2007 L200 ile aranizdayim artik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BlackLuv Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,349

BlackLuv

TA5AMO
Yer
Adana
10-15 yildan fazladir hep yere yakin, sert suspansiyonlu, bol beygirli, az kapili, kimi zaman tavani olmayan hizli araclar kullandim. Artik cukurlari, tumsekleri ezberlemekten yoruldum. Kaskolarina, yedek parcalarina, bakimlarina, benzinlerine ve MTV'lerine esek yuku ile para vermekten de biktim. Bir sureligine de 4x4 denemek istedim. ilk tecrubem olacagi icin cok da para yatirmak istemedim.
Sonucunda alternatifler arasinda bana en mantikli gelen Mitsubishi L200'u sectim. Baktigim araclar icerisinde en temizi Antalya'da cikti. 70.000km'de kazasi boyasi olmayan servis bakimli, icinde ilk sigarayi benim ictigim bir arac. Hem de otomatik vites. 3'u bir arada :smiley: 4x4, dizel, otomatik!
Satin aldigimdan bu yana gecen 4-5 gundur oldukca keyif aliyorum. Ekonomi, konfor...
Bu arada ARB Deluxe tampon, ARB alt koruma, Warn M8000 vinc siparis etmek uzereyim. Bir takim da MT lastik almak istiyorum, fakat uzerindeki 17" jantlari kullanmaktansa, 16" janta dusurup, lastik yanak genisligini artirarak konforu da bir miktar artirmak istiyorum. Sonrasinda makul bir suspansiyon sistemi degisi de yapabilirim. OldMan EMU'nun L200 icin tasarlanmis bir suspansiyon sistemi mevcut mesela...
Lastikte marka/model tercihimi "TireRack" sitesinde 3. sirada olan "Kumho Road Venture MT KL71"den yana kullanmak istiyorum.
Lastik ebatlari konusunda uzerinde bulunan orj. 17 jant icin hicbir fikrim yok. 16 icin, 265/75-16 sorunsuz kullanilir diyor bilen arkadaslar. Fakat 16" orjinal L200 jantinin kalinligi da 6". Bu kalinlikta lastigin uzerine giydirilmesi sonrasinda sorun yasar miyim bilemiyorum. Ya da 17" icin surtme yapmadan ve araci da fazla yormadan kullanilabilecek bir lastik ebadi tavsiye ederseniz kesinlikle degerlendiririm. Ornegin; 265/70R17 olur mu?

Soyle bir de pis foto paylasayim. Bu araba camursuz olmamali sanki :smiley:

IMG_1201.jpg

Hosbulduk arkadaslar...

Etiketler

Ynt: 2007 L200 ile aranizdayim artik

Selamlar

Allah kaza bela vermesin hoş geldin aramıza

jant alırsan offsetli almanı tavsiye ederim
17 '' jant a göre bfgoodrich A/T bulunmuyor M/T için jant değiştirmene gerek olmayabilir marka için biraz daha düşün lastiğe karar vermeden yükseltme yapma ya çok küçük duruyor ya çamurluga yada başka bir yere sürtüyor sonra sıkıntı olur. yükselmeyi yaparken aracı yere saglam bastırmak lazım yani yaylar amortisörler ve makasları vs. da değiştirmek gerekir iyi bir yükseltme için. bunlarıda ihtiva eden bir kit almanı tavsiye ederim. acele etmeye gerek yok önce lastik gerekirse jant sonra bunlara göre yükseltme sonra vinç gerekirse tampon sıralaması daha uygun olur düşünüyorum.

saygılar.

Hepinize cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin arkadaslar.

@Bozo;
Su an ARB deluxe on tampon, ARB alt koruma saci ve Warn M8000 vinc siparisim yolda. TUV muayenesine girmeden vinci de taktirip ruhsata isletmek istiyorum. O yuzden bu konuda acele ettim.
Yukseltme icin "kit" olarak su ana kadar tek bulabildigim OldMan EMU marka, amortisor, helezon ve makastan olusan bir kit. Bunun da fiyati yaklasik 3.500TL. Min. 2cm yukseltiyor. Bana cok tatmin edici gelmedi fakat guvenli bir sekilde daha da fazla yukseltmek icin cok kapsamli bir tadilat gerekecek anladigim kadariyla.

Az evel de 265/70-17 Kumho KL71 lastik siparisini verdim. Umarim surtme yapmaz.

Selamlar

Hayırlısı olsun

sipariş nereye verildi ve maliyet nedir ? bunlarıda yazarsan herkez için fikir verici olur.

saygılar.

Tesekkur ederim arkadaslar. Daha guzelleri sizlerin olsun.

Bugun uzerindeki orjinal 17" jantlari kullanarak 265/70-17 Cooper Discoverer STT taktirdim. Bekledigim kadar lastik sesi yapmadi asfaltta. Arac da biraz yukseldi.

WARN Vinc, ARB tampon ve alt muhafazayi TAR Oto'dan web sitelerinde yazan fiyatlar uzerinden satin aldim. Malzemeler pek ucuz degiller ama iyi oldugundan emin oldugum markalar oldugu icin kesenin ucunu biraz gevsettim.

Vinci ruhsata isletecegim. Bunun icin CE belgesi ve faturasi gerekiyor. Yaklasik maliyetinin 400TL civari oldugu ogrendim.

Simdi ciktim baktim da, disarisi cok karanlik. Cep telefonu ile simsiyah bir foto cikiyor. Yarin gunduz birkac acidan ceker sizlerle paylasirim burada.

aracın görüntüsü şimdi daha iyi olmuş... aracınızı yani aldınız biliyorum ancak lastik değişiminden sonra yakıt farkı ne oldu biliyormusunuz, yada bu lastikler ile araç ne yakıyor acaba? birde yükseltme düşünüyormusunuz?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR