2007 Grand Vitara Hakkında Fikirleriniz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CRV008 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,880
Ynt: 2007 Grand Vitara Hakkında Fikirleriniz.

colossoss' Alıntı:
teşekkür ederim arabayı geçen hafta aldım.... hergün akşam olsunda çamur vs. bulup dolaşayım diye ofisin içinde dolanıyorum şanslıyım bu aralarda ankara hep yağmurlu. Araç düz yolda beklediğimden daha başarılı yokuşlar da bazen çok yorma beni der gibi ama yine de iyi. geçen cumartesi bulduğum ilk tepeye hiç zorlanmadan çıktı yerdeki çamur ve yoğun yağmura rağmen sanırım 30 derecelik açı ve 300 metre civarındaki tepeye asfalt lastikleri ile başarılı bir tırmanış yaptı sonrasında da en tepeye ulaşınca gururlu bir şekilde manzarayı izledik:smiley: bu hafta sonuda yine aynı yere gideceğim fotoları yakında payaşırım sizlerle.

Sanırım birinci vitesinin kısa olması arazide rahat yol almasına yardımcı oluyor. çok fazla off road bilgim yok belki de yanılıyorum ama kendime aldığım en pahalı oyuncakla offroad'a bulaşmayı planlıyorum. tek sorun çok yakması. ancak onuda diğer aracım olan dizel corsa ile dengelemeye çalışacağım. arabamda lpg sistemi yok, açıkçası taktırmayı düşünmüyorum inşallah mecbur da kalmam diyorum.

Araç dışardan bakıldığında çok oturaklı ve sağlam olduğunu belli ediyor zaten. iç malzemeleri de gerçekten kaliteli, ön koltuktaki ısıtmalar insanı mutlu etmeye yetiyor:smiley:))) şehir içi kullanımla ilgili bir sıkıntım yüksekte oturduğunuzdan dolayı yandaki arabaının içini göre biliyorsunuz :smiley:)) bazen görmememiz gereken şeyler olabilir dikkatli olmak lazımi. uzun yola henüz çıkmadım ama sanırım arabanın en rahat yolculuk hızı 90-100 km gibi geldi. zaten acele bir işim olmadığından dolayı benim için problem olacağını zannetmiyorum.
güle güle kullanın, fotoğrafları bekliyoruz. araç 1480 kg ve sürekli 4x4 olmasından gerçekten yere sağlam basıyor, virajlarda dikkat etmenizi tavsiye ederim, son hızda 180i görüyor ama otoban harici basmamakta fayda var, karda buzda çamurda çok denedim sürüşü gerçekten zevkli. siz bir de karda deneseniz çok daha zevkli bir sürüşü var. ayrıca ilgi de çeken bir araç, çok soran bakan oluyor. yakıt şehiriçi 9-10 litre civarında yakıyor, şehirdışı ise 8 lt civarında ve bence 1.6 benzinli sedan araçlardan yakıt olarak pek farkı yok, lpgye de gerek yok. kaç sefer satayım şunu da dizel bir araç alayım dedim, ama inanın o kadar bağlanmışım ki bi türlü kıyamıyorum, bi gün bile binmesem sürmesem kendimi kötü hissediyorum, o yüzden grand vitara 3k satsam yine grand vitara 5k alırım herhalde.

Etiketler

arkadaşlar ilk olarak hayırlı olsun güle güle kullanın araçlarınızı kazasız belasız
aklıma takılan bir soruyu paylaşmak istedim sizlerle
2007 ve üzeri g.vitaralar şase nasıldır duyduğum kadarıyla mono şase, bunun emniyet açısından zararları varmıdır?..bir kaza durumunda araç tek şase ise paramparça olamasın...
2008 model g.vitara alma durumumuz var bu yüzden yardımlarınızı bekliyorum

