüzyüze tanışıp sohbet etme imkanı bulmak çok keyifliydi. Saygı ve selamlar.

Değerli dostlar 2009 gezimizin Hisarönü çevresinde Bozburun, Selimiye, Orhalı, Şelale ve Datça civarlarında günübirlik turlarda denizden ve karadan kareler paylaşmak istiyorum. Burada bir doğa katliamının kanunlara pervasızca karşı gelişin belgesi var dostlar. [attachment=3]

CIMG0964.jpg

CIMG0967.jpg

CIMG0974.jpg

CIMG0975.jpg

CIMG0982.jpg

Güzel ülkemizin muhteşem yerlerinden birkaç kare daha sizlerle paylaşmak istedim. Burası Datça llimanı;[attachment=1] Burası da karavancı sevmez kamping :smiley:[attachment=2]
Datça'dan muhteşem akşam manzarası Yel Değirmenlerİ[attachment=3]

CIMG0993.jpg

CIMG0995.jpg

CIMG1004.jpg

CIMG1005.jpg

CIMG1006.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

SON KONULAR

Geri