Ynt: 2006 Sorento Mu, Yoksa 2003 Grand Cherokee Mi?
Bende konuya baska bir acidan yaklasayim istedim.Yazdiklarinizdan anladigim kadariyla offroad yapmayi dusunmuyorsunuz. Aracinizi daha ziyade asfaltta,ise ve gezmege giderken kullanacaksiniz.Bu durumda onceliklerinizin neler olacagi konusunda bir siralama yapmaniz gerekecektir.Suratli ve emniyetli mi,yakiti ekonomik mi,vergisi farketmez mi vs.Bunlari siraladiginiz taktirde sizin butcenize ve kullanim amaciniza uygun olan arac ortaya cikacaktir.Bahsedecegim araclari ya kullandim ya sahibi oldum. Zaman icinde bazi degisiklikler gecirselerde alt yapilari ayni kaldi.Sorento'nun viraj problemi olan modelini kullanmadim ama 2007 model olanda herhangi bir problem goremedim.Sesi yada konforu pek traktor gibi degildi.Deri koltuklari ve az kilometreli oldugundan arac ici tikirtilarinin olmayisi nedeniyle araci begendim.Arazide cok zorlamasamda atakligi,hizi pek tatmin etmedi. Ayrica bildigim kadariyla alt yapisinin zamanla daha cabuk hastalanacagini dusunerek efendi surmeye gayret etmek daha dogru oluyor. Bu arada,nispeten kucuk motor zaman zaman yetmiyormus gibi dusunulsede daha once daha guclu motorlu arazi araci surmemis birine gayet basarili gelebilir.Vergisi ve yakit tuketimi elbette daha tasarruflu olacaktir.Grand Cherokee'ye gelince,gucu kiyaslarsaniz evet bariz bir fark oldugunu anlayacak ona gore davranacaksiniz. Zaten onceden bu tarz araclari kullandiginizi soylemissiniz.Oyle ki 4,0 litrelik Cherokee'ler bile 5,2 lerin yaninda hantal kalmaktadir. Burada da araciniza LPG taktirma,bagajin kuculmesi,kapali otoparklara girememe,hizli feribota binememe,yuksek vergi odeme gibi sorun sayilabilecek durumlar ortaya cikmaktadir.Fakat modifiye etmek istediginiz takdirde en basarili ve en gosterisli araci yapabileceginizi de unutmamak lazim.Bir de Cherokee'ler tartismasiz kemikli araclardir.Digerinin kirildigi hareketlerde Cherokee sikir sikir yuruyecektir.Sizde bunu bilip aracinizi ona gore surerseniz hic birinde problem yasamazsiniz.Birde Cherokee Sorento'ya gore az da olsa daha genistir,ferahtir.Standart halde bir iki santim daha yuksektir.Bunca yildir,bir iki batma disinda hic bir aracimla arazide kalmadim,parca kirmadim.Aracinizin ne yapacagini bilip,ona gore surerseniz bir sey olmaz.Yine de Nejat arkadasimizin yazdiklarinda art niyet olmadigini,"surat felakettir" konusunu hatirlatmak icin yazdigini biliniz.Bildiginiz gibi trafikte ne yazik ki bir sey bilmeden yola cikan o kadar cok surucu var ki,herkese zor anlar yasatirlar.
Neyse,bunlarin ve benim yazmadigim sizin bildiginiz bilgilerin hepsini bir kovaya koyup, calkalayip, isinize gelenleri tutup, gelmeyenleri eleyerek en dogru sonuca sizin ulasmaniz gerekecektir.Tamamen sahsi tecrube ve bilgilerimdir. Yardimci olmasini umarim.