monokok şase var, ama bu güvenli olmadığı anlamına gelmez, çünkü günümüz araçlarının neredeyse tamamına yakını ekonomik nedenlerden dolayı bu şekilde üretiliyor ve çarpışma testlerine tüm araçlar giriyor, güvenli olmasaydı üretmezlerdi zaten, ayrıca yüksek ve ağırlığı daha fazla olan SUV araçlar kaza anında daha az hasar alıyorlar daha güvenliler, çarpışma testine youtube'dan bakabilirsiniz
http://www.youtube.com/watch?v=itHjjWJegpM[attachment=1]

gv_p02[1].jpg

aklıma takılan bir şey var... çok da huyum olmayarak dün (ihtiyaçtan dolayı!!!!!) kullanma klavuzunu okurken arabanın herhangi bir durumda nasıl çekilmesi gerektiği bölümünde saçma bir resim gördüm (bölüm 9-4). ve sonra arabanın ön tarafında çekme halatı ya da zinciri bağlayabileceğim biryer var mı diye baktığımda göremedim (çamura saplanmış bir durumdayken beklediğim bir şey değildi) sadece arka tarafta bir halka var ki o da çok sağlam değil . bu konuda bilgisi olan var mı acaba????????

Araçlar>Suzuki bölümünde yeni konu başlığı açıyorum.
Burda suzuki araçlarınızla ilgili eksikleri, çektiğiniz sorunları belirtirseniz bu handikapları japonyadaki suziki fabrikasına ileteceğim.
katılımlarınızı bekliyorum.

colossoss' Alıntı:
aklıma takılan bir şey var... çok da huyum olmayarak dün (ihtiyaçtan dolayı!!!!!) kullanma klavuzunu okurken arabanın herhangi bir durumda nasıl çekilmesi gerektiği bölümünde saçma bir resim gördüm (bölüm 9-4). ve sonra arabanın ön tarafında çekme halatı ya da zinciri bağlayabileceğim biryer var mı diye baktığımda göremedim (çamura saplanmış bir durumdayken beklediğim bir şey değildi) sadece arka tarafta bir halka var ki o da çok sağlam değil . bu konuda bilgisi olan var mı acaba????????

arka taraftaki halka emin olun gayet sağlamdır ve asla problem çıkartmaz, önde tamponun altında karlığın sol tarafında çıkıntı gibi duran plastik söküldüğünde bir halka daha var. youtube'da yine videolara bakarsanız araçların problemsiz biçimde çekilebildiğini görürsünüz.

Güzel bilgiler, fikirler çıkıyor.
Bu arada beyaz renk yeni vitara'ya çok yakışmış...

kaganss' Alıntı:
arka taraftaki halka emin olun gayet sağlamdır ve asla problem çıkartmaz, önde tamponun altında karlığın sol tarafında çıkıntı gibi duran plastik söküldüğünde bir halka daha var. youtube'da yine videolara bakarsanız araçların problemsiz biçimde çekilebildiğini görürsünüz.

Bilgi için teşekkürler..

hafta sonu offroad u biraz abartınca aracım 3 gündür yıkamadan çıkamıyor( tabi bahaneyle boya koruma ve detaylı temizlik filan derken araba boy abdesti aldı) neyse henüz ön çeki demirinini keşfetme şansım olmadı, inşallah bu akşam tekrar kuvuşacağım "kara batağa" (aracımın yeni adı,)

Fakat bu arada yıkamacımdan gelen bir haber beni biraz düşündürmeye başladı, aracın hava emiş borusundan çamur çıkması ile ilgili... arkasında hava filtresi olduğu için çamurun motora geçme ihtimalini düşünmüyorum ama boru sanırım ön panjurun üstünden başlıyarak "u" şeklinde bir hareketle tekrar aynı seviyedeki hava filtresine giidiyor. acaba bu boru açılıp temizlenebilirmi yada ne önerirsiniz. aracın motor aksamına ait foto internette arıyorum ama fazla birşey bulamadım??

ayrıca hafta sonu yapmış olduğum gezi ile ilgili fotoları nereye koya bilirim. (son 13 yıldır internet kullanmama rağmen ilk defa bir foruma üğye oluyorum, oyüzden kuralları çiğnersem kusura bakmayın) bu aracın geçtiği yerler beni çok şaşırttı fotoları sizlerle de paylaşmak isterim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR