ben 2008 model Freelander 2 TD 2.2 kullanıcısıyım. Son 1 haftadır, gaz verince yüksek devirlerde, içerde bir üfleme sesi duyuyorum. Kalorifer taraflarına baktım ama ses geldiği anda herhangi bir hava çıkışı olmuyor. Normal seyirde herhangi bir ses yok.
Araç dururken gaz verdiğimde (yaklaşık 3000 devire kadar denedim) herhangi bir ses gelmiyor ne motordan ne de içeriden. Sesi sadece seyir halindeyken, örnek olarak bir aracı sollarken gaza yüklediğimde alıyorum. Egzosdan da çıkan duman normal gözüküyoru herhangi bir terslik yok.
Buna ilave arabanın yakıt tüketiminde veya rölantisinde herhangi bir anormallik varsa vakum kaçağı testi yapabilecek birini bulun ( http://www.youtube.com/watch?v=9CPqbaSgcok ). Yoksa da aklıma başka birşey gelmiyor. Test sırasında içi dolu çalıştığına emin olduğunuz bir yangın söndürücü hazır olsun.
Bazen bu tür şeylerin tamamen alakasız beklenmedik sebepleri de olabiliyor. Birzamanlar lpg enjektörü sesi olduğunu zannettiğim şey zamanla artmış ve diferansiyel uğuldaması olduğu ortaya çıkmıştı.
Bu arada sesi üfleme diye tarif ettiğiniz için ilk akla gelen şey vakum kaçağı oluyor ama büyük ihtimal üfleme sesine benzettiğiniz şey başka birşeydir.
selam
konuyu merak ettim.problemin kaynağı bulundumu acaba
eğer motor tarafından gelseydi üfleme sesi boşta gaza yüklenincede gelmesi gerekirdi
seyir anında olduğuna göre belkide rüzgar sesi olabilirmi.zamanla fitillerde serteşiyor