2009 G.Vitara 3K Hakkında ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan amynam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,592

amynam

Yeni Üye
merhaba

henüz yeni üyeyim, yeni vitaralar için herhangi bir yazı bulamadım

ben bu aracı almaya heveslenip sıraya girdim (ötv indirimi sonrası kalmamış)

tek aracım olacak, hem şehirde hemde arazide soft olarak kullanmak istemekteyim

arazi olarak resimlerde görebildiğim kadarıyla mesela suzukilerin buluşması, kaz dağları gezisi, jeep gezisi vb parkurlara girebilmek için araca neler yapmalıyım yada yapmalı mıyım ama asfalt performansını da değiştirmek istemiyorum

kısaca doğru bir karar mı verdim

ve ne almalıyımdan daha ziyade bu aracı nasıl kullanmalıyım ?

fikirleriniz için peşinen teşekkür ederim

saygılarımla,

Etiketler
Ynt: 2009 G.Vitara 3K Hakkında ?..

merhaba

herhangi bir bilgi gelmediğine göre yönetici arkadaşların bu başlığı silmelerini rica edeceğim

gereksiz yer işgalinin önüne geçmiş oluruz

teşekkürler,

eksileri 2 çeker konumu yok sürekli 4x çalışıyor buda aşırı tüketime sebep oluyor arkada egzoz çok şekilsiz off road için bence olumsuz bi durum en ufak yaklaşmada egzozu sahibininkucağına verir... low range varmı tam emin değilim

amynam' Alıntı:
merhaba
herhangi bir bilgi gelmediğine göre yönetici arkadaşların bu başlığı silmelerini rica edeceğim
gereksiz yer işgalinin önüne geçmiş oluruz
teşekkürler,
Hemen alınmayın lütfen... Şu sıralar tüm gezenbilir yönetim ekibi festival konusu ile meşgul olduğundan gecikmeler olabileceği bibi konu hakkında bilgi yada fikir sahibi arkadaşlarında tesadüfi uygun olmayan zamanlara denk gelmiş olabilir fikir istediğiniz konu.
Aracınızı sıfır alacaksınız hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.Öncelikle aracın üzerinde bulunan 215/65/16 Bridgestone Dueller HT tipi lastikler tamamen asfalt için üretilmiş lastiklerdir. Arazide bu lastikler ile hiç bir beklentiniz olmasın , çünkü bu şekilde yol alamayınca suçu arabaya bulmayın. Bence eğer biraz araziye kıra bayıra çıkacam diyorsanız bir bridgestone bayii ile konuşun araç yola çıkmadan lastik değer kaybetmeden küçük bir fark ile, en azından AT sınıfı bir lastik takıp hafif geziler yapabilirsiniz. BUnun dışında daha öncede söylendiği gibi egzost susturucusu uzaklaşma açısı için dezavantaj. Aracın mekanik alt yapısında ise , part tıme kullanım için 5 kapı GV'daki gibi arazi şanzımanını aktive edip hıgh ve low konumlarını seçebileceğiniz bir düğme yok. Haliyle araç sürekli dört çeker . Aslında bunu günlük kullanımda %90 ön %10 arkadan itişli olarak düzeltmek gerek.Sistem ihtiyaç halinde ön arka çekiş düzenlemeseni %50 - %50 'ye kadar otomatik ayarlıyor. Ancak daha güç şartlara girip motor devrini azaltıp torku artırmak ve bu halde yürümeniz gerektiğinde bunu seçemiyorsunuz (low) . Buna rağmen aracı lifte alıp incelediğinizde bu sınıftaki rakiplerinden (CRV,RAV 4, FL, CAPTİVA; TUCSON....) çok üstün bir tarafı göze çarpıyor: seçme imkanı sunmamasına rağmen araçta diğerlerinde olamayan arazi şanzımanı var. Tamamen elktronik kontrolü ile (iyi bir lastik şart) beklentilerinize cevap veren sonuçlar alabilirsiniz.

low range olmaması çok kötü bol bol balata yer durur birde yükseltme kiti v.b aksesuarları önceki nesil vitaralarla aynımı buda önemli

Çağlar Bey ve diğer arkadaşlar açıklamalarınız çok faydalı oldu

anlattıklarınızı göz önünde tutup tekrar inceledim ve

çok heveslenmiştim ve çok üzüldüm ama

bu araçtan caymak durumunda kaldım çünkü uzun vadede istediklerime cevap vermeyeceği anlaşılıyor
(sadece kır gezilerine çıkmak istemiyorum)

çok çok teşekkür ederim

not: yukarıdaki serzenişimi sildim sayınız :smiley:

Araçtan vazgeçmenize ben neden olmak istemem. Çok özetle : sınıfındaki çoğu araçtan daha iyi ve yeteneklidir. Lastik bu araçta çok önemli faktördür. Aynı aracın 5 kapısında 4 low seçeneği vardır.Üstelik İstanbul'da da birer ikişer muhtelif kitler uygulanmaya başlandı 5 kapı GV'lere. Ancak günümüzde hiçbir arazi aracı bizler, offroadclar düşünülerek üretilmediği için ve aracın çok büüyük yüzdeyle yolda kullanılacağı hesaplanarak donatıldığından (mühendislik hesaplarını kastetmiyorum : arada çok fark var çünkü) standart hali ile her marka ve modelde olacağı gibi sizi tatmin etmeme ihtimali vardır.

rica ederim bilakis sizler çok büyük bir iyilikte bulundunuz

ben aracı daha farklı düşünmüştüm, birde küçük oluşu beni etkilemişti
lastik vb ufak tefek değişikliklerle halledebilirim sanmıştım ama öyle değilmiş.

çok çok teşekkür ederim

2003-2005 model arası düşük kilometreli 1.6 3k vitara düşünün bence lov range ve 4x2 moduda mevcut çokta şık duruyor bende uzun arayışlar ve bilgi paylaşımları sonucu ve birde tabiki gezenbilir sitesi sakinlerinden aldığım tavsiyelerle 2003 model 2.0 5k grand vitaraya karar verdim ikinci el sitelerinde lpg uygulamalı çok uygun modeller var ayrıca 4xfourart siteinde modifiyeli resimleri ve aksesuar fiyatlarıda var belki size bir fikir verebilir saygılar

bahsettiğiniz dönem araçlarına yoğunlaşacağım

ilginize çok teşekkür ederim

selamlar,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR