2008 Freelander Üfleme Sesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan slash819 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,566

slash819

Yeni Üye
Merhabalar,

ben 2008 model Freelander 2 TD 2.2 kullanıcısıyım. Son 1 haftadır, gaz verince yüksek devirlerde, içerde bir üfleme sesi duyuyorum. Kalorifer taraflarına baktım ama ses geldiği anda herhangi bir hava çıkışı olmuyor. Normal seyirde herhangi bir ses yok.

Bu sorunun kaynağı ne olabilir acaba ?

Teşekkürler.

Etiketler
sesi
Ynt: 2008 Freelander Üfleme Sesi

Aynı sesi motor kaputunu açınca gaza başkası basarken motordan da duyuyor musunuz?

Araç dururken gaz verdiğimde (yaklaşık 3000 devire kadar denedim) herhangi bir ses gelmiyor ne motordan ne de içeriden. Sesi sadece seyir halindeyken, örnek olarak bir aracı sollarken gaza yüklediğimde alıyorum. Egzosdan da çıkan duman normal gözüküyoru herhangi bir terslik yok.

Buna ilave arabanın yakıt tüketiminde veya rölantisinde herhangi bir anormallik varsa vakum kaçağı testi yapabilecek birini bulun ( http://www.youtube.com/watch?v=9CPqbaSgcok ). Yoksa da aklıma başka birşey gelmiyor. Test sırasında içi dolu çalıştığına emin olduğunuz bir yangın söndürücü hazır olsun.

Bazen bu tür şeylerin tamamen alakasız beklenmedik sebepleri de olabiliyor. Birzamanlar lpg enjektörü sesi olduğunu zannettiğim şey zamanla artmış ve diferansiyel uğuldaması olduğu ortaya çıkmıştı.

Bu arada sesi üfleme diye tarif ettiğiniz için ilk akla gelen şey vakum kaçağı oluyor ama büyük ihtimal üfleme sesine benzettiğiniz şey başka birşeydir.

selam
konuyu merak ettim.problemin kaynağı bulundumu acaba
eğer motor tarafından gelseydi üfleme sesi boşta gaza yüklenincede gelmesi gerekirdi
seyir anında olduğuna göre belkide rüzgar sesi olabilirmi.zamanla fitillerde serteşiyor

Merhaba,
Turbo hortumlarindan biri yarilmis o yuzden de ufleme yapiyordu. Hortum degistirilince sorun ortadan kalkti.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,929
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Yoldaki Adam

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR