2006 Türkiye GOODYEAR Off-Road Şampiyonası 7.Yarışı (25-26 Kasım 2006)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,217

Etiketler
2006 road

Biz, cumartesi akşamı Şile'de Karyat Kamping'de kamp yapacağız.
Pazar günü de ISOFF'un sitesinde yayınlanan parkurda, mümkün olan noktalardan yarışı izlemeyi düşünüyoruz.
 

bugün Şile'deydik parkurlardan birine girdik(fotoğrafa göre en batıda olan), çok keyifsiz bir parkurdu, bi kaç yüz metre dışında zaten binek araçların bile rahatlıkla gidebileceği bir zemin vardı. Niye böyle parkurlarda yarışıldı anlayamadım ??? off-road un anlamı ne ki o zaman?
 

Geç gitmemiz nedeniyle gün dahilinde sadece bir etabın startını izleyebildik. Servis alanında pinekledik. Seyirci noktalarını kovalayıp geçenleri beklemek işimize gelmedi. Çok uzun da kalmadık zaten. Bir ara Mert'in Disco'yu gördüm sanırım, gazlamış gidiyodu bi yerlere.

Bir miktar fotoğraf var bahsettiğim starttan ve dahi servis alanında toparlanmaya çalışılan araçlardan, onları da bir ayıklayıp ekleyeceğim.
 



Servis alanına arabalarıyla değil de, kol kola girmiş bi şekilde yürüyerek dönen bir pilot ve co-pilot'un "Abi OFF'u beceriyoruz da ROAD'u bir türlü beceremiyoruz!" beyanı eğlenceliydi. Bir ağaca girmişler..
 


yol' Alıntı:
bol bol fotoğraf bekliyoruz :smiley:

cumartesi günü kum etabını izlemeye gelenler var ise o fotoğrafar işe yarayabilir (ben gittim ama foto yok). Cumartesi günü de yarış başladıktan hemen sonrasında parkur sis ile kaplandı ço mistik görüntüler vardı. onun dışında başlangıç ve bitişte görüntüler olabilir. TRT, kanal D, sky tv dhi parkur içlerine giremediler. aralarında parkur bitişini başlangıç sanalar dahi vardı :smiley:,


ambulans şöförüde abi burada boşu boşuna bekliyoruz ne biçim off road bu araçlar boş kaldı diye serzenişte bulunuyordu. Ama buna rağmen araçları devirmeyi başaran sürücüler de vardı

sevgiler,


Bence bu sefer mert'in of road ve Mantı görüntüleri ile idare edeciğz.
 

Biz de biraz geç kaldık, millet gitti herhalde dedik, bir yarış havası da yoktu yani
2 tane beyaz Lada gördüm ama sizin araç onlardan birimiydi? keşke gelseydiniz biz de kum etabında biraz aksiyon yaptık :smiley:

Yarışı izleseydik bile pek zevkli olmayacaktı, o parkurların keyif vermesi pek mümkün değildi :-\

YEVGENI' Alıntı:
Geç gitmemiz nedeniyle gün dahilinde sadece bir etabın startını izleyebildik. Servis alanında pinekledik. Seyirci noktalarını kovalayıp geçenleri beklemek işimize gelmedi. Çok uzun da kalmadık zaten. Bir ara Mert'in Disco'yu gördüm sanırım, gazlamış gidiyodu bi yerlere.

Bir miktar fotoğraf var bahsettiğim starttan ve dahi servis alanında toparlanmaya çalışılan araçlardan, onları da bir ayıklayıp ekleyeceğim.
 

2 Niva. Evet bizdik. Tayfa 1 amerikan ve camper arasındaki tente altında yanan ateş ve dönen nefis muhabbeti harlıyordu. Bi ara start izlemeye uzadık. Disco'yu farkettiğimde (ki nerde gördüğümü hatırlamıyorum) menzile gazlıyordu. Kum hadisesine uyansaydık girerdik, eğlenirdik, lastikler kuma uygundu netekim.

Parkur keyifsizdi (startta gördüğüm kadarıyla stablize yoldan halliceydi) diyosun da, görebildiğim kadarıyla 1-2 takla, 1 çam devirme, 1 amortisör dağıtma, muhtelif alt takım dağılma sorunları vardı servis alanında. Etap böylesi rahat idiyse bu derece nasıl hasar aldılar bilemedim açıkçası.
 




Photobucket ortamına minnetlerimizi sunuyoruz ve akabinde:

DSCN3851.jpg


Söz konusu Niva'lar, misafirliğe geldik çok oturmayacaz tadında bir tanesi, diğeri ve yanındaki camper ile kadrajda görünmeyen Amerikan 2 gündür orada, muhtemel herkes gittikten sonra inceden toparlanacaklar onlar da..

DSCN3834.jpg

DSCN3831.jpg

DSCN3830.jpg


Sol ön tarafında ve dahi altında sorun yaşayan Suzuki. Sola yatık gidiyodu tamirat bittiğinde de..

DSCN3819.jpg


Bu Jeep'in sol ön amortisör bağlantısı kopmuş, kaynak yapıyorlar..

DSCN3802.jpg


Bu cevvalin görüntüsü Defender lakin görünenin altındaki herşey Range Rover imiş. İzlediğimiz start yokuş yokura idi ve en iyi çıkan bu arabaydı. Zaten İSOFF'tan öğrendiğimize göre N2 birincisi olmuş.

DSCN3798.jpg


Bu Suzuki'nin altında ciddi bir ekip çalışması..

DSCN3792.jpg

DSCN3788.jpg

DSCN3783.jpg

DSCN3771.jpg

DSCN3770.jpg

DSCN3763.jpg

DSCN3760.jpg


Yokuş yukarı nefis çıkış yapan Defender-R Rover..

Bir dahaki sefere daha iyi bir kamera, daha fazla vakit ve mümkün mertebe daha hareketli donelerle görselleyeceğiz efenim bu ortamları..
 



2006 TÜRKİYE GOODYEAR OFF-ROAD ŞAMPİYONASI 7. YARIŞI 25-26 KASIM TARİHİNDE İSTANBUL-ŞİLE’DE YAPILDI...



Türkiye GoodYear Off-Road Şampiyonası’nın 2006 sezonunda koşulan son ayağı, İstanbul Off-Road Kulübü (İSOFF ) tarafından 25-26 Kasım 2006 tarihlerinde İstanbul - Şile 'de yapıldı..

Sezonun son ayağı olması dışında Türkiye Off-Road şampiyonlarınıda belirleyecek olması nedeniyle müthiş bir çekişme ve mücadeleye sahne olan yarış oldukça heyecanlı geçti..

Bugüne kadar yapılan en uzun etaplardan oluşan,içinde gece etabıda bulunan,İSOFF organizasyonunda'ki tüm birimlerin mükemmel çalışması ve özverisiyle gerçekleşen yarış sonrası sezonunda sonuna gelinmiş oldu..


N1 ve N2 kategorilerinde toplam 25 aracın start aldığı yarış 235 km.lik uzunluğu ve etapların zorluk derecesi ile sezona damgasını vurdu.

İlk gün şehir merkezinden verilen startın ardından TRT 1 den canlı olarak yayınlanan yarış, seyirci ve basından da büyük ilgi gördü.



Güneşli bir hava da başlayan yarışın ilk etabında aniden bastıran sis yarışçılara zorlu anlar yaşattı. Mekanik problemler yaşamaya başlayan ekipler günün son etabı olan gece yarışı ile birlikte toplam 4 etap koşarak ilk günü bitirdiler.



2. gün N1 ve N2 kategorilerinde 6 araç eksik olarak başlayan yarışta tamamı mukavemet etaplarından oluşan altı etap koşuldu.

Şampiyonlukta iddialı olan ekiplerin ardı ardına yaşadığı sorunlar ile sürpriz gelişmeler yaşandı.



2006 yılı şampiyonlarını da belirleyen yarış İnci Akü, Oracle, HKS Reklam, Monroe, Rotaş, Black-Tech, Bimtes,Top Dizayn,Tom Martin gibi kendi alanlarında sektöre yön veren firmalarında desteği ile Şile -Sofular - Alacalı - Doğancılı - Sahilköy - Yeşilvadi güzergahları üzerinde 2 gün, 1'i gece toplam 10 etap ve 235 km. sonunda tamamlanmış oldu

Yarışmanın sonucunda toplam 11 araç finish ve kapalı park gördü. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ise N1 gurubunda 15 puan ile Ertan EŞİM - Özcan YAKUP ,
N2 gurubunda ise 15 puanla Hüseyin AKBULUT - Benan ENGİN birinci oldular.

Yarış merkezi Grand Otelde yapılan ödül töreninin ardından ekipler kupalarını aldılar.

www.isoff.org.tr
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,927
Mesajlar
1,525,896
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
psikanak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst